Snö på julafton?

Snö på julafton?

Julen närmar sig och i vanlig ordning så bjuder många spelbolag på odds gällande vår vita jul. Vi har tittat närmare på Unibets odds inför julen. Reglerna är att det ska vara uppmätt minst 1 cm snö och det räcker inte att man själv går ut med tumstocken och mäter utan det ska vara officiella uppgifter från SMHI.

Städerna man kan betta på är Sundsvall, Umeå, Östersund, Haparanda, Göteborg, Helsingborg och Malmö.

Sundsvall har oddsen 1.10 på att det kommer ligga snö och 5.75 på att det inte kommer ligga någon snö. Som vi alla vet så är det den som vet mest som vinner mest när det handlar om betting och utan att vara meteorolog så har jag här gjort några hyffsat kvalificerade gissningar, med hjälp av Yr.no. Enligt Yr så kommer det att vara minusgrader fram till den 26e i Sundsvall och det kommer att vara nederbörd några av de dagarna som leder fram till jul. Vilket får mig att säga att Sundsvall kommer att ha snö den 26e då bettet avslutas.

Umeå har oddsen 1.03 på att det kommer att ligga snö och 10.00 att det inte kommer vara någon. Umeå kommer att ha plusgrader imorgon enligt Yr.no, men därefter är det minus hela vägen fram. Dessutom med lite nederbörd även där så även Umeå kommer sannolikt ha snö den 26e.

Östersund har samma odds som Umeå, 1.03 på snö och 10.00 på att det inte är någon snö. Östersund ser ut att ha det riktigt kallt hela vägen fram till jul och det känns väldigt osannolikt att de inte kommer ha snö.

Haparanda har oddsen 1.01 för snö och 11.00 om snö saknas. Samma sak gäller här. Kallt som sjutton och viss nederbörd vilket tyder på att vi kommer att ha snö där.

Göteborg har däremot 10.00 på att de kommer att ligga snö och 1.03 på att ingen snö kommer att finnas. Tittar vi på långtidsvarsel på Yr.no så ser vi att de föreutspår att det kommer vara 7-8 plusgrader och lite regn på julafton så att det kommer vara snö där känns inte så troligt heller.

Helsingborg ger 15.00 gånger pengarna på att det kommer att ligga snö. Där finns det inte ens odds på att det inte ligger någon. Det ser ut att vara plusgrader och stundvis regn hela vägen fram så att de har snö känns inte så troligt heller.

Malmö har också 15.00 gånger pengarna på snö och inga odds på motsatsen. Även där ser det ut att vara plusgrader hela vägen så chanserna för snö känns låga.

Vill man betta på detta så känns det bästa att satsa på Umeå eller Östersund som med största sannolikhet kommer att ha snö. Det ger inte mycket i utdelning men det är hyffsat säkra pengar.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.