Artikel | Vem blir määktigast i fotbollsvärlden? | Tippat

Vem blir mäktigast i fotbollsvärlden?

Den 29e maj i Zürich så är det dags att “välja” en ny FIFA-president och Betsson har släppt odds över vem som får presidentposten.. Föga förvånande så är den sittande presidenten, Sepp Blatter, storfavorit. Sepp Blatter styr FIFA med järnhand och det ska till en rejäl skandal för att han ska ge upp ämbetet. Och varför skulle han vilja göra det? Vi kan ju bara spekulera över hur mycket han har tjänat på att sälja kommande VM-slutspel till Qatar och Ryssland. Om FIFA hade varit ett land så hade det inte varit någon tvekan om att Margot Wallström hade stått på barrikaderna och gapat “DIKTATUR” samtidigt som Percy Nilegård, förlåt Anna Kinberg-Batra skulle det stå, hade dreglat över möjligheten att sälja både vapen och statshemligheter till Sepp Blatter.

Som tur är så är FIFA inget land, utan en klubb för inbördes beundran  där varenda delegat och medlem är korrupt på ett eller annat sätt*. För att Sepp Blatter ska förlora det här valet så kommer det antagligen krävas att han blir indisponibel eller att han hamnar i någon slags rättsskandal som involverar trafikering av både människor och otillåtna substanser och Sepp är garanterat smart nog att inte röra den typen av affärer innan valet är avklarat. Men om Sepp Blatter skulle bli stoppad på belgiska gränsen med 40 kilo kokain i bakluckan så kan det ju vara kul att ha lite koll på resterande kandidater till posten.

Vill ni lira på någon av de här killarna går ni till betsson.com och oddsen hittar ni under “sportspecial”.

Michael Van Praag – 12.00 gånger insatsen
Antagligen det mest rimliga valet. Holländaren var ordförande för Ajax mellan 1989 – 2003. Under hans ledarskap vann klubben flertalet inhemska och internationella titlar. Kandiderar eftersom att “han är orolig över FIFA:s image och det rykte som organisationen har hos gemene man”.

Prince Ali Bin Al Hussein – 12.00 gånger insatsen
Prince Ali Bin Al Hussein är son till King Hussein av Jordanien. Al Hussein är just nu vice-president över FIFA Asien och har stöd från USA såväl som England. Nu är det FIFA och det finns en ganska stor chans att mutor avgör valet. Al Hussein bör ha en bra chans mot Blatter i den kategorin.
Screen Shot 2015-03-30 at 14.17.28

Luis Figo – 15.00 gånger insatsen
Ja, ni läste rätt. Luis Figo vill ta över FIFA. Antagligen lite för orutinerad men om jag hade blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare, gjort det här målet mot England och gift mig med en svensk fotomodell så hade jag också trott att jag var kapabel till vad som helst.
Screen Shot 2015-03-30 at 14.25.19

*Jag har inte gjort någon källkontroll på det här.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.