Speltips | Första omgången av Hockey VM
Speltips

Hockey VM Omgång 1

Hockey
Spelmarknad:
Hockey VM
Tips:
1X2
Odds:
Olika
Spelstopp:
1 May 16.15
Spela här!

Hockey VM drar igång första maj och ni kommer naturligtvis kunna följa turneringen här hos Tippat.se. Vi kommer att försöka leverera så många speltips som möjligt under de veckor som turneringen spelas. Första gruppspelsomgången avgörs under två dagar och här kommer lite tankar inför matcherna.

Första maj:

USA mot Finland – 16:15
Vi skrev om den här matchen här. Skrällvarning.

Kanada mot Lettland – 16:15
Kanada inleder turneringen mot Lettland och frågan är väl inte om de vinner, utan snarare hur många mål vinner Kanada med? Vi får 4.35 gånger pengarna på att Kanada gör över 6.5 mål och det är alldeles för bra för att vi ska avstå. Kanada har byggt ett offensivt lag och det finns tillräckligt med talang här för att placera sig högt i en OS-turnering. I Kanadas lag märks framförallt Crosby, Duchene, Eberle, Hall och Seguin och bara där har vi nog åtta mål mot Lettland.

Ryssland mot Norge – 20:15
Ryssland ska naturligtvis vinna den här matchen. De är mycket bättre än vad Norge är och även om de saknar Alexander Radulov har de flera spelare som kan producera mål. Norge kommer att få problem med att stå emot Ryssen här och 3.35 på att Ryssland gör fler än fem mål bör vara spelvärt. Ryssland vinner med 6 – 2. Hattrick från Tarasenko.

Tjeckien mot Sverige – 20:15
Första omgångens mest intressant match är den mellan värdnationen och Tre Kronor. Tjeckien har fått ihop ett bra lag till den här turneringen, men jag tycker att Tre Kronor ser lite starkare ut. Men med tanke på att Tjeckien har hemmaplan här så tror jag att det kan bli jämnare än vad som borde vara nödvändigt. Ska vi säga 3 – 3 och lira en liten slant på krysset till 3.85? Håll ögongen på Anton Lander. Jag har en känsla av att han kommer vara riktigt bra i den här turneringen.

Andra maj:

Schweiz mot Österrike – 12:15
Schweiz känns som det mest överskattade laget i den här turneringen. Sedan de tog ett silver för några år sedan har det inte hänt speciellt mycket och jag tror att de kan få problem. De borde såklart slå Österrike men det kommer bli jämnt. Jag testar Österrike +2 till lite mer än dubbla pengen.

Slovakien mot Danmark – 12:15
Danmark har med Kim Staal i truppen. Ja, den Kim Staal som lirade i Malmö för lite mer än 15 år sedan. Det kan inte vara något gott tecken för Danskarna och de lär få det tufft mot ett Slovakien som har fått med sig ett par riktiga superstjärnor. Vi får 2.05 på att Slovakien vinner första perioden och de sätter nog gasen i botten direkt. Kim Staal har för övrigt hunnit fylla 37 och gjorde den gångna säsongen 70 poäng på 46 matcher och vann mästerskapet med Tohuko Free Blades i den asiatiska ligan.

Frankrike mot Tyskland – 16:15
Två svårbedömda lag som antagligen kommer få det tufft mot resterande motstånd. Jag drar en rövare och spelar Frankrike till 3.30 och hoppas på att Stephane Da Costa är lika bra som han har varit i KHL den här säsongen. Det borde räcka långt mot ett Tyskland utan varken Uwe Krupp eller Olaf Kölzig.

Vitryssland mot Slovenien – 16:15
Det här är en väldigt intressant match. Vi såg att Slovenien kan ställa till det för riktigt bra lag i OS förra året. Truppen skiljer sig inte avsevärt från den som representerade landet i Sotji och med spetskvalité i form av Anze Kopitar så kan de bli luriga. Vitryssland har många spelare från KHL och det är lite väl magstarkt att kalla dem för en blåbärsnation. Det här kommer bli en jämn match och jag drar till med ett kryss här. Det betalar 4.20 vilket bör vara spelvärt.

Hockey-VM följer ni i TV4:s kanaler och om du vill spela under turneringen rekommenderar vi att du kollar in vår lista över nätets bästa spelbolag.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.