Vilket land vinner VM? - tippat.se

Vilket land vinner VM?

Den 12:e juni 2014 klockan 22:00 svensk tid spelar Brasilien mot Kroatien i öppningsmatchen i sommarens VM. Det är alltså bara några månader som ska flya förbi innan vi är där. Mycket kan hända och har man fått ett schysst sinne för att förutspå fotbollen så ska man leta efter guldoddsen redan nu innan oddssättarna hunnit ikapp.

Vill man spela på vinnare måste man såklart sätta sig in i ganska mycket. Inte minst ska man studera hur matcherna ska spelas. Vem vinner vilken grupp? Hur ser potentiellt motstånd ut i åttondel, kvart, semi och slutligen final? Nedan har jag satt samman en karta över hur matcherna ska spelas (klicka på bilden för att göra den större).

VM-karta

Min första reflektion är att det kommer bli Sydamerikanernas år. Brasilien, världens mest framgångsrika fotbollsnation någonsin, spelar fotbolls-VM på hemmaplan. Det är stort och frågan om brassarna ”ska hitta humöret” som i sedvanlig ordning brukar ställas inför mästerskap, är nu självbesvarad. Självklart kommer brassarna ha humör att spela fotbolls-VM i sitt hemland. Jag vill också flagga för Argentina, Colombia och Uruguay. Brasilien är inte hemmplan för dem, men Sydamerika är det och med det har de en fördel tror jag.

Av samma anledning som ovan tror jag att de europeiska storlagen kan få det riktigt tufft. De enda som jag ”vet” kommer göra en bra turnering är Tyskland. De gör ju alltid det och det känns bara som att tyskarna alltid vet vad som ska göras och hur man gör det. Spanjorerna då? Nja, ett helt fantastiskt lag helt klart. Men något säger mig att spela skönfotboll och att passa sig igenom Brasilien VM är som att gå till ett konditori och bjuda konditorn på kakor man köpt från Konsum.

Okej, men allt det här sagt så ska jag ge mig på min egen lilla förutsägelse. Så jag har fyllt i min egen spelkarta med avancemang för varje lag.
VM vinnare
Som synes har jag blandat in lite skrällar och gett Sydamerikanerna en liten fördel inför sina matcher. Jag tror inte på England, Portugal, och inte heller särskilt mycket på Italien eller Frankrike för den delen. Europeiska hopp står till Tyskland och Spanien samt Belgien som fått fram ett ruggigt bra lag. Jag tror dock att Argentina och Brasilien blir något nummer för stora för alla andra och jag hoppas lite på den här drömfinalen med Messi och Argentina mot Neymar och Brasilien.

Vad tror spelbolagen?
Jag har sneglat lite på William Hill som är världens största bookmaker. De borde ju ha koll tycker man. Kan du hitta ett lag att spela på såhär dryga halvåret för VM som William Hill har underskattat? Saxar från William Hill:

Brazil
4
Argentina
5.5
Germany
6.5
Spain
8
Belgium
15
France
21
Colombia
21
Uruguay
29
Holland
29
Italy
29
England
34
Portugal
34
Chile
67
Russia
67
Switzerland
101
Bosnia & Herzegovina
151
USA
151
Ecuador
151
Mexico
151
Ivory Coast
201
Croatia
201
Japan
201
Ghana
201
Nigeria
251
Greece
251
South Korea
501
Cameroon
751
Iran
751
Australia
751
Algeria
1001
Costa Rica
2501
Honduras
2501
Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.