Tennis - Tippat

Tennis

Tennis är en av världens största sporter. De flesta stora tävlingar ses av miljontals tv-tittare runtom hela världen. Det här reflekteras även i spelarnas plånböcker, och framförallt i utbudet hos spelbolagen. Bakom fotboll så är tennis den mest populära sporten bland spelbolagens kunder. Det är lätt att förstå tennis popularitet. Det finns massvis av olika spelmöjligheter och förutsättningarna för live betting är i princip optimala. Det spelas dessutom väldigt många tennistävlingar på både ATP- och WTA-touren vilket gör det lätt att hålla sig uppdaterad om sporten.

ATP-touren är den största turneringsserien för professionella tennisspelare. Den består av 65 tävlingar och spelas under hela året. Efter varje tävling får spelarna rankingpoäng. Rankingpoängen som tjänas in under ATP-touren ligger till grund för världsrankingen. Roger Federer är den spelare som har varit världsetta under flest veckor. I juli 2012 påbörjade Roger Federer sin 287:e vecka som etta på rankingen. Den tidigare rekordinnehavaren, Pete Sampras, var etta i 286 veckor.

WTA-touren är damernas motsvarighet till ATP-touren. Även WTA-touren består av sexiotalet turneringar och serien pågår även den under året. Rankingsystemet fungerar på samma sätt som på ovan nämnda ATP-touren. Världettorna på WTA-touren har ofta varit relativt unga. 2013 blev Serena Williams den äldsta spelaren någonsin att ta över platsen. Williams var 31 år vid tillfället.

Tennisbetting
Det är lätt att förstå varför tennis är så populärt bland spelarna. Det spelas ofta flera matcher under samma dag och det är lätt att hitta nya spel. Men det som gör tennis riktigt spelvänligt är att det finns så många olika variabler där man kan hitta en liten fördel. Det gäller att lista ut vem som drar mest nytta av underlaget. Har någon en av kombattanterna en fördel tack vare sin spelstil? Frågorna är många och det är just det som gör Tennis intressant som spelobjekt. Det finns dessutom massvis av olika spelmöjligheter på varje match, så du kan hitta värde i många olika marknader på samma match. Här är några av de mest populära spelsätten inom tennis.

Matchvinnare. Det vanligaste och mest populära spelet. Du spelar på vem som vinner matchen. Här väljer många spelare att skapa flerspelskuponger då det är vanligt med väldigt stora favoriter i början av tennisturneringar.

Turneringsvinnare. Inför turneringar kan du spela på vem som kommer att stå som slutsegrare. Inom både herr- och damtennis finns det några få stora dominanter, men skrällar förekommer och då kan du tjäna stora pengar.

Antal set. En tennismatch avgörs oftast över 3 eller 5 set. Hos spelbolagen kan du spela på hur många set som krävs för att avgöra en match. Den här spelformen kan erbjuda väldigt bra värde om du tror att en lägre rankad spelare kan ställa till det för någon av favoriterna. Leta efter spelare med en defensiv spelstil.

Handikappspel. I fotboll och hockey kan du spela på matcher där ett av lagen startar med ett målhandikapp. Samma sak fungerar i tennis, emn då är handikappet oftast set. Om en spelare börjar med – 2.5 i set betyder det att han eller hon måste vinna matchen i tre raka set för att spelet ska kunna räknas hem.

Livebetting. Ett av de mest uppskattade spelsätten är livebetting. Tack vare tennisens många avbrott och korta spelsekvenser finns det gott om utrymme för att lämna in nya spel. Några av de populära spelen är: Vem vinner nästa gem? och vem vinner nästa set?

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.