Viktor Bloms berättelse del 4 - Läs hela berättelsen om den otroliga resan!

Viktor Blom del 4 – Svenskaspelare möter Viktor Blom

Tidpunkten är i slutet av januari år 2009 och en medlem på Svenskaspelare.com och Viktor har precis börjat bekanta sig med varandra på internet. Texten löper utifrån ett författar-jag, men växlar mellan perspektiv från flera olika medlemmar på SvenskaSpelare.com.

Jag och mina polare var i färd med att starta upp vår nya community site, svenskaspelare.com. Det hade varit skönt att få upp den snabbt och smidigt, göra ett bra jobb med alla förberedelser, och sedan hålla tummarna för att medlemmarna skulle trilla in. Det är inte lätt att driva en communitysajt, och det är allra jobbigast i början. Medlemmar kräver mycket och det är svårt att underhålla alla. Jag visste själv hur jag resonerade och hur mycket man inte höll med om på andra existerande pokerforum. För att överhuvudtaget få in några medlemmar i början måste man ligga i och att etablera sig tar helt enkelt tid, tänkte jag.

Så kom jag i lite av en slump i kontakt med en kille som hette Viktor. Viktor Blom. Han var grabben bakom nicket Blom90 fick jag höra. Självklart hade jag hade hört om denna Blom90 som gjort en vansinnesrush på iPoker, men mycket mer än så visste jag inte. Vissa menade att Blom90 var en dåre utan koll med den mest sinnessjuka tur som någonsin skådats. Andra kallade honom för ett geni. Jag hade inte format mig en uppfattning ännu, men uppståndelsen som rådde kring honom var onekligen intressant. Jag kollade omkring lite på hans handhistorik som jag kunde finna online och det var definitivt något unikt med hans spel. Vissa av händerna som han spelade var definitivt alldeles uppåt väggarna galna. Det fanns mängder av händer där han tryckte in stacken som var flera gånger större än potten, och det är väl ingen kompetent spelare som gör så? Men jag märkte också att han hade en förmåga att skåpa ut den ena storspelaren efter den andra som inte för sina liv kunde hantera hans galna spelstil. Mitt intresse växte och det gjorde alla andras också. Med makalösa tillfälligheter hade jag fått stjärnskottet på min chattlista och hade möjlighet att chatta med honom. Vi började chatta en hel del och jag passade på att raila honom så mycket jag kunde. Jag åsidosatte till och med mitt eget spel och levebröd för att titta på Viktors bord samt chatta med honom. Det tog inte lång tid innan jag insåg vilken spelare jag hade att göra med. Killen var i en liga för sig!

Hur skicklig Viktor än var på att spela poker, fanns det en hel del som fattades för att han till fullo skulle kunna få utdelning för sin talang. Han var mer eller mindre främmande till hjälpprogram, hade en horribel bankroll management, visste inte vilka han mötte, vilka som delade accounts, var det var skattefritt att spela etc. Med flera år i branschen som proffs och mängder av kontakter förstod jag att jag kunde hjälpa honom. Och Viktor lyssnade på mig. Jag gav honom riktigt bra info om vilka spelare som låg bakom nicken och vad för spelstil de hade. Jag gav honom vägledning om vilka som var bäst värde för honom, och vilka han skulle akta sig för. Jag gav honom de bästa dealsen och förhandlade å hans vägnar med alla pokerrum för att ge honom högsta rakeback och bästa service. Viktor la in en enorm volym händer på de högsta borden så det var inte särskilt svårt att få sajterna att gå med på att ge honom de allra bästa dealerna som överhuvudtaget gick att få. Informationen och hjälpen jag bidrog med var värt mycket för honom och han visade stor uppskattning. Ett samarbete växte fram. I utbyte mot all inside info och tjänster jag kunde bistå med, skulle Viktor skriva en text om hur han började med poker och hur hans makalösa rush mot $1,9 miljoner gick till. Vi startade en Blom90-grupp på svenskaspelare.com, och berättelsen skulle publiceras där. Om det gav bra respons och attraherade många medlemmar, lovade vi honom att få en del av intäkterna på sidan.

