Trav -

Trav

Vi svenskar gillar att spela på hästar. Speciellt på hästar som travar. Med tanke på det här så tyckte vi att det skulle passa med en genomgång av de olika spelformerna för trav som tillhandahålls av ATG. ATG är det företag som har ensamrätt på trav- och galoppspel inom Sverige. ATG står för AB Trav och Galopp. Just galoppdelen av ATG är en väldigt liten del av deras utbud, så vi skippar den tills vidare.

Vill du spela på trav hos något av de internationella spelbolagen rekommenderar vi Unibet. Unibet är ett av få bolag som erbjuder fasta odds på svenska och internationella travlopp. Oddsen som erbjuds av ATG är rörliga och fastställs således först efter spelstopp. Det här gör att du kan hitta väldigt höga travodds hos Unibet.

V75
V75 är ett av Sveriges mest klassiska och populära spel. V75 går ut på att du ska hitta vinnarna i sju olika lopp och det är utdelning på fem, sex och sju rätt. Radpriset är 50 öre och du kan gardera loppen bäst du vill. De som får sju rätt delar på 40 % av potten, de som har sex rätt får dela 20 % och resten av prispoolen går till de som har lyckats skramla ihop 5 rätt. V75 jackpotts uppkommer då ingen har sju rätt eller när utdelningen på fem och sex rätt understiger 15 kronor. Då flyttas de pengarna vidare till nästa veckas omgång.

Du kan välja om du vill spela V7 eller V75. Spelar du V7 så får du 2.5 gånger vinsten på sju rätt, men du vinner ingenting om du får fem eller sex rätt. V75 avgörs vanligtvis på lördagar och du följer spelet via TV4 eller ATG:Ss egna livesändning.

V86
V86 har samma princip som V75. Enda egentliga skillnaden är radpriset (25 öre). Som namnet antyder så är det utdelning på sex, sju eller åtta rätt. För att det ska bli jackpott på V86 så krävs det att ingen har åtta rätt eller att utdelningen på sju och sex rätt understiger tio kronor. V86 avgörs på onsdagar och det är bara lopp från Solvalla på kupongen

V64
Du kan spela V64 fem dagar i veckan. måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar. Som ni ser så avgörs V64 på de dagar då du inte kan spela V75 eller V86. Radpriset för V64 är 1 krona. Utdelningen då? Ja, du gissade rätt! Du vinner på sex, fem eller fyra rätt. För att det ska bli jackpott här så måste utdelningen för fyra och fem rätt understiga sju kronor. Det blir även jackpott kommande omgång om ingen har sex rätt.

V65
V65 avgörs vanligtvis på lördagar och fungerar på samma sätt som ovanstående spel. Radpriset är en krona och prispotten delas rakt av mellan de som har sex respektive fem rätt. Det betyder alltså att de som har sex rätt delar på lika mycket som de som har fem rätt.

V5 och V4
V5 och V4 är miniversioner av ovanstående spel. Här gäller det att hitta fem respektive fyra vinnare. Radpriset för V5 är en krona och för V4 kostar varje rad två kronor. Det kan inte bli jackpott på de här spelen, så om ingen har fem eller fyra rätt så vinner de som haft fyra eller tre rätt.

V3
V3 skiljer sig lite från de tidigare nämnda spelen. Spelet gör sig bäst när du är på banan och kan följa uppvärmningarna. När du spelar V3 kan du nämligen bestämma vilka hästar du vill ha i respektive lopp precis innan loppet springs. V3 spelas med andelar. Inför första loppet bestämmer du hur många andelar du vill spela med. Varje andel kostar tio kronor och du kan sedan spendera de andelar du har på den vinnande hästen i lopp två och tre.

Dagens Dubbel
Dagens Dubbel är ett populärt spel som kan liknas vid att spela en dubbel på Lången. Du ska hitta vinnaren i två på förhand utvalda lopp. Du väljer sedan insats och vinsten blir insats gånger oddset. Oddset är på hästarna är detsamma som vinnaroddset när du spelar på vinnare och plats. Slutoddset är oddset från lopp 1 gånger oddset från lopp 2.

Lunch Dubbel
Samma sak som Dagens Dubbel. Avgörs vid lunchtid.

TRIO
När du spelar trio så ska du hitta ettan, tvåan och trean i ett lopp. Lyckas du med det så kan du hitta riktigt höga odds.

Tvilling
Här ska du hitta ettan och tvåan i ett lopp. Minsta insats är fem kronor och minsta antal hästar är två. Markerar du två hästar spelar du en kombination och vinsten blir då: Din insats x (Vinnaroddset x Platsoddset)

Komb
Komb fungerar som Tvilling, men du måste sätta rätt häst som etta respektive tvåa.

Vinnare och plats
Spelar du vinnare så spelar du på vilken häst som vinner loppet. Spelar du plats så gäller det at din häst hamnar etta, tvåa eller trea.

Harry Boy
Harry Boy kan användas till i stort sätt alla spel hos ATG. Vinnare och plats undantaget. Harry Boy fungerar som så att du väljer spelform och insats, så väljer Harry dina hästar åt dig. Harry Boy bygger på en avancerad matematisk formel som vi inte ens ska försöka redogöra för här.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.