Ronaldos lön -

Ronaldos lön

Jag tänkte skriva lite om Ronaldo och hur mycket pengar den mannen drar in. Ronaldo är ju i allra högsta grad i svenskarnas närminne efter att han skickat ut oss ur VM-kvalet. Han har gjort det bra i landslaget, men han är ännu bättre i klubblaget och det är ju även därifrån han håvar in lönen ifrån.

Cristiano Ronaldo stänker verkligen in mål i Real-tröjan. Det är det inget snack om. Ronaldo har sedan han kom till den kungliga klubben år 2009 byggt upp ett målsnitt på över ett mål per match. Trots hans extremt solida prestation i Real Madrid var det dock mycket surr om hans trivsel eller vantrivsel i klubben under våren 2013. Klubbpresidenten Florentino Perez ville verkligen se till att Ronaldo blev lycklig igen efter att han i pressen läckt ut att han känt sig ”olycklig” i Madrid. Perez som är känd för att kunna trolla fram mycket pengar från ingenstans verkade också kunna vända på Ronaldos mungipor genom att ge honom tre miljoner euro om året i löneökning till 17 miljoner euro för säsongen 2013/14. Det motsvarar i svenska pengar ungefär 148,1 miljoner kronor.

Cristiano Ronaldos lön i perspektiv
Timlön: 17 140 SEK
Dagslön: 411 400 SEK
Veckolön: 2,88 miljoner SEK
Månadslön: 12,3 miljoner SEK
Årslön: 148,1 miljoner SEK

Är Ronaldos lön skälig?
”Ingen fotbollsspelare är värd så mycket pengar”, hör man i tid och otid i vardagen. På ett filosofiskt plan så stämmer väl det, men faktum kvarstår att det finns klubbar som är beredda att betala pengarna, och det finns supportrar som är beredda att köpa matchbiljetter och supporterartiklar som finansierar lönerna. Så kanske är Ronaldo värd sina dryga 150 ”megas” om året. Och tittar vi på till exempel Radamel Falcao, Wayne Rooney eller Yaya Touré som alla tre lyfter nästa lika mycket men samtidigt inte är på samma nivå rent fotbollsmässigt som Ronaldo, så kanske det är ännu tydligare att portugisen med all rätt lyfter massiva pengar. Han har ju ändå vunnit tre PL-titlar, Champions League, FA-cupen, La Liga, Spanska Cupen samt kommit tvåa i ett europamästerskap (EM 2004).

Vad har Cristiano Ronaldo råd med?
Ronaldo är känd för sin superkropp med lika många magrutor som original-Ronaldo från Brasilien har bilringar, dvs. åtta stycken. Så Cristiano är förmodligen inte särskilt ofta och äter på Mcdonalds. Men om han skulle få för sig att bränna en timlön på cheeseburgare från Donken så skulle han fått 1714 stycken att mumsa på. Vill han istället lägga pengarna på något flashigt kan han alltid boka Playboy-sviten i Palms Resort i Las Vegas för 47 nätter om han avsätter en månadslön för det. Sviten som är ett av de mest exklusiva hotellrummen i världen kostar 40 000 US dollar natten. Men om Ronaldo är klok bör han kanske tona ned divalaterna och onödiga hotellvistelser och istället investera pengarna. För hela årspengen som han får för att spela i Real Madrid kan han förvärva Apple-aktier och därmed äga 0.0054 % av aktierna i det jättelika företaget.

Ronaldos sponsorer
Ronaldo är inte bara ett av de allra största namnen inom fotbollen, utan även i sportvärlden i stort. Därför kan Ronaldo välja och vraka mellan sponsoravtal värda tunga pengar. Idag har Ronaldo avtal med exempelvis Nike och Castrol där han får en hel del flis. Sammanlagt med sponsoravtalen och lön med bonusar lär Ronaldo lätt komma upp i 250 miljoner kronor i årsinkomst.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.