Viktor Bloms berättelse del 7 - Läs hela berättelsen om den otroliga resan!

Viktor Blom del 7 – Sjuka swings

Viktor hade precis kommit hem från Barcelona där han semestrat med sina kompisar. Det hade gått bra för honom innan han åkte, men pausen under semestern hade gett honom ännu mer krut när han kom hem. Omedelbart efter hemkomsten kammade han hem 1,25 miljoner kronor på iPoker och €40 000 på b2b för sammanlagt 1,7 miljoner kronor. Rälsen var dock långt ifrån spikrak. Odonkooor hade börjat ge action igen på iPoker vilket dock Viktor straffade honom rejält för. Men vinsterna slank honom ur händerna när spelaren med nicket Itsygo dök upp. Itsygo spelade aggressivt och verkade träffa allt. Viktor led stora förluster mot honom. Det var nog bäst att ta paus från Itsygo och rikta fokus mot annat håll. Det skulle visa sig vara ett bra beslut innan Luke Schwartz dök upp igen, och Viktor fick styra om skutan ännu en gång.  

Jag hade inte i närheten så bra kontakter och kommunikation med Party Poker som övriga sajter där jag agerat som mellanhand och agent till Viktor. Innan hade jag ordnat så att han kunde sätta in kraftiga summor och skynda på de olika verifikationsprocesserna som sajterna krävde för att han skulle få spela highstakes. När det gällde Party Poker fick han dock snällt börja med den blygsamma maxinsättningen på $2500 som alla andra. Han använde nicket WowRUWorking. Jag tänkte att det kunde vara lika bra att börja med en liten insättning och att han säkert skulle kunna bygga upp en respektabel rulle snabbt, så länge han inte förivrade sig vid de lägre stakesen och gulade förstås. Men sedan tänkte jag att det inte finns en möjlighet att han kommer ta de $2500 till de högsta borden och förlora allt. Omöjligen kommer han orka sitta på $5/$10 eller lägre och bygga en rulle från grunden.

Det rullade på i ett par dagar efter smällarna från Itsygo och såg stabilt ut på alla sajter. På Svenska Spel hade han tagit 550 000 kronor till drygt en miljon och på b2b hade han plussat €49 000. Så plötsligt gav han mig en chockerande statusuppdatering från Party Poker. Jag hade inte följt hans resultat där med tanke på att han inte hade någon nämnvärd summa att spela för. Dessutom var det bara två dagar sedan han satte in sina $2500 och det högsta spelet där var $25/$50. ”Och party poker rullen”, började han försynt med. ”Satte in 2500 $ för två dar sen”, fortsatte han. ”Gissa hur mkt nu?”. Jag tänkte att han måste ha dubblat den minst ett par gånger om han lägger fram det såhär dramatiskt. ”$125k”, dundrade jag till med som hälften skämt och resten överdrift. ”nej över 200 k $”, fick jag tillbaka som svar och satte kaffet i halsen. Hur fan… är det… möjligt? Hur tar man $2500 till över $200 000 på två dagar? Jo, Viktor berättade hur han spelat mot tre olika regs under dagarna, enbart heads up. Han började med ett halvt inköp på $25/$50 och kunde givetvis då bara spela ett bord åt gången. När han väl vunnit upp lite och kunde spela flera bord, var han tvungen att splitta dem hela tiden. De tre regsen stångade pannan blodig ungefär i fem timmar vardera, samtliga spelandes i snitt 4-6 bord mot honom. Alla tre var, enligt Viktor, eniga om att han var en ”lucky newbie” vilket de låtit förklara för honom i chatten under spelens gång. Lucky? Ja, förmodligen. Newbie? Inte riktigt…

Vinst skulle sedan återigen komma på iPoker efter rusherna på övriga sajter. Och den skulle komma som brev på posten. 1,7 miljoner på en timmes spel hann Viktor jäkta med när han återvände. Bobo4589, Snake8484 och Jandrew2 (Luke Schwartz) var ett par av spelarna som var villiga att ge action. Itsygo kom också till borden, men Viktor gjorde det smarta valet och sitta ut. Han hade nämligen en annan utmaning med mindre risk och större prestige på gång. SvenskaSpelare.com hade nämligen försökt ordna fram en liknande durrrr challenge mellan Viktor och Jonas ”Nebuchad” Danielsson. Nebuchad var vid tidpunkten kanske den största unga onlinestjärnan i Sverige. Han hade varit med länge och var sponsrad av Ladbrokes. Samtal fördes med Ladbrokes som också hade intresse av att rigga upp matchen. Utmaningen gick ut på att spela 10 000 händer på åtminstone $50/$100. Viktor var i allra högsta grad intresserad, och Ladbrokes meddelade att Nebuchad också ville spela.

Efter en rejäl rush på iPoker hade Viktor fått upp rullen till över 4 miljoner kronor varav 1,25 som han satt in själv. Då kom kallduschen mot Luke ”Jandrew2” Schwartz som tog igen förlorad mark. Viktor berättade om en pott där båda två träffar två par på turn. Brädan visar KQ34 och potten är uppe på $6k. Viktor leder ut ca $5k och blir re-raisad till $16k. Han slår om till $42k och synar de sista $35k efter att Luke ställde all in. Viktor höll K3 och Luke visade 34. Med två outs i leken blir Viktor vansinnig när 4: an faller på river och sänder potten på $155 000 till hans motståndare. Han förklarade sitt missnöje för Luke vilket ledde till att svaret: ”Ok ok play then i dont even need hands to win lets go Viktor”. Spelet fortsatte på $100/$200 men Viktor kunde inte vända på steken utan tappade tillslut totalt $70k.

På b2b började det florera rykten att nicket Zebul_ON tillhörde Viktor. Han fick allt mindre action efter sina imponerande resultat där. Viktor behövde förnya sig och skapade ett nytt nick för att få spel igen. Som alltid valde han nick med omsorg och denna gång hade han sett en spelare på Party Poker som nickade AceBarbara. Denna spelare hade vunnit en stor turnering och Viktor hade sett honom spela och dömt ut honom som en riktig fisk. Därför kapade han nicket AceBarbara till b2b i förhoppning om att andra också skulle ha samma uppfattning som han själv hade om originalet på Party Poker. Viktor gjorde ännu en enorm insättning och skickade in €100 000 på sitt nya konto. Han drog igång spel mot flera motståndare och det såg minst sagt bra ut, även fast jag inte kunde ägna min fulla uppmärksamhet att raila honom då jag var upptagen med annat. När han tillslut summerade dagen hade kontot stigit till smått otroliga €300 000 och han hade återigen revanscherat sig efter en grop i vägen.

Tyvärr meddelades återbud från Nebuchad och Ladbrokes under denna period. Deras utmaning skulle inte bli av. Viktor blev besviken. Återbudet berodde på att Nebuchad skulle köpa lägenhet och inte hade råd med $50/$100 just nu. Viktor fick istället glädja sig åt att vara både etta och tvåa på leaderboarden för b2b’s största vinnare. Han ledde överlägset med AceBarbara och var även ohotad tvåa med Zebul_ON.

Viktor Blom del 8 –>

<– Viktor Blom del 6

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.