Artikel - Tennisveckan i Båstad - Tippat.se

Tennisveckan i Båstad

Som vi skrev i ett speltips tidigare idag så har tennisveckan i Båstad smugit igång. Tennisturneringen i Båstad är kanske inte den mest prestigefyllda turneringen, men trots det lyckas arrangörerna att locka stornamn varje år. I år så finns namn som David Ferrer och Tommy Robredo med i startlistorna och Rafa Nadal har tidigare sagt att det är en av hans favoritturneringar. Vad är det då som skapar det stora intresset för tennisveckan i Båstad? Det är väl knappast de 4 miljoner som finns i prispengar. Fyra mille är ju bara växelgrus inom tennisvärlden.

Svaret stavas antagligen Dom Perignon, Gin och Tonic eller Corona. Tennisveckan i Båstad är en dekadent upplevelse som samlar den svenska “stureplanseliten” på ett ställe. Lacostetröjor blandas med Dax Wax, kokain och vodkadrinkar och det festas dyget runt. Det här kombinerat med sommarvädret som bara västkusten kan bjuda skapar en stämning som påminner om Monaco eller St Tropez. Båstad är en ganska liten kommun och om man litar på Wikipedia så bor det ungefär 14 000 personer där. Under tennisveckan så räknar de dock med att ungefär 100 000 människor rör sig runtom Båstad varje dag.

Tennisveckan i Båstad, som vanligtvis arrangeras vecka 28 eller 29, är inte bara ett ypperligt tillfälle för den som vill gnugga armbågar med snorungar från Djursholm eller nyrika datanördar. Det är även ett utmärkt tillfälle för den som vill som springa på kändisar. Tennisveckan i Båstad är antagligen ditt bästa spel om du vill springa på kändisar i Sverige. Visst, det finns en chans att du springer på Patrik Ekwall eller Thomas Ravelli. Men du kan också ha lite flax och träffa legitima kändisar som Fredrik Ljungberg, Uffe Ekberg från Ace of Base eller Björn Borg. Svenskar har dessutom ett rykte om att världens vackraste folk. Under tennisveckan i Båstad så är det inte bara ett rykte. Kolla bara på de här bilderna som jag skamlöst har stulit från google.

basta4

Som sagt. En hel del pseudokändisar dyker upp under tennisveckan

basta3

Dax Wax, GT och kortärmad skjorta. Det är klart brudarna faller som furor då.

basta2

 

Just det. Det är jävligt mycket brorsor i Båstad under tennisveckan.

basta1

Sup?

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.