VM i Brasilien - Bästa Spelare Grupp E - Tippat

VM-nationernas viktigaste spelare (grupp E)

I grupp E är det Frankrike som har ett stort favorittryck. Utan Franck Ribery som nyligen utgått som skadad är det lite tuffare. Men samtidigt finns det nu en öppning för andra fransmän att kliva fram och det kan vara en bra sak. Honduras är den förhandstippade jumbon och de bör komma sist. Det blir Frankrike som vinner gruppen och Schweiz som måste akta sig för pigga Ecuador om de ska följa fransmännen in i slutspelet. Viktigaste spelare i respektive land i grupp E följer:

Xherdan Shaqiri – Schweiz
xherdan_shaqiri
Det är svårt att få speltid i Bayern München, även fast man är en av de största talangerna på jorden. Det är därför många tror på Shaqiri i sommar. Han vill förmodligen visa världen hur bra han är och få de redan många klubbarna som är intresserade av hans signatur att bli fler. Shaqiri är utan tvekan namnet i Schweiz trupp som står ut. 

 

Antonio Valencia – Ecuador
antonio_valencia
Valencia används, enligt många, alldeles för lite i Manchester United. Hans energiska spelstil och snabbhet gör honom mycket farlig. Ecuador är en joker i VM som beskylls för att enbart kunna vinna på hemmaplan (på extrem höjd). Ecuador kan överraska och om de ska göra det behöver de en skärpt Valencia.

 

Karim Benzema – Frankrike
karim_benzema
Vanligtvis så är det Franck Ribery som ska ta den här platsen. Men i och med att han är skadad lämnar det en öppning för andra att axla rollen som viktigast i laget. Kanske ska Pogba eller någon i backlinjen kliva fram och ta det största ansvaret. I Frankrike finns det faktiskt, enligt mig, många som skulle kunna ses som nyckeln. Men lotten faller ändå på målkungen Benzema. Ett lyckat VM för Frankrike är avhängigt att han hittar målet.

 

Wilson Palacios – Honduras
wilson_palacios
Det är lättare att vara stjärna i ett lag som inte har några. Wilson Palacios är ingen stjärna han heller, men kanske närmast av resten av Honduras gäng. Palacios spelar i Stoke City. Han spelar knappt en minut. Men han ser stark ut.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.