Speltips | Ajax mot Celtic | Europa League 17/9 2016
Speltips

Ajax mot Celtic

Fotboll
Spelmarknad:
Ajax - Celtic
Tips:
1/1
Odds:
2.95
Spelstopp:
17 September 19.00
Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag

Medan landslaget håller på att missa EM försöker PSV Eindhoven och Ajax rädda anseendet för holländsk fotboll. PSV Eindhoven, med Memphis Depay på motsatt sida planen, tvålade till Manchester United hemma med 2-1 under tisdagens Champions League. I kväll spelar Ajax mot Celtic i Europa League och jag sätter mina kulor på hemmalaget. 

Det här är alltså den inledande gruppspelsomgången i Europa League. I grupp A, där Ajax och Celtic är med, finns även turkiska Fenerbache och norska Molde. Ajax bör kunna fixa förstaplatsen och vidare in i slutspelsfasen.

Få 1000 kronor i välkomstbonus hos Unibet här!

Ajax leder Eredivisie efter fem spelade omgångar med nästan full pott. Fyra vunna och en oavgjord med 14-2 i målskillnad ska man inte skämmas över. Nu är det dock en hel del dassgäng i holländska ligan. Men detsamma kan sägas om skotska ligan där Celtic huserar. Celtic har spelat sju ligamatcher med en rad på 5-1-1 och ligger tvåa efter Aberdeen som man för övrigt torskade mot under helgen som gick (2-1).

Celtic är utan mittbacken Charlie Mulgrew som åkt på en lårskada vilket gynnar Ajax.

“It is a blow, as he’s an experienced player. He’s played in a lot of big games so we just hope he has a speedy recovery.”

– John Collins, assisterande coach för Celtic

Men det är inte bara tomrummet efter Charlie Mulgrew som jag grubblar över. Det är det här med att man inte gjorde jobbet mot Malmö FF och därmed missade sin CL-biljett. Säga vad man vill om första mötet. I den matchen var väl spelet okej och man får medge att det var lite oturligt för skottarna med Malmös mål i slutminuterna. Men andra mötet i Malmö stad var bedrövligt och svårursäktat. Även om assisterande coach John Collins menat att “it’ll feel like a Champions League game” så är det bara bullshit. Det måste finnas en del osäkerhet och skråmor i den kollektiva mentaliteten efter att man inte tog sig till Champions League samt att man också fick pisk i sin senaste match i ligaspelet.

Jag provar 1/1, dvs. att Ajax leder i halvtid och i fulltid. Ett aggressivt spel, men jag tycker att en hel del talar för Ajax i kväll.

Se Champions League-finalen 2016 live

Matchen går 19:00 i kväll. Jag tror på Ajax och spelar att de leder i halvtid samt vid full tid till 2.95. Spela samma spel, eller vilket annat spel som helst för minst 50 kronor så kan du vara med och vinna biljetter till Champions League-finalen. Häng med och tävla hos Unibet här!

Spela här!
Ett av Sveriges största och mest populära spelbolag
Se alla våra speltips
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.