Speltips | Chile mot Colombia | VM-kval 12 november
Speltips

Chile mot Colombia

Fotboll
Spelmarknad:
Chile - Colombia
Tips:
1
Odds:
1.75
Spelstopp:
13 November 00.30
Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag

Den som är sugen på lite nattfotboll kan kasta ett öga VM-kvalet mellan Chile och Colombia. James Rodriguez väntas få bra med spelminuter efter sin långa skada. 

Tabelläget är inte så mycket att surra om med tanke på att man bara hunnit med att spela två matcher. Men tabellen är i alla fall nedan för den som vill glo.

 1 Uruguay    2 2 0 0  5-0  6
 2 Ecuador    2 2 0 0  4-0  6
 3 Chile     2 2 0 0  6-3  6
 4 Paraguay    2 1 1 0  1-0  4
 5 Brasilien   2 1 0 1  3-3  3
 6 Colombia    2 1 0 1  2-3  3
 7 Argentina   2 0 1 1  0-2  1
 8 Peru      2 0 0 2  3-6  0
 9 Venezuela   2 0 0 2  1-4  0
 10 Bolivia    2 0 0 2  0-4  0

Topp fyra går som vanligt direkt till VM. Femman får kvala mot ett lag från långt fjärran.

Vill du se matchen? Starta konto och kolla på Unibets Stream

Två fotbollstokiga länder hoppas på att få se sina respektive största stjärnor. Alexis Sanchez för Chile och James Rodriguez för Colombia. Båda två har dock haft en del bekymmer med skador. Den ena värre än den andra så klart. Om vi börjar med Alexis Sanchez så har hans form och hälsa varit en snackis sedan förra omgången kvalmatcher mot Brasilien och Peru. Sanchez gjorde mål i vinsten hemma mot Brasilien, och därefter två mål plus en assist borta mot Peru i en match man vann med 3-4. Arsene Wenger var inte superglad i att Jorge Sampaoli spelade Sanches i 90*2 minuter eftersom han var rädd att Sanchez skulle förvärra sina skador om han matchades hårt. Det brydde sig inte Sampaoli om ett dugg. Chiles stab har inför den här kvalomgången gått ut och sagt att man lagt extra resurser på att hålla Sanchez frisk.

Colombias superstjärna James Rodriguez skadade sig i en vänskapslandskamp mot Peru tidigt i september och Real Madrid var inte superglada att få se sin megamiljon-gubbe rehabiliteras i två månader. James satte en strut i förlusten mot Sevilla i helgen efter att ha fått 30 minuters speltid och är alltså officiellt tillbaka. Snacka om liv det skulle bli om han blir skadad under landslagslägret igen…

Colombia är svaga borta, Chile starka hemma
Alla minns fortfarande Colombias glada spelstil från VM i Brasilien. Men tar man bort VM och struntar i alla vänskapskamper så är Colombias bortafacit helt enkelt inte bra. Om vi enbart tittar på färska matcher (2013 och framåt) från Copa America och VM-kval så har man spelat sammanlagt sju bortamatcher under den här perioden. På dessa sju bortamatcher har man vunnit två, spela lika en och förlorat fyra. Det är tufft motstånd med Argentina och Brasilien, men märk väl att man också åkte på en bortaförlust mot Venezuela.

Om vi vänder på jämförelsen och kollar alla Chiles hemmamatcher i antingen Copa America eller VM-kval från 2013 och framåt så har de spelat totalt elva hemmamatcher. På dessa elva matcher har man vunnit tio (varav en på straffar) och spelat en oavgjord. Inte så mycket snack alltså. Spelar raka ettan. Unibet ger 1.75 på raka ettan och jag spelar där så jag kan kolla på matchen via deras stream.

 

Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.