Speltips Barcelona Atlético Madrid - La Liga 17/5
Speltips

Barcelona – Atlético Madrid

Sport
Spelmarknad:
Barcelona - Atlético Madrid
Tips:
X2
Odds:
2.01
Spelstopp:
17 May 18.00
Spela här!

Jag kan bara säga att 2.01 på att Atlético Madrid vinner La Liga är bra. Du får 2.01 hos Betsafe på garderingsspelet X2. Blir det X eller 2 innebär det att Atlético Madrid blir spanska ligamästare för första gången sedan 1996. Om Barcelona vinner hamnar ligatiteln i Katalonien. Varför, kanske någon undrar. Hamnar de inte på båda på samma poäng om Barca tar tre pinnar? Man räknar inbördes möten om två lag hamnar på samma poäng i La Liga. Det blev 0-0 på Vicente Calderon i höstas och en seger för Barcelona på Camp Nou skulle göra att de är bästa laget sett över inbördes möten.

Den som har följt mina tips de senaste året lär ha bra koll på mitt goda öga till Diego Simeone och Atlético Madrid. Jag har bombat pengar på Atlético och det har bringat rikligt med deg i kassan. En av anledningar till att det gått bra att spela på Atlético stavas Diego Costa. Han har varit sanslöst bra. Mot Barcelona är han kanske inte med eftersom han fortfarande dras med skadan som han ådrog sig mot Chelsea i Champions League. Det är inte bra.

Förmodad uppställning för Atlético är Courtois; Juanfran – Miranda – Godín – Felipe Luis; Koke – Gabi – Tiago – Arda Turán; Villa – Raúl García. Skador och avstängningar Atlético: Diego Costa (?), Thibaut Courtois

Jag hoppas verkligen att Costa är med. Det spekuleras i att Diego Simeone försöker hushålla lite med lagets resurser i och med att man också har en Champions League-final att spela. Jag tror inte ett dugg på det. Spelarna får gå på knä om det ska vara så. Atlético kommer med alla möjliga medel försöka ta poäng mot Barca och kan Costa spela så kommer han att göra det.

Förmodad uppställning för FC Barcelona är Pinto; Dani Alves – Mascherano – Bartra – Pique; Sergio – Fabregas – Iniesta: Alexis – Messi – Pedro. Skador och avstängningar Barcelona: Neymar, Jordi Alba, Fabregas, Piqué

Barcelona och Atlético Madrid har mött varandra fem gånger den här säsongen. Två gånger i Supercupen, två gånger i Champions League och en gång i ligan. Barcelona drog längsta strået i Supercupen medan Atlético gjorde det i CL.

Jag tror att man såhär i slutet av säsongen kan konstatera att Atlético Madrid har haft världens bästa defensiv. Och man kan nog utgå ifrån att Atléticos defensiv kommer att vara riktigt tät på lördagen. Nyckeln ligger i, precis som alla andra matcher mot Barca, att hålla Messi & C:o på avstånd. Det har man gjort mycket bra förut. Framför allt Messi har fått kraftig kritik för sin anonymitet. Kan man vara världens bästa spelare om man inte träder fram när det gäller? Är det inte så att storspelare som Zinedine Zidane eller Maradona alltid var bäst och trädde fram när de behövdes som mest? Messi må vara en målmaskin, men jag måste hålla med om kritikerna att de allra största spelarna visar var skåpet ska stå och ställer det där med bravur trots att man har flera knivar mot strupen. Jag vill verkligen att Atlético ska vinna. Messi kan få lyckas i VM istället.

Matchbilden kommer i vanlig ordning vara att Barcelona har väldigt mycket boll och Atlético grisförsvarar. De kommer sedan ligga på kontringar. Jag tror att Atlético fixar det och jag tror att sinnesstämningen i Atlético-lägret är mycket bättre än i Barcelonas. Den som inte vill spela på resultat bör annars kika på kort. Lita på att det kommer bli fulspel från Atléticos sida.

Spela här!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.