Eurovision song contest 2015 – Tips på vinnare och odds
Speltips

Eurovision song contest 2015 – Tips på vinnare och odds

Eurovision
Spelmarknad:
Eurovision
Tips:
Estland
Odds:
3.70
Spelstopp:
19 May 19.59
Spela här!

Nu var det ett par månader sedan vi sist plågades av Christer Björkmans skötebarn Melodifestivalen. Än är dock inte spektaklet över. Vi har nämligen bara avklarat det första delmålet i årets musikresa. Det börjar nu bli tid att förbereda för den sista etappen där slutspurten är finalen av Eurovision Song Contest 2015 där de flesta länderna i Europa, och några utanför Europa, tävlar om att under året ha pressat fram den bästa låten. Förra året vann den skäggia damen. Ja precis, det är en artist och inte en attraktion från ett gammalt Tivoli. Den skäggiga damens artistnamn är Conchita Wurst. Med en slank kropp, långt mörkt hår och ett välsminkat lent ansikte, fyllt med skägg sjöng vann han hela Europas hjärtan förra året. Conchitas födelsenamn är Thomas Neuwirth och innan karriären som Conchita Wurst tog fart så var han med och bildade pojkbandet Jetzt Anders!

Conchitas vinst förra året är nu orsaken till att vi i år tar oss till Schweiz för finalen. För Sverige tävlar Måns Zelmerlöw med låten Hero.

Spänningen börjar på tisdagen den 19 maj kl 21:00 I SVT 1 och SVT Play. Då börjar den första semifinalen. Eurovision har tydligen blivit så stort nu att det inte räcker med en final utan man måste ha två semifinaler för att bestämma vilka som ska få tävla i den stora finalen på lördagen den 23 maj.

I vilket fall som helst så tävlar Måns i den andra semifinalen som går på torsdag den 21 maj på SVT.
Oddsen för tävlingen kommer upp i slutet av nästa vecka när semifinalerna är avklarade. Det är några länder som redan är klara till final, Varför alla dessa är garanterade en plats i finalen har jag inte stenkoll på i detta läge men de som är klara är i alla fall Schweiz, Australien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och England. Eftersom dessa är klara så tittar vi lite som hastigast på oddsen för dessa och där ligger Italien i topp med 3.40 gånger pengarna på Betsafe. Det sätter Italien på en förutspådd andraplats efter sverige. Australien ligger åp 6.50 gånger pengarna på tredjeplats.

Vi skrev tidigare om att Måns låt var snarlik en låt av Guietta som heter Lovers On The Sun. Vi får se om resten av Europa håller med och blir förbannade eller tycker att Måns är bra nog att vinna ändå. Han är i alla fall tippad som vinnare nu med 2.70 gånger pengarna.
Uppdatering med mer odds och speltips kommer under nästa vecka när vi närmar oss finalen.

*Uppdatering för semifinal 1*

Idag börjar den första semifinalen inför Eurovision på lördag och dagens program är uppdelat i två halvor. I den första halvan tävlar:

Land Betsafe
Grekland 25
Makedonien 35
Estland 3,7
Nederländerna 50
Moldavien 70
Finland 10
Belgien 12
Armenien 20

I den andra halvan tävlar:

Serbien 35
Danmark 50
Vitryssland 25
Rumänien 20
Ryssland 1,65
Albanien 12
Georgien 15
Ungern 50

 

Till höger ser ni oddsen från Betsafe på respektive bidrag. Rysslan är med andra ord tippade att vinna dagens semifinal med Estland tätt i hälarna och sen Finland på en tippat tredje plats med 10 gånger pengarna i odds.

Rysslands låt är rätt okej. Den är inte speciellt utmärkande men en söt artist som i musikvideon som finns att se på youtube försöker att lyfta fram barn kan inte gå fel. Låten heter A Million Voices och jag antar att det är barnens röster hon sjunger om så det var ju en fin andemening i låten och det kommer man långt på i den här tävlingen.

