Artikel | Vem vinner Stanley Cup 2015 | Tippat

Vem vinner Stanley Cup?

Det är fortfarande ett tjugotal omgångar kvar av NHL men det börjar bli hög tid att spekulerar i hur slutspelet kommer att se ut. Jag hade tänkt att skriva om SHL men insåg snabbt att “Skellefteå vinner” inte skulle intressera speciellt många.

Öst
Innan vi kan börja spekulerar i vilka som vinner måste vi ta reda på vilka lag som går till slutspel. Jag tror inte att vi får se speciellt mycket ändringar i öst. Jag skulle satsa ganska mycket pengar på att det är de åtta lag som innehar slutspelsplatser just nu som kommer att spela slutspel. Från öst får vi alltså se Montreal, Tampa Bay, Detroit, New York Islanders, New York Rangers, Pittsburgh Penguins, Washington och Boston Bruins.

Väst
Den västra konferensen är tuffare att förutse. Bakom Nashville, Anaheim, Chicago och St Louis så är det ganska öppet. Calgary blev av med sin klart bästa spelare förra veckan när Mark Giordano gick sönder. Skadan förstörde Calgarys slutspelschanser och öppnade för både Los Angeles Kings och San Jose Sharks. Jag tror på Los Angeles Kings. De har gått på sparlåga större delar av säsongen och de har det mest kompletta laget i väst. Just nu känns det som att Minnesota och San Jose kan singla slant om vem som får den sista Wild Card-platsen.

Nashville, Chicago, St Louis, Anaheim, Los Angeles, Minnesota, Vancouver och Winnipeg blir mina val från den västra konferensen.

Vad säger oddsen?
Tittar vi på hur oddsen för “mina” slutspelslag ser ut så ser vi att New York Rangers, Nashville Predators, St Louis Blues och Anaheim är favoriter till bucklan. Alla de fyra lagen betalar 10 gånger pengarna.

Anaheim Ducks 10.00
St Louis Blues 10.00
Nashville Predators 10.00
New York Rangers 10.00
Chicago Blackhawks 10.50
Pittsburgh Penguins 10.50
New York Islanders 10.50
Montreal Canadiens 11.50
Tampa Bay Lightning 13.00
Detroit Red Wings 15.00
Washington Capitals 17.00
Los Angeles Kings 19.00
Boston Bruins 21.00
Vancouver Canucks 22.00
Minnesota Wild 29.00
Winnipeg Jets 40.00

Oddsen här kommer från nordicbet.com

Vem vinner?
I mina ögon så finns det framförallt två odds här som är spelvärda. Los Angeles Kings till 19 gånger pengarna och Winnipeg Jets till 40 gånger pengarna. Sett över hela säsongen kan det här verka som lite märkliga val, men det lag som plockar flest poäng de 30 första matcherna får inga utmärkelser. Grunden till att bygga ett mästarlag är att få ihop en stabil defensiv och ser vi till de senaste 25 matcherna så har både Kings och Jets imponerat. De spelar tätt och släpper till väldigt få skott mot mål. Hockey är en sport med väldigt hög varians men om du kan hitta spel där du kontrollerar pucken och tillåter få skottförsök så kommer du ha goda chanser. Det är sällan effektivt att byta chanser med motståndarna.

Tittar vi på den östra konferensen så tror jag vi får se en final mellan Pittsburgh Penguins och Detroit Red Wings. Precis som Kings och Jets så är det här två lag som inte är speciellt generösa gentemot motståndarna. Jag tror dessutom att Pittsburgh gör slarvsylta av Red Wings, förutsatt att de håller sig skadefria. Spelare som Crosby, Malkin och Letang är experter på att driva offensiven och det känns som att de har en bättre balans i laget än vad de hade förra året.

I mina ögon kommer det alltså stå mellan Los Angeles Kings, Winnipeg Jets och Pittsburgh Penguins och även om jag lägger en garderingspeng på Penguins så är både Kings och Jets mycket bättre spel med tanke på hur oddsen ligger.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.