Viktor Bloms berättelse del 1 - Läs hela berättelsen om den otroliga resan!

Viktor Blom del 1 – Historien om en av tidernas största pokerlegender

Sent år 2008 hade Viktor Blom gjort sig känd under sitt nickname Blom90 genom att ta 15 000 kr till $1,9 miljoner. Vid dåtidens valutaräkning motsvarade det ca 17,3 miljoner kronor. Den otroliga bedriften hade han gjort på blott tre veckor på nätverket iPoker. I början av 2009 hade han redan förlorat betydande summor av sin massiva bankrulle. Mycket var till grund för en kollaboration mellan två highstakesspelare som gjort sig skyldiga till fuskgreppet känt som multi accounting. SvenskaSpelare.com fick kontakt med Viktor och fick äran att ta del av Viktors egen berättelse om hur han lyckades med bedriften att ta 15 000 kr till $1,9 miljoner på så kort tid.

Texten följer ett berättarjag under de tre första delarna av denna berättelse. Det är Viktor själv som författat dessa delar, om än de genomgått en oansenlig korrigeringsbehandling för en läsvänligare text. När sedan Viktor utsätts för en trojanattack mot sin dator fråntvingar han sig all uppmärksamhet. SvenskaSpelare stänger informationen om Viktor Blom för att tona ned uppmärksamheten med respekt för honom. Året var 2009.

Med flera år passerade och med ett fortsatt intresse om Blom 90 kommer SvenskaSpelare väcka liv i den gamla historien om Viktor Blom. Del IV och framåt är författade utifrån SvenskaSpelares perspektiv och hur vi bevittnade Viktor ta sig an många av världens bästa spelare. Texterna är till stora delar baserade på dialoger mellan Viktor och Svenskaspelare.com och avslöjar hans resultat, kommentarer om spelare med mera fram till då Viktor utsätts för trojanattacken. Uppenbart känslig information har uteslutits från berättelsen. Alla dialogutdrag och citat är helt autentiska. Vad som följer är den fascinerande historien om Viktor Blom och hans väg från att spela poker om enkronor med sina polare till att dominera de högsta spelen online mot världens pokerelit.

Jag kom i kontakt med poker i högstadiet, då min brorsa lärde mig Texas NL. Vi brukade spela heads up en del mot varann. Det var då pokermiljonen slog igenom och var kul och följa. Sen allteftersom lärde jag några kompisar spelet. Vi var tre stycken som brukade sitta uppe många nätter och spela om småsummor. Ett sånt game kunde vara 1 krona startinsats. Vi brukade oftast växla in och spela med mynt, men man respekterade pengar då så mycket så om man gick typ 80 kr + en kväll så var man fett nöjd. Efterhand lärde sig fler polare spelet och när skolan drog igång brukade vi spela på raster också. Det var väldigt mycket småskulder hit och dit då, då alla ville vara med och spela. När fler började spela brukade vi ha en del turneringar med 20-50 kronor i inköp. Vi hade t.ex. en turnering för 50 kronor där det kom hela 25 pers. Lyckades vinna denna så de va väldigt skönt.

Sedan satte jag och min bror in $100 tillsammans på en pokersida. Det första vi gjorde var att gå med i en $11 regular med ca 700 spelare. Vi kom 5: a och vann nåt på $300 vilket var stort för oss. Hade en del flyt där. Var t.ex. all-in p-f med KJs mot AK ganska tidigt i turneringen och floppade nötflushen (välkomstriggen?!). Vi höll oss till låga turneringar och spelade även en del $6 och $11 shorthanded SNG’s. Det gick väl okej för oss men inga stora vinster alls. Min bror började spela själv efter ett tag. Då började jag spela med en kompis istället och vi körde allt 50/50. Efter ett tag började jag spela själv på nicket Blom90. Hade en bra rush och var så långt uppe som på $530 10 spelare speed. Det var då jänkarna fick spela på alla siter och det var väldigt fiskigt spel. Förstod tidigt att de gällde att vara väldigt aggro på dem höga blindsen då det var färre bra spelare än idag. Spelade även en del cashgames men kändes som mitt spel passade in mer på SNG’s och turneringar.

