Viktor Bloms berättelse del 2 - Läs hela berättelsen om den otroliga resan!

Viktor Blom del 2 – Kontot tomt igen

Viktor hade tidigt utvecklat ett intresse för spel. Han var enligt egen utsago inte lika rädd för pengar som hans kamrater och menade att det var en av hans framgångsfaktorer. Just nu höll det dock på att stjälpa honom. Han hade varit miljonär för ett par månader sen, men kraschlandningen var nära. Och marken skulle visa sig vara hård. Riktigt hård. 

”Ska inte förlora. Det här går. Måste spela upp nu!”, går tankarna… Inne djupt nu. Går ner till $109, men det fortsätter på samma visa. Måste varit karman från att jag gick med i $310-borden. Till slut är kontot tomt. Wp. Går upp helt förtvivlad. Vet inte vart jag ska ta vägen. Slår i väggarna. Aldrig varit så… tilt! Sansar mig en aning. Känner mig så sjuk. Omvandlar hans party points jag spelat in som han fått när jag lirat på hans konto. Brukar inte va värt nämnvärt, men hade spelat så mycket så blev i alla fall $300. En chans att spela upp! Gick ner i stakes igen. Det blev nu $55, $33 och tillslut $22 10 spelare speed vilket var ett av mina bästa games då. Hade spelat sjukt många $215 och så. Alltid känt mig hemma där och gått bra. Tänker ”måste kriga upp de här nu! Kan inte tappa det här”. Men kontot bara sjunker och sjunker. Varje utdragning jag torskar känns värre än en $5k pott när jag hade cash. Åker i bubblan på nästa. Slår i väggen. Går upp igen helt förtvivlad. Tillbaks till datorn. Två stycken $22 kvar. Börjar inse vart det är på väg men ger inte upp. Vill så gärna jobba upp! Det fortsatte på samma väg. TÖMT KONTOT igen!!!?? `%!”¤#!!

Klockan är strax efter sju på morgonen och jag lägger mig i sängen. Aldrig mått så dåligt i hela mitt liv. Sen har jag möte i skolan om min frånvaro om två timmar. Annars 13.00… Tack behövde den! Riggen spottar mig i ansiktet. Går dit. Blablabla… Går hem o lägger mig igen. Går dit igen. Hade lovat att gå på allt för att behålla studiebidraget. Studiebidrag – stor inkomst som behövs för att klara sig… När jag kommer fram får jag reda på att lektionen är inställd. Nice! Gött och gå hit i onödan med. Riggen slår till igen. Visst skönt på ett sätt men ändå. Går hem igen för en timmes sömn till om jag skyndar mig. För kallt ute med. Men spyr mer på att höra någon säga iskallt i en mening då jag kopplar det till poker. Kommer hem och somnar snabbt. Klockan väcker mig och tvingar mig gå upp för tredje gången på fyra timmar. Skäms när jag träffar min kompis i skolan och berättar allt. Känner mig som en spelberoende torsk!

Hade en del pengar mina föräldrar hade till hyror och sånt. Därför jag kunnat riskera att förlora allt ändå. Fick bli samtal hem. Inte kul tänker jag. Kommer bli galna. Hoppas det går fort. Pappa flippar, mamma lugnare. Pratar med mamma. Annars går de inte. Hör pappa i bakgrunden #”!!!#!”. Orkar inte =`!#!”!?!!! Det är jag som förlorat pengarna. Visst, de e helt sjukt. Förlorat så mycket pengar jag haft. Spelat på en kompis konto där jag inte får spela bort allt. Jag vet det! Men räcker just nu med min ångest och självkänslan blir knappast bättre. Klart jag förtjänar det men mådde så dåligt och om jag skulle tänkt på begå självmord nån gång i mitt liv hade det varit då kan jag lova. Men så illa var det aldrig. Ville bara ha pengarna så jag kan betala och slippa tjat. Vill inte komma hem mer heller. Hade lånat ut pengar till en del av en bil också. Vi hade sagt det räckte med 5500 kr i månaden för hyra, mat osv. Går inte komma och säga så bara. Nej nej. Det löste sig med pengarna tillslut i alla fall. På nåt sätt…

Sen ville mina föräldrar att jag skulle flytta hem när dem fått reda på allt. Hur skulle jag betala hyran liksom? Det var det sista jag ville. Sa att jag skulle fixa jobb. Hade tjej då. Skulle bara bli svårare att träffa henne eftersom vi redan bodde långt ifrån. Sa att jag inte skulle spela mer. Jag hade ju alltid tänkt att jag kunde leva på pokern, men i slutet spelade jag så lågt som $55 och t.o.m. $33 och $22 när jag förlorade allt. Va gör man då liksom med betyg jag inte ens kan komma in på högskolan med? Hade lovat att fixa jobb snabbt. Annars skulle jag få flytta hem. Panik!! Måste fixa jobb och cash. Poker? Orkar inte tänka på det.

Fredag kväll. Knappt pengar för krogen. Wpwp. Men enda jag kunde göra var att försöka supa och xxxxx bort mina problem. Men kunde nog inte det heller. Däckade istället. Skönt och vakna upp dagen efter… Dagarna gick. Tänkte över min situation jag hamnat i. Återigen ångest. Hela tiden. Men jag hade ju bestämt mig långt innan att jag kunde leva på pokern till 100 %. Utbildningen behövdes ju inte. Bara för den sociala biten. Några dagar efter hade jag tänkt igenom min situation. Jag fann tre alternativ:

1. Flytta hem. Därmed lägga ner pokern helt och försöka jobba upp skolan.
2. Skaffa jobb. Ingen mer poker
3. Poker

Pengar behövdes fort. Annars kan jag lika gärna flytta hem med en gång. Måste bestämma mig. Pratade en del med mamma, inte farsan. Han hade redan sagt till mamma att ringa och säga upp lägenheten. Tur att mamma inte är lika hård. Mamma gav mig lite tid. Förstod min situation lite med.  Väntade med att ringa hyresvärden. Hon sa att jag var tvungen att fixa jobb och ta tag i plugget och allt. Varje gång sa hon ”ingen mer poker”. Nej, nej, nej…

Jag hade alternativen framför mig och var tvungen att ta ett beslut. Vad skulle jag välja? Jag valde… pokern! En sista gång skulle jag satsa på pokern. Hade tappat kontrollen över mitt liv nu. Visste det så väl. Men nu fanns det ingen återvändo. Jag måste göra det.

Viktor Blom del 3 –>

<– Viktor Blom del 1

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.