Viktor Bloms berättelse del 8 - Läs hela berättelsen om den otroliga resan!

Viktor Blom del 8 – Nyladdade batterier

Det hade varit mycket upp och ned för Viktor. Han hade gulat rullen på b2b vilket dock inte var så farligt då han gjort massiva uttag därifrån och bara lämnat lite grus kvar. Från sina $2500 på Party Poker hade han byggt upp till $400 000, endast på $25/$50. Men resultatkurvan hade trots det på det hela sammantaget sett väldigt negativ ut. Speciellt på iPoker hade det gått dåligt och spelet kändes ansträngt. Swingsen var osedvanligt stora och påfrestningarna bör ha bitit även på Viktor. EPT San Remo kunde därför inte kommit mycket lägligare då han fick en chans att distansera sig från onlinepokern och byta miljö. Med sig hade han sin storebror Sebastian som han stejkade. Väl tillbaka skulle det visa sig att traditionen med pauser och den positiva inverkan den brukade ha på hans spel, skulle hålla i sig. Luke Schwartz blev den olyckliga som fick erfara hur det var att möta Viktor med nyladdade batterier.

Viktor åkte ur EPT San Remo efter bara spel i 2,5 timmar. Han hamnade på railen när han höll 67 med floppen visandes 66A. Oturligt nog satt hans motståndare med AA för floppad kåk och det var det. Brorsan Sebastian rönte inga stora framgångar heller, och det blev hemfärd för bröderna Blom. Även fast Viktor snöpligt åkt ut innan eventet knappt börjat, hade han tveklöst hunnit omgruppera sig i Italien vilket skulle ge honom en nytändning online.

Det blev spel ännu en gång mot ingen mindre än Luke Schwartz på iPoker. ”Kom igen nu”, tänkte jag och höll tummarna. Jag hoppades innerligt att han skulle upprepa vad han gjort så många gånger förr – att krossa motståndet när han varit som mest ansatt. Som vanligt satte de sig på flera bord samtidigt. Den här gången var det sex bord simultant som gällde. Jag blev aldrig riktigt klok på hur man lyckades spela sex bord heads up samtidigt utan att bli galen eller utveckla dubbelseende. Jag brukade försöka få Viktor att hålla sig till fyra stycken, men han hade en stark övertygelse att ju fler desto bättre. Efter att ha sett honom gång efter annan tillintetgöra motståndet då han haft otaliga bord i spel, fick jag sedan slut på argument. Klart han ska spela sex bord! Och om jag hade slut på argument innan, fick jag inte direkt mer vatten på min kvarn efter vad som nu utspelade sig. Han började visserligen, som så ofta förr, på fel sida om varje pott och förlorade kraftigt. ”Kan han någonsin skaffa sig en bra start?”, tänkte jag frustrerat. Men frustrationen blev inte långvarig. Han vände på steken. Viktor tog inköp efter inköp! Schwartz blev vansinnig och bombade chatten med vilken tur Viktor hade. Det var tilt på högsta nivå och inte så lätt att uppfatta allt, men om man läste noga mellan raderna fanns det en antydan om en överenskommelse att de skulle fortsätta spela tills någon blev gul. Jag förstod tidigt att det inte skulle bli Viktor. ”Yes, han gör det igen!”, tänkte jag när han tagit över 1,5 miljoner kronor. ”Hur gör han?”, undrade jag och lutade mig bekvämt tillbaka i soffan med laptopen i knäet. Jag blev alldeles full i skratt. Det var en form av förundran blandad med glädje. Jag menar, alla vet att spela i motiga tider eller när man är tiltad är något av de effektivaste sätten att bränna upp en bankrulle på. Men Viktor Blom var en spelare som skiljde sig på alla plan från den traditionella typen. Nästan alltid var det nämligen så att han började matcherna oinspirerad. Han slaskade mycket och var utan skärpa. Och precis som alla andra reagerar vid stora förluster infann sig tilten med besked. Och Viktor Blom kunde sannerligen tilta som ingen annan. Men det sjuka var, att när tilten väl rotat sig in i honom, var då han började spela bra. Han vände ofta kraftiga minus till plus medan rök av ilska for ur hans öron. Viktor var själv medveten om att detta och menade ”så är det alltid för mig”. Matchen som pågick var inget undantag. Han hade grävt sig ur ett hål han tidigt hamnat i och höll nu istället på att begrava sin motståndare. Jag sjönk ytterligare en bit ner i soffan. Nu var det popcorn istället för hjärtmedicin. ”Fan vad viktigt med vinst”, gick tankarna. Efter fem timmars spel var engelsmannens konto tömt och Viktor hade roffat åt sig 2,8 miljoner kronor.

Jag hade fått bra deals till Viktor om rakeback och bonusar på sajterna han spelade på, men vi såg oss samtidigt om efter att få honom sponsrad. Jag förde viss diskussion med RedKings men dealen blev inte av. Intresset var svalt för ett onlinenamn och erbjudandena var dåliga. För några år sedan hade han enkelt kunnat bärga en saftig deal, men tiderna hade blivit annorlunda. Viktor var trogen kund på Bet365 där han startat sin otroliga rush med Blom90-kontot, men de gav honom ingen sponsring med anledning av pågående utredning om fusket av Zupp och gulkines. Visserligen var de generösa med bonusar och liknande. En annan sajt gav erbjudande om att stejka till liveevents under förutsättning att Viktor genererade tillräckligt mycket rake hos dem att det kunde täcka inköpskostnaderna. ”Vilket skämt”, tänkte jag. ”De har ingen aning om vilket misstag de gör”. För bara några år sedan hade en spelare som Viktor kunnat välja och vraka bland sponsorförslag, men nu låg det inte rätt i tiden. Sajterna hade börjat inse att det blivit inflation gällande uppkommande affischnamn. Jag höll visserligen med, men nu var det ju Viktor Blom vi pratade om! Viktor hade i alla fall under EPT San Remo stött på en representant för en sajt som uttryckt intresse att sponsra honom. Kanske kunde det bli något.

Viktor Blom del 9 –>

<– Viktor Blom del 7

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.