Rykten från sportens värld - Svenskaspelare

Rykten från sportens värld

Jag har en liten rutin varje morgon. Jag drar i mig en kopp kaffe och svarar på lite mail. Efter det fyller jag på min kaffekopp och letar efter någon intressant artikel på den vida webben. Vanligtvis hamnar jag på grantland.com där jag läser något av Rembert Browne eller Bill Simmons. I dag så hamnade jag dock på complex.com där Gus Turner hade listat ett gäng bisarra rykten från sportens värld. Det kändes som lagom läsning i ångorna av gårdagens julbord. De rykten som listades kommer framförallt från USA. Skulle man gräva lite här hemma i Sverige så skulle väl Anders ”Masken” Carlsson, Jonas Berqvist och någon cheerleader från Leksand Star Babes ligga ganska högt upp på listan. Andra stjärnor och händelser som skulle vara aktuella för listan är väl Johan Åkerman och Mika Hannulas påstådda kärlekstriangel och Roger Melins partnerbyten. Jag ska fundera lite på hur en sådan lista skulle kunna se ut och med lite tur får ni den i julklapp. Tillsvidare sammanfattar jag listan från Complex lite snabbt.

#1 Delonte West har vuxet umgänge med Lebrons mamma
2010 ryktades om att Delonte West haft ett förhållande med Lebron James mamma. Lebron, som fortfarande spelade i Cleveland, ska ha fått höra om ryktet i samband med en slutspelsmatch mot Boston Celtics. Det pratas fortfarande om att det var en bidragande orsak till att Boston lyckades slå ut Cavs i slutspelet det året. Sedan Cavs uttåg från slutspelet 2010 har det kommit fram att ryktet var falskt och att det var Maverick Carter som tipsade media om det bisarra ryktet. Carter har fungerat som en slags rådgivare åt Lebron och vi kan bara anta att han fick en ganska rejäl bonus från lagen som slogs om Lebrons namnteckning.

 

#2 Jimmy Hoffa är begraven under Giants Stadium
Jimmy Hoffa var en färgstark fackföreningsledare som var starkt sammankopplad med den organiserade brottsligheten i New York. Hoffa sågs senast 1975 och dödförklarades 1982 men ingen har hittat kroppen. Ryktet säger alltså att maffian grävde ner honom under New York Giants hemmaarena i New Jersey. Det klassiska tv-programmet Mythbusters har letat efter Hoffas kropp där men inte hittat något.

 

#3 Toni Braxton dubbeldejtar
Toni Braxton var tydligen förtjust i NBA-spelare under nittiotalet. Ryktet säger att hon ska ha förstört sammanhållningen i Dallas Mavericks genom att gå ut med Jim Jackson samma dag som hon hade en dejt planerad med Jason Kidd. Ganska kallt av Toni om du frågar mig och det dröjde inte mer än några månader innan båda spelarna lämnat klubben.

 

#4 David Stern riggar draften
NBA införde konceptet med ett draftlotteri 1985. Det var året då Patrick Ewing skulle tingas. Konspirationsteoretiker hävdar att NBA, genom David Stern, riggade lotteriet så att New York Knicks skulle få superstjärnan. Det verkar finnas två alternativ för vad som hände. Antingen så ska Knicks lott varit tillknycklad på ett speciellt ställe eller så ska det ha varit placerat i en frys så att Stern ska ha kunnat känna av temperaturen. Oavsett om det är sant eller inte så är det ganska amatörmässigt. Alla vet att man kör med varma lotteribollar. Eller hur, UEFA?

 

#5 Sonny Liston ger upp
Ni har säkert sett bilden. En vansinnig Muhammed Ali står lutad över en utslagen Sonny Liston och skriker ut sin dominans. Ryktet säger dock att det faktiskt är så att Ali skriker åt Liston och säger att han ska resa sig upp. Till skillnad från de flesta andra av de rykten som är med på den här listan så verkar det här vara sant. Det verkar inte ha varit något spelsyndikat inblandat utan Liston ville helt enkelt inte ha något att göra med Muhammed Ali.
pamhd_ali_674405

 

#6 Jordan var bakfull
Det är en av de mest ikoniska basketmatcherna någonsin. Femte finalmatchen, 1997, mellan Chicago Bulls och Utah Jazz. Michael Jordan slutar med 38 poäng, sju returer, fem assister, tre steals och en block. Allt medan han plågas av influensa. Personer med insyn i NBA hävdar dock att Jordans påstådda influensa egentligen var resultatet av ett par drinkar för mycket dagen innan.

 

#7 Tony Parker går laget runt
Tony Parker i San Antonio Spurs var gift med Eva Longoria en gång i tiden. Att vara gift med Eva Longoria är något som de flesta män skulle vara ganska nöjda med. Men inte Tony Parker. En av anledningarna till att de separerade var en påstodd romans mellan Tony Parker och Erin Barry. Det är illa nog att vara otrogen när man är gift med Eva Longoria men att vara det med en lagkamrats fru…. Fransmän, smh. Det här ryktet har dock förnekats av samtliga parter.

 

#8 Michael Jordan gillar att spela
Kommer ni ihåg när Michael Jordan bestämde sig för att börja spela baseball? De flesta säger att Jordan gjorde bytet från basket till baseball för att visa att han kunde hävda sig i fler sporter. Det finns dock rapporter som säger att Jordan tvingades bort från ligan av David Stern på grund av att han spelade för mycket med sina lagkamrater.  David Stern ville inte smutsa ner ligan genom att stänga av den största stjärnan för att han spelade för mycket så han fick honom att byta sport.

 

#9 Kevin Costner får spö
Kevin Costner brukade vara polare med Cal Ripken Jr. Ripken Jr var shortstop i Baltimore Orioles och Costner hade varit och hälsat på honom i Blatimore. De brukade vara polare. De slutade vara polare när Ripken hittar Costner i säng med hans fru. Ripken spöar upp Costner och får reda ut händelsen på polisstationen. Båda parter har förnekat att det här sant.

 

#10 Mike Piazza är inte gay. Men om han skulle vara det så skulle han vara gay på riktigt
Mike Piazza var catcher i New York Mets i början av 2000-talet. 2002 så spreds ett rykte om att en spelare i Mets hade en romas med Sam Champion. Champion var en hyllad väderpresentatör och alla blickar vändes mot Piazza som kände att han vill reda ut ryktet. Piazza höll en presskonferens och sa I found it hugely insulting that people believed I’d go so far out of my way—living with Playmates, vacationing with actresses, showing up at nightclubs—to act out a lifestyle that would amount to a charade. If I was gay, I’d be gay all the way.

Om Piazza är gay eller inte är naturligtvis helt irrelevant men hans försvarstal och det faktum att han spelade catcher gör historien oerhört kul.

Det var de tio roligaste historierna från complex lista. Ni hittar hela listan i originalformat här.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.