Svettigt Sverige - Svenskaspelare

Svettigt Sverige

Lite sen på bollen och det har sin förklaring i att jag värmde på ett par baljor med glögg efter att Cristiano Ronaldo nickat in 1 – 0 i fredags och därmed grusat Sveriges drömmer om Rio 2014. Och till skillnad från riktiga journalister är jag inte varken speciellt talangfull eller arbetsvillig efter en rejäl fredagsfylla.

Matchen då? Sverige inledde på ett bra sätt och gjorde en godkänd insats i 45 minuter. Sverige lyckades plocka bort Ronaldo ur matchen och det såg bra ut inför andra halvlek. I andra halvlek tar Portugal över och tar över mer och mer. Ronaldo är dock fortfarande relativt osynlig, men så dyker han upp när han behövs som mest. Det är så vinnare gör. Som vanligt fick han lite skit i (svensk) media för att någon filmning som han försökte med. Han hade också en tveksam stämpling på Andreas Isaksson. Men vet ni vad? Det var Portugal som fick med sig vinsten och Ronaldo som avgjorde och historieböckerna visar varken tjuvsmällar eller filmningar. I Sverige imponerade hela backlinjen och jag skulle även vilja lyfta fram Johan Elmander. Vanligtvis tycker jag att Johan Elmander är lika talangfull som Tony Bäregård, men i fredags gjorde han det bra. Han insåg sin roll och försökte undvika bollen genom att skapa ytor med bra löpningar. Han försökte även ordna fram en straff i slutet. En annan dag hade han kanske fått med sig den och då hade det sett väldigt bra ut inför returmötet i morgon. Jag räknar kallt med att Zlatan hängt dit straffen. Han brukar ju göra det.

Returmötet då? 1 – 0 till Portugal är naturligtvis ett mardrömsresultat då bortamål gäller i det här spelformatet. Gör Portugal ett mål måste Sverige peta dit tre. Jag ser det inte. Inte med Sveriges mittfält. Det är en väldigt olustig situation för Sverige då de måste satsa framåt för att kunna peta in en kasse men samtidigt får de inte ge för mycket ytor till Ronaldo, Nani och Helder Postiga. Jag tror att det blir 1 – 1 eller 1 – 2 i morgon och om man ens kan spela på att Portugal avancerar bör man ta chansen. Oavsett hur lågt oddsen ligger. För i morgon blir det jävligt svettigt om Sverige ska avancera till VM.

Andra intressanta spel verkar vara X2 som ger runt 1.50 och 2.50 på att Zlatan gör mål. Ska gröta ner mig lite extra i oddsen lite senare. Återkommer med speltips imorgon.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.