Inför | Djurgårdens IF mot HV71 | SHL 2014/15
Speltips

Djurgården mot HV71

Hockey
Spelmarknad:
DIF - HV71
Tips:
2
Odds:
2.20
Spelstopp:
15 November 16.00
Spela här!
Kom igen, det bli kul!

HV71 åker till Stockholm för att ta sig an Djurgården på lördagseftermiddagen. Jönköpingslaget är ute efter revansch för den snåpliga förlusten senast mot Luleå. Personligen tror jag att de har en ganska bra chans och bortavinsten till 2.20 gånger insatsen känns som ett bra spel. Jag skulle ge HV71 runt 55 % vinstchans i den här matchen, vilket gör 2.20 till ett riktigt bra odds.

Jag lirar hos comeon.com och det verkar som att de ligger lite högre oddsmässigt än andra bolag. Om du inte har något konto hos Comeon så kan du öppna ett och få en välkomstbonus värd 400 spänn. Sätter du in en hundralapp så får du femhundra spänn att lira för. Det är en schysst bonus.

Lagen:
Djurgården är en av säsongens stora överraskningar. När jag skrev om hur jag trodde ligan skulle sluta hade jag dem som toksist. Jag trodde definitivt inte att de skulle vara i närheten av slutspel, så jag är minst sagt förvånad av deras start. DIF ockuperar femteplatsen och en vinst här skulle göra att de bara är en poäng bakom HV71. I Djurgården så har framförallt Marcus Sörensen imponerat med sina fina skridskoåkning och klubbteknik. Södertäljesonen har gjort 12 poäng på 19 matcher och leder lagets interna poängliga. Även hemvändande Mikael Samuelsson gör det bra såhär långt på säsongen. Det verkar onekligen som att det är i Södertälje som DIF ska scouta spelare.

Trots att DIF har inlett säsongen bra, så finns det inget tvivel om att de har överpresterat. Deras PDO ligger på 102.99 vilket är väldigt högt. PDO är ett mått som mäter ett lags prestation baserat på deras skottprocent och räddningar. Siffran tenderar att dra sig mot hundra sett över en säsong. Djurgårdens 102.99 kan jämföras med Skellefteå som hade bäst PDO under fjolårssäsongen. SAIK avslutade med 101.94 %. Enligt den här statistiken så har även HV71 överpresterat den här säsongen men med tanke på deras fjolårssäsong så är det ganska väntat.

HV71 har varit upp och ner under säsongen. De har varit fantastiska framåt och gjort mycket mål samtidigt som Gustaf Wesslau och Erik Ersberg är ligans klart bästa målvaktspar. Det som har spökat är defensiven där det har varit väldigt många individuella misstag. HV71 saknar fortfarande en riktigt klassback för att de ska kunna vara med och slåss om bucklan i slutspelet. Johan Hult, Sportchef i HV71, har varit öppen med att de aktivt letar efter en back, men än så länge har det inte dykt upp någon ny back i Jönköping. Tidigare nämnde jag att Marcus Sörensen haft en genombrottssäsong. I HV71 är det Lawrence Pilut som stått för det stora genombrottet.

Lawrence Pilut är högaktuell för JVM och det vore tjänstefel av Richard Grönborg om han inte tar med Pilut till Kanada över jul och nyår. Pilut har imponerat med ett väldigt moget spel och har tillsammans med Mattias Karlsson varit jönköpingslaget bästa back den här säsongen.

Tidigare möten:
Lagen har mötts en gång den här säsongen. HV71 vann med 2 – 1 efter ett sent ledningsmål av Ted Brithén. Jag såg matchen och vill minnas att HV71 hade rätt bra koll på matchen och att DIF aldrig var riktigt nära tre poäng.

Matchbild:
I mina ögon så Djurgården en motståndare som passar HV71 väldigt bra. HV71 har en explosiv offensiv som kan skapa stora problem för Djurgårdens backar. HV71 ska dominera den här matchen trots bortaplan och jag är övertygad om att Andreas Johansson ger instruktioner om att gå ut och föra matchen. Johansson är en offensiv coach som sällan lägger några fingrar emellan. HV71 bör ha mycket puckkontroll och offensiv zontid vilket kommer att leda till tre poäng väldigt ofta.

Storyline:
Det här är Teemu Laines första match på hovet sedan han sköt hem SM-guldet till Jönköping 2010. Avgör han igen?

Tabellen:
SHL Tabell

Spela här!
Kom igen, det bli kul!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.