Det var en otroligt bra tajming för oss när jag fick kontakt med Viktor. Jag insåg att han var en fruktansvärt talangfull spelare och det fanns ingen som helst tvivel inom mig att han skulle komma att bli en världsstjärna. Nicket Blom90 hade redan gjort sig förtjänt av respekt och vi hade nu ett affischnamn som slussade in medlemmar i massvis. För Viktor själv var vår bekantskap också vältajmad, då han nyligen förlorat enorma summor och var långt ifrån sin karriärtopp. Roten till förlusterna låg i en multi accounting-skandal där Viktor var offret. Det var Peter ”Zupp” Jensen som lät den svenska highstakesspelaren Robert ”gulkines” Flink spela på hans nick pokerzp3. Viktor berättade om två långa sessioner mot pokerzp3 där han förlorat mängder och inte kunde förstå varför. Att Zupp sedan gick ut i tidningar och på pokerforum och spred ut rykten om vilken fisk Viktor var, gjorde inte saken bättre. Luke Schwartz, senare känd som _FullFlush_, hade bekantskap med både Viktor och gulkines på internet. Han var medveten om vad som skedde och uppmärksammade Viktor om fusket som utspelade sig mot honom. Viktor anmälde det till Bet365 där han spelade och bistod dem med de uppgifter de krävde som bevis. Han fick senare reda på att han egentligen vunnit $250 000 när Zupp spelat mot honom under pokerzp3, medan han förlorat omkring $800 000 när gulkines styrde kontot. Viktors frustration var inte måttlig när han berättade om hur fusket stjälpt honom på iPoker. Han hade till och med reloadat två miljoner kronor enbart för att spela mot Zupp. Men när fisken i en handvändning blev till haj hade fuskarna gagnat sig en fördel som inte ens Viktor kunde övervinna. Det var ett slag i ansiktet som kostade honom $800 000.

Så efter skandalen var det tillbaka till ritbordet och in i uppbyggnadsfas för Viktor. Han tog sikte mot statens egen sajt – Svenska Spel. Han tankade in 33 000 kr och hade redan hunnit bygga upp en hel del innan jag fick kontakt med honom. Alla ville spela mot den nya ”fisken” som nickade Blom90. Killen spelade ju en märklig vilda västern-poker och var alldeles för aggro för sitt eget bästa. Eller? Nej, Blom90 fick sista ordet i nästan alla matcher hela tiden. När sedan jag kom in i bilden och stack information under näsan på honom om vilka som delade konton, vilka som styrde flera konton och vilka dessa personer var, förvaltade han informationen väl och krossade motståndet ännu brutalare.

Personerna bakom de största vinnande nicken på Svenska Spel, Himpan och Smutsfall, fick duktigt med stryk av Blom90. Han hade respekt för spelarna, men ingen barmhärtighet och tog över två miljoner av dem på tio dagar. Hans hyperaggressiva stil gav utdelning, men hans spel balanserade ofta på gränsen mellan genialitet och galenskap. Han började också i större utsträckning begränsa sig till heads up cashgames och förklarade, ”min stil blir fiskigare i ring games… ja menar, kan ju knappt vika 4 betar i hu”.

Förutom som ovan när Viktor testade gränserna lite för mycket, ifrågasatte han sig själv emellanåt. Jag förstod att han fortfarande var lite stukad efter fusket mot honom. Han var orolig att han kanske inte var så bra som hans resultat speglade, och att han kanske faktiskt sprang fruktansvärt bra. Dessutom var killen blott 18 år gammal och gick fortfarande i gymnasiet. För bara 9-10 veckor sedan hade han skulder upp över öronen och var på vippen att flytta hem till sina föräldrar för att kunna bo någonstans. Att sedan under detta tidsspann fixa fram 15k, bygga upp det till ca 17,3 miljoner, utsättas för fusk samt uthärda all publicitet, torde till och med fått Dr. Phil att bryta ihop. Viktor bröt aldrig ihop, men jag tänkte att vi skulle undvika att sätta onödig press på honom, och alltid hjälpa till om han behövde något.

Viktor Blom del 5 –>

<– Viktor Blom del 3

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.