Stanley Cup 2015 | Läs allt om finalerna här

Stanley Cup 2015

I helgen avgjordes konferensfinalerna av Stanley Cup och det stod klart att det blir Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks som möts i finalen. Det här kommer bli en väldigt underhållande matchserie och extra underhållande kommer det bli för er som tog rygg på vårt smygdrag inför säsongen. Vi varnade för Tampa Bay och ni som spelade dem som mästare till 24 gånger insatsen sitter väldigt bra på det just nu. Tittar vi på oddsen inför den stundande finalen så ser vi att det är Chicago som är marginella favoriter. Betsafe betalar 1.71 på att Chicago vinner och 2.16 på att Tampa Bay vinner. Personligen tycker jag att det är lite för lågt för båda lagen och jag kommer antagligen att avstå från spel innan matcherna sätter igång.

Tampa Bay Lightning gjorde ett väldigt bra ligaspel och kommer att ha hemmafördel i den här matchserien. De har dessutom imponerat stort i slutspelet och sättet som de nollade New York Rangers i sjunde avgörande var väldigt starkt. Tampa har ett komplett lag med en blixtrande offensiv, många bra backar och en målvakt som vägrar förlora två matcher i rad. Det som talar emot Tampa Bay är att de är lite orutinerade och de lever mycket på sin ungdomliga entusiasm. De kör på framåt och kan ösa in mål på vilket lag som helst men samtidigt så är de ett av topplagen som släpper in mest mål. Deras 211 insläppta under ligaspelet kan jämföras med de 189 som Chicago släppte in.

Till skillnad från Tampa Bay så har Chicago väldigt mycket rutin. De har spelat två finaler de senaste fem åren och de leds av Jonathan Toews som vinner allting han ställer upp i. Det som talar för Chicago är deras starka defensiv, deras rutin och att de har flertalet spelare som kan avgöra på egen hand. Det som talar emot dem är den tunga matchserien som de gick mot Anaheim Ducks. De har spelat på lite folk och flera av matcherna har gått till övertid så det bör vara lite piggare ben i Tampas läger.

Personligen så tycker jag att det lutar lite åt Chicagos håll, men just nu kan vi lika gärna singla en slant. Finalserien drar igång natten mot torsdag och självklart kommer vi att bjuda på speltips under hela serien.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.