Speltips | Derby mot Manchester United FA-cupen | Tippat
Speltips

Derby mot Manchester United

Fotboll, FA-cupen
Spelmarknad:
Derby - Manchester United
Tips:
<1,5
Odds:
3.10
Spelstopp:
29 January 20:55
Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag
Sänds kl 21:00 på Viasat Fotboll

Derby är inne i en mycket dålig period. Man ligger visserligen femma i Championship, men har på de senaste fem ligamatcherna endast tagit två poäng! Inte särskilt bra alltså. Läge att studsa tillbaka nu i FA-cupen och visa upp det fina spelet man hade under höstsäsongen?

Derby hade en fin streak på 18 ligamatcher med en rad på 13-4-1 (räknat från 12 september till 26 december). Det är den formen man vill hitta tillbaka till. Alla lag hamnar i små svackor och ibland krävs det bara så lite innan man har plockat upp momentum och börjar ta poäng. Men så finns det undantag. Och ett undantag är Manchester United.

Samma visa om och om igen

Manchester United är bedrövliga. Till och med de mest enögda United-supportrarna får svårt att hitta hopp i dessa tider. Tidigare har man kunnat höra “vi är på gång nu” efter två vinster i rad. Men det är väldigt sällan som man vinner två matcher i rad numera. Och när man väl gör det känns förr som en plump i protokollet än att ordningen är återställd.

Louis van Gaals spelidé suger, om man får ursäkta sig och uttrycka sig smått vulgärt. Men den gör ju det. Och det finns ingenting som pekar på att det kommer bli annorlunda framöver. Vi kommer får se ett supernervöst United som vet att de måste ta sig vidare. Det kommer hållas i bollen och man kommer att hota Derbys bur ungefär lika många gånger som man hotade Southamptons motsvarande i senaste matchen, dvs. en gång. Det är inget skämt. Man hade ett enda skott på mål mot Southampton. Kollar man på statistik-sajten Squawka så är man fjärde sämst i ligan på att skapa chanser. West Bromwich är sämst och United ligger sedan med en hårsmån före Sunderland och Norwich.

Målsnålt igen

Många siar i om det här är sista matchen för Louis van Gaal. Det kan det mycket väl bli om det blir respass ur FA-cupen mot Championship-gänget Derby. Jag tror att man har en liten fördel att ta sig vidare, men inte särskilt stor. Jag tror att det finns värde i att spela på att det blir snortight och provar under 1,5 mål till 3.10 gånger pengarna hos Unibet. Derbys försvar är sämre än ett genomsnittligt PL-försvar, men det spelar ju mindre roll när laget man mötet inte visar några vidare intentioner att anfalla.

Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.