Speltips - Arsenal mot Besiktas 27e Augusti 2014
Speltips

Arsenal mot Besiktas

Sport
Spelmarknad:
Arsenal mot Besiktas
Tips:
Besiktas att gå vidare
Odds:
4.40
Spelstopp:
27 August 20.45
Spela här!
Världens största oddsbörs!

Swansea levererade igår genom att besegra Rotherham samtidigt som Manchester United gjorde bort sig fullständigt. Nu gillar jag inte att vara resultatsorienterad, men jag tycker ändå att jag var ganska rätt på det i texten jag skrev igår. Idag är det dags för andra kvalmatchen till Champions League mellan Arsenal och Besiktas. Arsenal fick med sig 0 – 0 från mötet i Turkiet, men de har fått några tunga förluster senaste veckan. Aaron Ramsey blev utvisad i första matchen och Oliver Giroud kan bli borta i tre månader med en trasig fot.

Det här är två väldigt tunga förluster som jag tror öppnar upp för Besiktas. Ramsey har varit den klart bästa mittfältaren och när Oliver Giroud har varit utanför planen så har laget sett väldigt tamt ut. Arsenal saknar boxnärvaro totalt och det känns sällan riktigt farligt när de går till anfall. De spelar dessutom ett spel som inte drar nytta av Alexis Sanchez styrkor. Chilenaren är som bäst i en fartfylld och aggressiv fotboll. Vi såg det i VM. Och de med bättre koll på Serie A säger att det syntes under hans tid i Italien. Det är inte samma Arsenal som när Fredrik Ljungberg kutade på kanten och jag tror inte att den här upplagan av Arsenal är rätt plats för Sanchez. Även om jag inte tror att Arsenal är rätt plats för Chilenaren så kommer de behöva mer från honom än vad de fick senast mot Everton. 63 % av hans passningar hade rätt adress, han skapade 1 chans och hans passningsspel såg ut såhär (tack till Squawka för statistiken):
Screen Shot 2014-08-27 at 10.06.33

 

Just det. Jag nämnde boxnärvaro tidigare. Den första bilden är Alexis Sanchez avslut i matchen mot Everton. Den andra är Oliver Girouds. Arsenal bytte ut Sanchez mot Giroud i halvtid. Lite skillnad.

Screen Shot 2014-08-27 at 10.11.34

Screen Shot 2014-08-27 at 10.11.51

Nog om det. Besiktas lyckades som tidigare nämnt att att hålla nollan på hemmaplan. Det här är oerhört viktigt eftersom om Turkarna gör mål så betyder det att Arsenal måste vinna matchen för att avancera till Champions League. Att göra mål på Arsenal är inte det svåraste som fotbollsvärlden har att erbjuda. Speciellt inte när man ar en klassanfallare som Demba Ba längst fram.

Merparten av spelarnas pengar ligger på Arsenal, men jag är lite inne på att det kan skrälla till här. Jag tycker inte att Arsenal har imponerat anmärkningsvärt och saknaden av Giroud och Ramsey kan bli förödande. Just nu får vi 4.40 gånger pengarna hos Betfair på att turkarna går vidare. Det känns helt klart spelvärt om ni frågar mig. Och det är ju det ni har gjort.

Spela här!
Världens största oddsbörs!
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.