Semifinaler Champions League 2014 - lottning avslutad - Tippat

Semifinalerna i Champions League 2014

championsleague_åttondelsfinaler_imageSemifinalerna i Champions League är lottade. Det är Real Madrid mot Bayern München och Atlético Madrid mot Chelsea som gäller.

Matcherna spelas 22 och 23 april. Odds från William Hill inför de första mötena:

Datum Match 1 X 2
22-Apr Real Madrid v Bayern 2.25 3.2 2.75
23-Apr Atletico Madrid v Chelsea 2 3.2 3.2

 

Real Madrid vs Bayern München
Tuffast möjliga för Real Madrid alltså. Det blev något olidligt svettigt borta mot Borussia Dortmund. Jürgen Klopp hade verkligen lyckats piska upp sitt lag att tro att det omöjliga var möjligt. Och visst var det nära. Med en hårsmån gick Real i alla fall vidare.

Real Madrid är lite av en gåta för mig. De kan absolut vinna över Bayern i semifinalen, men de är definitivt underdogs enligt mig. Mycket magi måste komma från Ronaldo om det här ska gå vägen. Men allt är möjligt. Ronaldo är en vinnare och jag ser inte att han kommer att bli lika osynlig som Messi var mot Atlético.

Bayern München då? Båda kvartsfinalerna mot Manchester United såg i princip likadana ut. Bayern hade ett enormt spelövertag och United fick försvara. Sedan gjorde engelsmännen mål. Bayern ”valde” då att kvittera. Jag vet inte hur jag ska formulera det på ett annat sätt. Båda gångerna när Bayern hamnade i underläge tryckte de gasen i botten och skickade in ett mål på beställning.

Jag har i många månader sagt att Bayern München kommer promenera hem segern i Champions League. Ordet promenera är lite för respektlöst mot de övriga lagen, men jag tror fortfarande att Bayern München är favoriter vilket uppenbarligen spelbolagen också gör.

champions_league_attandelsfinaler_image

Chelsea vs Atlético Madrid 
När PSG skulle försvara 3-1 från första mötet kändes det inför returen på Stamford Bridge inte alls som en omöjlig uppgift, trots Zlatans frånvaro. När matchen drog igång och 30 minuter av första halvlek var avklarad tänkte jag att de franska mästarna skulle fixa det. Men sedan fick man se den där Mourinho i bild och på något vis gav hans pondus mig en känsla av att Chelsea skulle hitta en väg att göra två mål. När sedan det första målet kom kände jag att det var mer eller mindre självklart att tvåan skulle komma. Och det är den där effekten Mourinho har. Han kallar ju sig numera för the happy one, men jag tror att många, och i synnerhet många London-bor, fortfarande ser honom som the special one.

Nu ska de spela semi mot Atético Madrid. Den som följt mina speltips det senaste året lär ha insett att jag har blivit Atlético-frälst. Eller kanske är jag Simeone-frälst. Inget annat lag i hela Europa visar samma vilja som Atlético Madrid. Jag ser uppenbara paralleller mellan Atlético Madrid/Diego Simeone och Sydkorea/Guus Hiddink. Det kämpas något djävulskt och alla vill vinna, och det är uppenbart att Simeone är en fantastisk ledare med ett djupt taktiskt fotbollskunnande. Jag hoppas att det räcker ända fram.

Finalen?
Jag tror att Bayern München och Atlético Madrid går vidare till final. Där hoppas jag att Atlético vinner, men jag tror att det är fördel Bayern München, om än betydligt mindre fördel än vad jag uppskattar att gemene man tror.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.