Real Madrid CF - hitta bästa odds inför Real Madrids matcher

Real Madrid CF

Real Madrid är en av världens största fotbollsklubbar och en av de två giganterna i Spanien tillsammans med Barcelona. Real Madrid grundades 1902 och har sedan La Liga startades 1929 alltid spelat i högstadivisionen. Real Madrid är Spaniens mest framgångsrika fotbollslag med 32 inhemska ligatitlar. Real Madrid är också det mest framgångsrika laget i Champions Leagues historia med nio vunna CL-titlar. Real har också 18 vinster i Cope del Rey, 2 UEFA-cupvinster, och 9 spanska supercup-vinster.

Real Madrid brukar omnämnas som världens rikaste klubb vilket syftar på att de, sett över de senaste åren, har haft högst omsättning bland alla fotbollsklubbar. Klubben brukar värderas högst bland europeiska fotbollsklubbar i konkurrens med Manchester United. Real Madrid är i likhet med Barcelona och Osasuna strukturerat på ett sätt som gör att supportrarna kontrollerar klubben och väljer presidenten.

Real Madrids arena kallas för Santiago Bernabéu och tar emot 85 454 åskådare. Arenans namn kommer från Santiago Bernabéu Yeste som anses vara en av de viktigaste personerna i Real Madrids historia. Han var klubbpresident mellan 1943-1978 och betraktas vara den enskilt mest betydelsefulla personen för Real Madrid till att bli en gigant i toppfotbollen under hans tid med klubben. Stadion håller absolut världsklass och har varit värd för en EM-final, en VM-final och fyra europacup-finaler. Stadion har genom åren genomgått stora förändringar, inte minst under president Florentino Pérez tid i klubben.

Real Madrids största rival är Barcelona och El Clásico som är namnet på derbyt mellan dem är det största derbyt i La Liga. Bakgrunden till den infekterade rivaliteten mellan Real och Barcelona har sin största grund i politik, kultur och historia. Real Madrid som naturligtvis är huvudstaden Madrids mest framstående lag symboliserade statsmakten under Francos tid, medan Barcelona är den Katalanska regionens främsta lag. Motsättningarna är dock inte enbart av politisk karaktär, utan även sportslig då Barcelona och Real Madrid kämpat sida vid sida om att vara Spaniens bästa klubb under mycket lång tid.

Real Madrid har också en stor lokal konkurrent med motsättningar som sträcker sig utöver den sportsliga rivaliteten, nämligen Atlético Madrid. Derbyt lagen emellan kallas på spanska för El Derbi madrileño (Madrid-derbyt). Atlético betecknas, åtminstone historiskt, mer som en rebellisk klubb medan Real användes som en symbol för statsmakten av Franco under hans tid som regent. Mycket av historien lever kvar än i dagens Madrid-derby.

Real Madrid är ett av lagen som haft flest storstjärnor genom åren. Alfredo Di Stéfano är definitivt en av Reals största spelare någonsin, om inte den största. Han vann allt som gick att vinna med Real Madrid. På senare år har dock flera spelare samtidigt i Reals trupp konkurrerat om att vara de största stjärnorna. Detta sedan Florentino Pérez år 2000 blev utsedd till klubbpresident och sedermera började implementera sina reformer. Pérez är mannen som började med att bygga ett lag av galácticos (giganter). Innebörden av galácticos i den här kontexten äv förvärv av världens dyraste och mest kända spelarna i världen samlat i ett enda lag. De fyra första galácticos var Luís Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo och David Beckham. Under Pérez andra era som klubbpresident värvades även spelare som Kaká och Cristiano Ronaldo. Den sistnämnde är den dyraste fotbollsvärvningen någonsin sedan han gick från Manchester United för €96 miljoner.

José Mourinho som var Real Madrids tränare mellan maj 2010 till maj 2013, lämnade efter att ha misslyckats nå upp till sina egna och klubbens förväntningar under säsongen 2012-13.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.