Starka björnar -

Starka björnar

Oj vad starka Bruins var igår. Tampa var aldrig nära. De är äckligt disciplinerade i försvaret och de ställer sällan till det i mittzon gör att de inte bjuder på några chanser. Det är så man vinner mästerskap. Att de har Tuuka Rask i kassen skader inte heller. Den 190 cm långe finländaren är precis den typen av målvakt som ett lag vill ha. Han fladdrar sällan utan befinner sig på rätt plats i god och han håller sig lugn i de flesta situationer. Ja, bortsett från att han tycker att det är något i en straffläggning som inte gått riktigt rätt till då*. Kommentatorerna pratade om att Rask borde vara aktuell för Finlands förstaspade i OS. Seriöst? Aktuell? Som Rask spelar nu borde han vara given etta i alla landslag. När jag tittar in i spåkulan så ser jag nämligen Tuuka sitta med en Vezina Trophy jämte sin andra Stanley Cup-ring.

……..

Tråkiga scener när Steven Stamkos bröt skenbenet. Trist för Kanada, Tampa och alla hockeyälskare som tvingas vara utan en av världens bästa lirare. Ja, det är naturligtvis trist för Stamkos själv också. Men såg ni hur han försökte åka av isen själv? Det är imponerande trots att han säckade ihop  ganska snabbt. Bryter man skenbenet känns det som att det är ganska okej att ge upp.

……..

På tal om OS. Slängde ihop min egna landslagstrupp till Sotji i Februari:

MV: Henrik Lundqvist
MV: Jhonas Enroth
MV: Robin Lehner

B: Erik Karlsson
B: Oliver Ekman-Larsson
B: Alexander Edler
B: Niklas Kronwall
B: Niklas Hjalmarsson
B: Jonas Brodin
B: Victor Hedman
B: Hampus Lindholm

FW: Henrik Sedin
FW: Daniel Sedin
FW: Loui Eriksson
FW: Henrik Zetterberg
FW: Niklas Bäckström
FW: Gabriel Landeskog
FW: Alexander Steen
FW: Carl Hagelin
FW: Patrik Berglund
FW: Daniel Alfredsson
FW: Jakob Silvferberg
FW: Tony Mårtensson
FW: Markus Krüger
FW: Johan Franzén

Den spelare jag tvekade mest på var Johan Franzén. Franzén har väl sett sina bästa dagar men med tanke på att han har vunnit Stanley Cup tidigare och tränar ihop med Alfie och Zäta varje dag så får han haka på. På backsidan stod valet mellan mellan Hampus Lindholm och Johnny Oduya. Hade OS spelats på liten rink hade jag antagligen tagit med Oduya. Men nu tycker jag att Lindholm passar lite bättre på stor is då jag fortfarande är oerhört tveksam till Oduyas spelförståelse.

Ps: De som tar ut Douglas Murray i sina egna OS-trupper kan dra åt helvete.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.