Speltips Atlético Madrid vs Chelsea - Champions League 22 april
Speltips

Atlético Madrid – Chelsea

Sport
Spelmarknad:
Atlético Madrid - Chelsea
Tips:
ATM vidare
Odds:
1.90
Spelstopp:
22 April 20.45
Spela här!
Få 1000 kr i bonusspel

Om man tittar på oddsen för vilket lag mellan Atlético Madrid och Chelsea som spelar finalen i Lissabon står spanjorerna som favoriter. Oddsen hos de stora spelbolagen är ungefär 1.80-1.90 på att Atlético Madrid avancerar, och 1.90-2.00 på att det är Chelsea som går till final.

Jag ogillar sådana här lägen egentligen. Det är så många saker som gör att Chelsea redan känns som de står på knä. Och väldigt ofta när det är så (gäller inte bara Chelsea utan stora lag på knä överlag) kommer magsugaren som brev på posten. Men med det sagt och utifrån nedanstående resonemang är mitt speltips att Atlético Madrid tar sig till final till 1.90 gånger pengarna hos Ladbrokes.

Ett par punkter att hålla i minnet: Chelsea har slarvat i ligan. Hur är det ställt med självförtroende och moral? Chelsea har inte någon kvalitetsstriker som de andra lagen i Champions League. Ingen Ronaldo, ingen Costa, ingen Mario Mandžuki?. Förra mötet mellan Chelsea och Atlético (2012) resulterade i åtskåpning efter att Radamel Falcao gjort tre mål i en match som slutade 4-1. 

Alla är medvetna om att Atléticos supersäsong och att formen är toppad. De 12 senaste matcherna har de vunnit 10 och spelat oavgjort 2 där kryssen kommit mot Barcelona och Real Madrid. De har vunnit alla sina fem hemmamatcher i Champions League den här säsongen, och de går mot vinst i La Liga. Diego Simeone är en fantastisk coach som har lyckats få ett lag som sliter åt samma håll, och det är det som gjort de så bra den här säsongen eftersom alla lagdelar är skrämmande starka.

Hur är det med Thibaut Courtois då? Det blev en snackis direkt eftersom Atléticos målvakt Thibaut Courtois är på lån från Chelsea och det tydligen skulle finnas en klausul i lånekontraktet att Courtois inte får spela mot moderklubben såvida inte Atlético betalar fem miljoner pund. Atlético meddelade att de inte hade pengarna att lägga ut för att göra Courtois tillgänglig för spel mot Chelsea. Men ganska snabbt kom sedan UEFA ut och informerade att inga sådana klausuler kan gälla och att Chelsea kan få en reprimand för situationen. Det skriver the Telegraph. Courtois har räddat 81 % av skotten i Champions League så här långt. På andra sidan planen har Diego Costa producerat med sina sju mål på sex matcher.

Jag tror att det kan bli väldigt jobbigt för Chelsea mot ett så starkt defensivt lag. Finns det en bättre defensiv än Atléticos i Europa idag? Och med tanke på att målproduktionen är Chelseas akilleshäl blir det knappast bättre. Lägg där till att det inte är en jättekul uppgift att spela på ett kokande Vicente Calderon. Jag spelar på att Atlético Madrid avancerar till final till 1.90 hos Ladbrokes.

Jag ska också spela ett jättelångskott bara för att jag är extra glad att det är varmt och gött ute. 26 gånger pengarna på att Diego Costa gör första målet och Atlético vinner med exakt 2-0. Odds också från Ladbrokes. Smyger in blygsamma femtiolappen på det.

Spela här!
Få 1000 kr i bonusspel
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.