Tippat.se - Yeovil Town F.C.

Yeovil Town FC

Klubben skapades 1890 i staden Yeovil i Somerset. Från början delade klubben arena med stadens lokala rugbyklubb. 1895 bytte klubben namn till Yeovil Casuals och började spela sina hemmamatcher på Pen Mill Athletic Ground. 1907 bytte klubben namn igen, den här gången till Yeovil Town och det namnet har stannat sedan dess.

Under perioden 1955 till 1973 var klubben mästare i Southern Football League tre gånger och hamnade på andraplats två gånger. De ansökte också flera gånger under den perioden om att bli medlemmar i The Football League. 1976 var de nära att bli invalda men missade med endast ett fåtal röster. Klubben blev inte invalda i The Football League förrän i början av 2000-talet. Första matchen i ligan var borta mot Rochdale och de lyckades vinna matchen med 3-1.

Klubben gjorde bra ifrån sig i The Football League och vann League Two andra året och flyttades upp till League One. Säsongen 2006-2007 slutade laget på femteplats i League One och fick gå till slutspel. Det räckte inte hela vägen och klubben var kvar i divisionen.

Säsongen 2012-2013 gick det bättre för klubben. Laget slutade på en fjärde plats i ligan och gick till slutspel. De vann över Brentford med 2-1 i slutspelet och nådde därmed engelska ligans andra division, The Championship för första gången.

Klubben har inte några direkt ärkefiender då de är det enda stora laget från Somerset. Weymouth är lagets största rival men jämfört med många andra engelska klubbar är rivaliteten ganska låg.

Arenan

Klubben spelar på Huish Park som ligger i Yeovil. Den har varit klubbens hemmaarena sedan 1990 då den färdigställdes. Arenan har en kapacitet på 9,565 åskådare och har totalt 5,212 stolar och en terass bakom båda målen.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.