Viktor Bloms berättelse del 9 - Läs hela berättelsen om hans otroliga resa!

Viktor Blom del 9 – Viktor Blom går undercover

Viktor utsätts för fusk ännu en gång, och nu drar han gränsen. Upprinnelsen till fusket beskrivs i denna del vilken är den sista i serien.  

Viktor fortsatte att försöka bygga sin rulle men turen hade tvärvänt. Det gick så dåligt som det bara kunde. Han förlorade massor men gav sig inte. Och precis som förut när det gått dåligt, sökte han nu mer action. Han hade börjat med flipps igen. Mot flera motståndare samtidigt. ”Nej för fan Viktor. Inte mer flipps nu!”, hörde jag mig själv skrika inombords. Hans hunger efter action går ju inte att mätta. Med resultaten utlämnat till slumpen, gick det också så illa som det bara kunde gå. Förutom förlusterna i spelet torskade han över en miljon kronor i flipps. ”Varför flippa?”, frågade jag honom. Viktor svarade att det mest var en kul grej. Det höll på att slita min hjärna i stycken när jag tänkte på det. För jag tyckte att det var helt onödigt med flipps, men samtidigt förstod jag att han aldrig varit där han är om han inte gått sin egen väg. Så vem fan var jag att ifrågasätta? Jag hade inte spelat en hand likadant som killen. Spelarna han möter, hade jag försökt undvika. Skulle vi jämföra våra respektive beslut i en nämn situation, hade vi kommit så långt ifrån varandra som möjligt kunnats. Och det är han som har en rulle på flera miljoner euro. Inte jag. Så hur skulle jag kunna kritisera ett enda av hans beslut?

Viktor fick förslaget om sponsorkontrakt från sajten han kommit i kontakt med skickat till sig medan han fortfarande var i San Remo. Han växlade lite ord med sajten online angående förslaget. Jag bad om att han skulle skicka en kopia av det till oss och Viktor skrev att han skulle göra det. Då dök helt plötsligt en helt okänd spelare upp på iPoker $100/$200 där Viktor satt och väntade. Det hade innan dess varit fullkomligt dött hur länge som helst. De började spela trots att Viktor snart var tvungen att rusa. Den okända spelaren vann ett inköp omedelbart och Viktor tänkte avsluta då han ändå var tvungen att bege sig. Han meddelade i chatten att han skulle gå varpå den okända spelaren svarade med att fråga om spel på $200/$400. En helt okänd spelare kommer in på nosebleeds, gör en bra syn och vinner ett inköp, och vill gå direkt upp på $200/$400? Det händer inte varje dag. Vi tyckte båda att det kändes lite olustigt, men kunde givetvis inte dra några slutsatser ännu.

Förlustsessionerna kom tätare inpå varandra. I början gick det bara dåligt på iPoker, men allteftersom rann pengar ifrån honom på flera sajter. Han hade många starka sessioner mot sina gamla sparringpartners, men det tycktes alltid dyka upp nya utmanare som han inte kunde övervinna. Bankrullen krympte stadigt. Vad var det som höll på att hända? Det där mailet han fått skickat till sig kom från en mindre sajt. Jag studerade det och det så inte alltför påkostat ut. Vad fanns det att förvänta sig av en sajt i förhållandevis liten storlek, tänkte jag. Men när Viktor klagade över resultaten och samtidigt nämnde att han misstänkte att sponsormailet kanske var en fejk, började jag gräva djupare i sajten som skickat det. Kunde det jag först trott vara ett sponsorförslag från en lågbudgetsajt i själva verket varit en avancerat fuskattack? Hur svårt kunde det egentligen vara att utge sig för att representera en sajt, skapa en sponsorkontraktsmodell och bygga in en trojan i paketet? Att åka till en EPT-turnering och få spelare att uppge sina mailadresser genom att vifta med sponsorkontrakt, bör ju inte vara så svårt. Jag bad Viktor att han skulle kolla sina datorer hos en expert och använda sin brors dator hädanefter i väntan på resultatet.

EPT Monte Carlo stundade och vi diskuterade om Viktor skulle spela eller inte. Eventet krockade med hans mormors 80-årsdag så det rådde viss osäkerhet om han skulle kunna ta sig tiden. Då föll bomben. Lika oönskad som en hjärnblödning meddelar Viktor i versaler: ”TROJAN”. Han har återigen blivit utsatt för fusk. Den här gången har de verkligen ansträngt sig för att komma åt honom.

Jag blev så förbannad och kände mig helt maktlös. Två av tre datorer han spelade på var utsatta. Viktor var förståeligt nog tvärarg och alldeles utom sig. Inte särskilt konstigt om man ägnar en tanke åt hur mycket han förlorat på grund av fusket. Han ber om att raderas ut från Svenskaspelare.com tills vidare och vill bara skyla sig från allt och alla. Vi kan inget annat göra och stänger Blom90-gruppen och slutar svara på frågor om honom. Oavsett hur besvikna hans fans kommer bli. Jag försöker vara strategisk och säger åt honom köpa en ny dator med virusprogram och ge datorexperterna i uppdrag att försöka spåra fuskarna. Vi diskuterar vidare hur vi ska hantera situationen för att driva bort fokus från honom. Funderingarna går att gå ut med att han gulat och ger upp pokern. Jag frågar honom om han är helt säker på att någon fuskat mot honom eller om han bara har allvarliga misstankar. ”Jag vet”, svarar han. Vi kommer fram till att det är klokast att ligga lågt ett tag och tänka ut det bästa sättet att hantera situationen.

Jag tänkte hela natten på hur vi skulle kunna hjälpa honom ur diket, men kom inte fram till något annat än att det förmodligen vore bäst att låta röken skingra sig. Jag hade inget annat att ge än uppmuntrande ord nästa gång hade gick online. Men jag fick aldrig möjlighet att visa stöd, för jag såg aldrig honom online igen.

Därmed slutar vår historia om den svenska pokerlegenden Viktor Blom.

<– Viktor Blom del 8

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.