På tippad andraplats har vi Estland och den låten är, enligt mig, betydligt mer trallvänlig och medryckande än Rysslands låt. Så ska vi kolla på oddsen och göra ett rimligt bett så satsar jag på Estland över Ryssland här. Utöver det så är det, som de flesta noterat vid det här laget, mycket politik inblandat i Eurovision och om attityden mot Ryssland i övriga Europa är som i Sverige så räcker inte en bra låt så långt. Folk gillar ändå inte Ryssland och drar sig för att rösta på dem såvida de inte bjuder på en riktig toppenlåt. Därför tror jag att Estland har större chans att vinna. På den tippade tredjeplatsen har vi Finland som har någon form av rocklåt som framförs av ett gäng herrar med någon form av handikapp vilket faktiskt är något positivt. De visar att det inte bara är unga och snygga artister som får vara med och tävla och det är ju faktiskt lite upplyftande. Däremot är låten inget vidare och jag kan inte med gott samvete rekommendera någon att satsa pengar på den som vinnare av semifinalen.

De andra låtarna får ingen närmare presentation då oddsen är rimligt satta på dessa och deras chanser att vinna inte är så stora. Greklan och Vitryssland kan vi nämna också som högoddsare. Det är inga superlåtar och deras chanser att vinna är låga, men de är inte helt hemska att lyssna på.

Sammanfattning

Ryssland har goda chanser att vinna men med oddsen 1.65 så är det ett ganska tråkigt bett. Estlands låt har 3.70 gånger pengarna och känns som ett bättre alternativ då låten i sig, enligt undertecknad, är bättre och oddsen mer lockande.

 

*Uppdatering inför finalen*

Nu börjar det dra ihop sig för the grand finale i årets musiktävling. Lördag 21:00 öppnar portarna och årets Eurovision börjar. Sverige bidrag framförs som bekant av Måns Zelmerlöw och han har startnummer 10.

Så här ser oddsen från Betsafe ut för tävlingen:

Sverige 2.50
Ryssland 3.80
Italien 4.50
Belgien 7.00
Australien 10.00
Slovenien 15.00
Estland 25.00
Lettland 35.00
Serbien 40.00
Azerbajdzjan 40.00
Norge 45.00
Georgien 45.00
Israel 55.00
Spanien 55.00
Storbritannien 95.00
Cypern 95.00
Albanien 95.00
Armenien 95.00
Ungern 95.00
Grekland 100.00
Rumänien 100.00
Litauen 100.00
Montenegro 100.00
Österrike 100.00
Polen 125.00
Frankrike 125.00
Tyskland 125.00

Som vi ser så ligger Månsan i topp med 2.5 gånger pengarna. På andra platsen har vi ryssland med 3.80. Därefter är Italien på tredjeplatsen med 4.50 gånger pengarna på att de kommer att vinna hela tävlingen. För att försöka hålla det här tipset någorlunda kort så går jag rakt på sak. Jag tror att Måns har goda chanser att vinna för att hans låt lockar nog fler röster än vad Rysslands borde göra. Däremot så är det många länder kring ryssland som mycket väl kan tänkas vänskapsrösta på deras bidrag. Det gör att även om Måns har en bättre låt och ett bättre framträdande än Ryssland så har de en enorm chans. Vilket som är det bästa bettet är svårt att säga. Måns har nog lite bättre chanser att vinna samtidigt som Ryssland har lite högre odds och något lägre chanser att vinna. Att något annat bidrag skulle ta hem segern känns osannolikt även om det absolut inte är omöjligt. Jag har högre upp i det här inlägget nämnt några andra låter som håller måttet och absolut kan vara utmanare.

Ni som följt vår eurovisionbetting här på Tippat genom året vet vid det här laget att oddsen sällan ljuger. Och för att inte komma med några helt vansinniga tips så håller jag mig till det som känns mest rimligt och mest troligt kommer vara ett vinnande bett. Därför bettar vi inrikes idag. Måns Zelmerlöv med 2.50 gånger pengarna hos Betsafe hamnar dagens speltips på.

Må bäste artist vinna.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.