Sevilla FC - få grymma speltips inför Sevillas matcher från svenskaspelare.com

Sevilla FC

Sevilla Fútbol Club är en spansk fotbollsklubb från staden Sevilla i södra Spanien. Klubben spelar för närvarande i La Liga, Spaniens högsta division i fotboll. Sevilla FC grundades 1905 och spelade i La Liga för första gången under säsongen 1934-35. Säsongen 1945-46 vann de ligatiteln vilket är deras enda till dags datum. Fyra gånger har de slutat som tvåa i La Liga. Klubben har även genom åren samlat på sig fem stycken vinster i Copa del Rey och två UEFA-cupvinster.

Sevilla hade i slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet en del brittiska influenser som många andra spanska städer. Britter, och spanska hemvändare från Storbritannien var ofta de som drev på att formera fotbollsklubbar i Spanien vid den här tiden. I Sevilla bildades flera lag strax efter sekelskiftet. 1905 är årtalet då Sevilla FC grundades. Klubben hade ingen omedelbar stor framgång utan det var först efter det spanska inbördeskriget som Sevilla FC började göra ett nationellt avtryck. 1945-46 vann de slutligen La Liga efter ett par fina placeringar under tidigt 40-tal.

På senare år har Sevilla FC blivit ett lag att räkna med i Spanien. De senaste tio åren har de alltid hamnat på den över halvan av ligatabellen. Säsongen 2006-07 och 2008-09 kom de tre i ligan. 2006-07 vann de också Copa del Rey liksom 2009-10. Klubben spelade i Champions League mellan åren 2005-2007

Estadio Ramón Sánchez Pizjuán är Sevillas arena som ofta kallas för La Bombonera. Åskådarkapaciteten ligger på 45 500. Stadion byggdes 1957 och ersatte den gamla arenan Estadio Nervion. La Bombonera har stått värd för flera stora event inkluderat Europacup-finalen mellan FC Steaua Bucure?ti och FC Barcelona 1986 samt semifinalen i VM 1982 mellan Tyskland och Frankrike. Som kuriosa kan nämnas att det spanska landslaget aldrig förlorat mot ett annat landslag på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Sevilla-derbyt, eller Derbi sevillano som det heter på spanska, är derbyt mellan Sevilla FC och Real Betis. Namnet Derbi sevillano kommer från det faktum att både Sevilla FC och Real Betis är lag från staden Sevilla. Första gången som derbyt spelades var för omkring 100 år sedan 1915. Matchen vanns av Sevilla FC.

Även fast det är en parentes i både Sevilla FCs och Diego Maradonas respektive historia, har legenden ehuru spelat för klubben. Idag har Sevilla FC flera spelare som platsar i det Spanska landslaget. Álvaro Negredo Sánchez samt Jesús Navas är båda spelare som frekvent representerat landslaget.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.