Speltips Barcelona vs Real Madrid - Copa del Rey final 16 april
Speltips

Barcelona – Real Madrid

Sport
Spelmarknad:
Barcelona - Real Madrid
Tips:
1
Odds:
2.37
Spelstopp:
16 April 21.30
Spela här!
Få 1000 kr i bonusspel

copadelreyfinal_imageCupfinal och Barcelona mot Real Madrid. Det är det här vi brukar kalla för en klassiker, eller i det här fallet närmare bestämt el Clásico. I historien har 227 el Clásicos spelats sedan det första mötet 1902 som Barcelona vann med 3-1. Totalt har 90 vunnits av Real Madrid, 89 av Barcelona, och 48 har slutat oavgjort. Nu är det dags igen.

Match: Cupfinal i Copa del Rey mellan FC Barcelona och Real Madrid
Avspark: 21:30
Var? Mestalla Stadion, Valencia

Speltips: Barcelona vinner efter sin väldigt tunga period med respass ur Champions League och tapp i ligan. Vad ska de vinna i år om inte Copa del Rey? Real Madrid vill givetvis också vinna i kväll, men de är fortfarande med i Champions League och de har absolut häng på Atlético i ligan. Så jag tror inte att man är fel ute om man säger att Barcelona är aningen mer angelägna att vinna i kväll eftersom hela säsongen annars kommer avskrivas som helt misslyckad. Märk väl att det inte är en trösttitel. Copa del Rey är en tung titel. Och Ronaldo är inte med. Räknar man in alla el clasicos genom historien vinner Barcelona 40.5 % av mötena. Med 2.37 i odds (hos Ladbrokes) på att Barca vinner i kväll behöver de vinna 42.2 % av gångerna. Men ovanstående resonemang och den måste-match som det har blivit för katalanerna tror jag på det spelet.

Real har försvarat sig, i alla fall på pappret, alldeles utomordentligt i Copa del Rey. 0 insläppta mål på åtta matcher vägen fram till finalen talar sitt tydliga språk. Samtidigt så spelar den bästa målskytten genom alla tiderna i el clasico i kväll, nämligen Lionel Messi. Med sina 21 kassar är han före Real Madrid-legenden Alfredo Di Stéfano som står på 18. Men den största snackisen kring matchen måste vara att Ronaldo inte är med. Det är ett alldeles fruktansvärt avbräck i en sådan här match. Naturligtvis förs fokus på jättevärvningen Gareth Bale. Bale har gjort några grymma framträdanden under säsongen, men mot just Barcelona har det sett lite si och så ut. Men även om Bale gör en jättematch och Real försvar håller ihop bra tror jag att det blir för tungt mot Barca som måste rädda sin säsong.

Spela här!
Få 1000 kr i bonusspel
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.