Speltips | Final i spanska cupen Barcelona mot Sevilla
Speltips

Final i spanska cupen

Fotboll, Spanska Cupen
Spelmarknad:
Barcelona - Sevilla
Tips:
1
Odds:
1.30
Spelstopp:
22 May 21.30
Spela här!

Adam Pinthorp är tillbaka. Den här gången delar han med sig av sina tankar inför finalen av spanska cupen som spelas Barcelona och Sevilla.

Inlägget presenteras av Betsafe där du kan få 1000 kr extra att spela för. Besök betsafe.com direkt och lägg vantarna på en härlig bonus!

Copa del Rey-final: Barcelona mot Sevilla
Barcelona: 1.30
Oavgjort: 6.50
Sevilla: 9.75 

Ett lag från norr, ett lag från söder. De möts halvvägs i Madrid, på Vicente Calderón, för att göra upp om den spanska cuptiteln.

Barcelona mot Sevilla. Tradition, historia, prestige.

Båda klubbarna har redan rott i hamn varsin titel den här säsongen. Barça vann ligan förra helgen och Sevilla tog hem Europa League i onsdags. Det råder harmoni i båda lägren. 

Just därför blir det än mer intressant att se hur lagen kommer hantera den här matchen. Barça lär som brukligt ta initiativet, hålla mest boll och förlita sig på att stjärntrion längst fram nitar dit bollarna. 

Sevilla måste spela som i den andra halvleken mot Liverpool för att ha chans att störa Barça. Unai Emerys detaljerade matchplan måste sitta till punkt och pricka. Och Sevilla bör spela som man historiskt sett gör. Ett kollektivt defensivt uppoffrande jobb där alla drar sitt strå till stacken, och ett sylvasst kontringsspel längs kanterna med Kevin Gameiro som spjutspets.

Han har ju ryktats ligga på Barcelonas önskelista, Sevillas skyttekung. 24 mål under säsongen var uppenbarligen inte tillräckligt för att platsa i Frankrikes EM-trupp – men ska han lämna i sommar vill han garanterat göra det med stil. Ett mål i Europa League-finalen i onsdags. Ingen lär vara mer taggad än på att sänka Barça än Gameiro.

Däremot vilar förstås det stora favoritskapet på Barcelona. Luis Enrique fick liv i sitt lag efter formdippen kring Champions League-uttåget och lyckades till slut få fira en andra ligatitel i följd. Det ser mer harmoniskt ut och en ny titel senare är det garanterat ett Barça som inte kommer trycka på handbromsen utan bara gasa. 

Jag tror det blir tajt, för Sevilla har varit väldigt bra, men att Barça ändå är alldeles för bra. Trion i fram blir avgörande på nytt. 

Spel: Barcelona.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.