VM i Brasilien - bästa spelare grupp B - Tippat

VM-nationernas viktigaste spelare (grupp B)

Vi går vidare med de viktigaste spelarna i grupp B i sommarens VM. Detta är en fortsättning på genomgången av grupp A. I grupp B ingår Spanien, Holland, Chile och Australien. De flesta verkar vara överens om att Spanien och Holland går vidare och jag har inte så mycket att invända om det. I vanliga fall skulle jag klanka ned på Holland som brukar vara en nation med en trupp som alltid bråkar och är sura. Det är aldrig bra. Men Louis van Gaal är en man med järnhandskar och alla tänker nu två gånger innan man börjar att bråka under hans ledarskap. Annars verkar en del ha ett gott öga till Chile som har en ganska schysst trupp och inte minst får spela på sin hemmakontinent.

Diego Costa – Spanien
costa_spanien
En enda landskamp för Spanien har han gjort. Costa som är född i Brasilien hade besvär med medborgarskapet (lång historia) och det är en av anledningarna till att han matchats så dåligt. Anledningen till att jag plockar honom som viktigast i Spanien har att göra med att han är den enda renodlade, supermålfarliga, gristuffa strikern som Spanien har. Om Iniesta faller död ned är det uppenbarligen dåligt, men det finns gubbar att täcka upp för honom. Så är det. Ingen spansk striker kan fylla Costas skor på samma sätt. Jag tror Costa är instrumental i Spaniens framgång. Man behöver honom som kan bryta av det spanska finliret och som kan forcera in lite mål. Att skönspela sig fram i sambafotbollens hemland tror jag kan bli tufft. 

 

Robin van Persie – Holland
vanpersie_holland
Louis van Gaal har ett gott öga till Robin van Persie som har en större och viktigare roll än någonsin i det holländska landslaget. Han är kapten och den som ska göra måste-målen när Hollands andra anfallsstjärnor inte mäktar med att göra det. Frågan är om det här är det sista stora mästerskapet i landslagsdressen för RvP. Han är 30 bast och är en skadebenägen spelare.

 

Alexis Sanchez – Chile
sanchez_chile
Alexis Sanchez är Chiles största stjärna. Det är svårt att ta plats i FC Barcelona när man konkurrerar med Messi och Neymar bland andra. Det fick många klubbar att försöka värva honom. Barca vill dock ha kvar honom och har sagt att han inte är till salu. Han är värd mycket för Barcelona, men han är värd desto mer för Chiles landslag.

 

Mile Jedinak – Australien
jedinak_australien
Oj vad jobbigt att vara den som ska bära Australien i en grupp där Brasilien, Holland och Chile också ingår. Man väntas ta 0 poäng och uppförsbacken är lika brant som jag vet inte vad. Australien har inga giganter på planen, men Mile Jedinak jobbar och sliter i alla fall.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.