Topp 5 bästa yttermittfältare just nu -

Topp 5 bästa yttermittfältare just nu

Efter matchen mellan Italien och Brasilien som nyligen avslutades, där vi fick se Neymar tricksa till sig två mål för Brasilen, är det dags att lista de fem bästa yttermittfältarna just nu.

5. Marco Reus, Borussia Dortmund

Marco Reus har en jättesäsong bakom sig och är en alldeles utomordentlig medspelare. Han kan spela både till höger, vänster och i mitten. Reus var helt klart en av dem som lyfta fram Borussia Dortmund till Champions League-framgången.

4. Eden Hazard, Chelsea

Eden Hazards första säsong i den blåa tröjan var riktigt bra. Belgaren har en grym blick för spelet och har en mycket hög nivå på sitt passningsspel. Han fungerade utmärkt med Oscar och Mata och hann med att göra 9 mål och 11 assist i Chelsea.

3. Franck Ribery, Bayern München

Bayern München har en fantastisk ytter i Arjen Robben, men på andra kanten finns Franck Ribery som är ännu bättre. Ribery var Bayern Münchens bästa spelare under säsongen 2012/13 och ledde laget till en supersäsong. Han gjorde 10 mål i Bundesliga och 14 assist. Franck kan springa, dribbla och lägga inlägg i hög fart och är löjligt jobbig att få stopp på.

2. Gareth Bale, Tottenham

Gareth Bale är en av spelarna som imponerat mest alla kategorier de senaste åren. Eller som brittisk media säger; det finns nu tre lag från Wales i Premier League i Swansea City, Cardiff City och Gareth Bale. Bale skickade in massiva 21 mål från vänsterkanten och är definitivt redan vid 23 års ålder en av världens bästa yttermittfältare.

1. Cristiano Ronaldo, Real Madrid

Cristiano Ronaldo har gjort 201 mål på 199 matcher i Real Madrid. Han gjorde 34 mål på 30 matcher i ligan under säsongen 2012/13 och hann också med att göra 10 assist. Dessutom gjorde han flest mål i Champions League med sina 12 stycken. Det är svårt att säga något annat än att Ronaldo är den bästa yttermittfältaren i världen.

Spelare som utmanade om en plats på listan: Neymar, Arjen Robben

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.