När vi var runt 15 började vi även betta på mer såsom tennisturneringar och inlägg, ett fotbollsspel där en slår inlägg, en avslutar och en är målvakt och man hela tiden roterar. Spelet fortsätter tills någon nått gränsen av exempelvis 20 poäng. Så fick man 2p för mål, 1p för inlägg till mål och -1p för insläppt mål. Det blev ganska heta diskussioner där när mål dömdes bort och så för målvakten och avslutaren fick inte gå innanför vissa gränser. Men det var jävligt kul i alla fall och värt allt. Då gällde det småsummor som kunde va att förloraren betalar vinnaren en tjuga eller en femtiolapp. Sen året efter kom tyngre bets in. Hade t.ex. en tennismatch på 3500 kr. Men det blev mycket värre… Vi hittade på en del pokerspel, vissa endast turbaserade, som kunde flippa ur helt. En polare blev exempelvis skyldig en annan 50 000 kr! Han hade nog med att lägga pengarna på hyran och krogen och så liksom. Men det löste sig med det. Vi som spelade kände varann så bra så brukade alltid göra schyssta deals eller oftast beta bort skulderna. Just nu är det lugnt med såna betar för min del, men kommer väl till sommaren antar jag. Är också väldigt sugen att komma igång med lite sportsbetting.

Efter att haft några smårusher innan till som mest på 1,8 miljoner kr (!) för fyra månader sen, var jag nu helt tom. Va nere på 0 och den ångesten var nåt av det värsta jag känt. Alltså, att vakna av att klockan ringer en kall decembermorgon, när man suttit uppe i stort sett hela natten och spelat och tömt kontot, för att sedan gå till skolan där jag ligger efter i princip allt, var ett rent helvete. Jag brukar ofta drömma om poker när de blivit för mycket av det. Ofta när jag varit i tunga perioder har jag drömt att jag vunnit upp och så. Den känslan var så vanlig att de kändes nästan i drömmen att det inte var sant och det hände att jag blev väckt av det tänket i drömmen. Så jobbigt… men det är oftast bara när det gått som sämst. Sista natten när jag förlorat allt tänkte jag innan jag la mig ”snälla låt mig inte drömma om poker nu ialla fall! Pallar inte tänka på skiten mer”. Så iskallt. Bara det ordet hade fått mig och spy… Kommer fortfarande ihåg den känslan. Måste vara definitionen varför man inte ska gambla med alla sina pengar. Sista natten innan jag tömde kontot var det inte mitt konto heller, utan en nära kompis. Han var hemma hos mig på kvällen innan lite. Han hade ca $2000 på kontot. Var redan pressad efter att förlorat så mycket tidigare. Brukar sätta gränser också som jag inte får gå under. Jag sa till honom ”det e lugnt de går bra nu, lita på mig”. Han svarade ”ah de e bra glgl”. Det hade åtminstone gått lite bättre. Hade spelat upp det kontot ca $1000, vilket var ovanligt för mig. Anyway började lira $109 och $210 SNG’s på party. Det flöt på bra. Hade fått upp kontot till $3000. Då gick jag med i en $310 i brist på games. Det gick okej. Kom in games på $210 med och det rullade på. Så träffade jag på en spelare på $310-nivån. Han var ganska bra men jag kände att han lätt var sårbar. Då hände det… spelade mot honom. Fler bord. Varje all in på flopp. Han vann varje coinflip. Sjuka utdragningar, till exempel då jag hade toppar och färgdrag. All in på flopp. Han sitter med toppar, 2: a kicker… Turn blank. River 2. %?”#/^*!! Helvete! Det var summeringen av vilket flyt jag var inne i. Tror han vann varenda coinflip också. Till slut kollade jag kontot efter att bara spelat utan att knappt tänka på hur myckett jag förlorat. Det var på $1000. Panik!!! Vafan händer :S !?

Viktor Blom del 2 –>

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.