Rafael Nadal lön - Tippat.se

Rafael Nadal lön

Rafael Nadal lön header
Rafael Nadal må vara den som har idrottsvärldens mest väldefinierade underarmar. Det är en sak som den spanska megastjärnan kan glädjas åt. Att han är god för en halv miljard kronor är en annan. Rafael Nadals lön och övrig ersättning för tennisen är brutal och hans sponsorpengar likaså.

Rafael Nadal har svingat hem många tunga titlar i sina dagar. Han har en seger i Australienska Öppna, åtta i Franska Öppna, två Wimbledons och två US Open. Spanjoren är ännu bara 27 år gammal och har en massa år kvar på tenniskarriären om inte skador eller annat tråkigt sätter stopp för honom. Har man lyckats bygga en sådan här succékarriär får man ha världens sämsta agent för att inte vara stormrik.

Lön och prispengar
Olika medier som räknat på Rafael Nadals nettoförmögenhet uppskattar att han är värd ca 500 miljoner kronor. Detta inkluderar alltså pengar från sponsorer. Om man enbart räknar prispengarna som Nadal vunnit till dags datum uppgår det till den svindlande summan av 56 miljoner US dollar, vilket omräknat till dagens valutakurs blir ca 366 miljoner kronor. Addera en massa intäkter från sponsorer och dra av en massa skatt så låter 500 miljoner ganska rimligt. Utslaget på Nadals 12 år som proffs blir det alltså över 40 miljoner kronor om året, vilket i och för sig blir ganska skevt att säga med tanke på att han tjänade mycket mindre i sin tidigare karriär jämför med idag.

Rafael Nadal är i samma sits som många andra tennisspelare och individuella idrottssjärnor överlag. Titlar och vinster avgör till största del hur mycket cash som Nadal drar in. Fiasko i en turnering innebär att det blir smågrus medan vinst ger pengar som för en vanlig Svensson är av livsförändrande storlek. Prispengarna för en vunnen turnering kan vara riktigt stora. Om vi tar US Open 2013 till exempel var den totala prispoolen 34 252 000 dollar (omkring 225 miljoner kronor). För varje omgång man vinner så blir det mer och mer pengar i fickan. De första matcherna kan handla om några tusen dollar medan miljonerna väntar i finalerna. Och för övrigt, vem vann herrsingeln i US Open 2013? Just det, Rafa Nadal. Och för det fick han över 2,5 miljoner dollar.

Det blir alltså svårt att säga att Rafael Nadals lön är si och så mycket i och med att det inte är rätt att placera in sponorspengar eller vinstpengar för den delen i lönefacket. Men för sakens skull kan man klumpigt säga att Rafael Nadal lätt drar in över 40 miljoner i ”lön” om året.

Sponsorer
Rafael Nadal är hyllad nationalhjälte i Spanien och är globalt sett en av de största idrottsstjärnorna alla sporter inkluderat. Detta har gjort att sponsorerna stått på kö för att kontraktera Nadal. Nike, Bacardi, Kia, Quely, Armani, PokerStars och Richard Mille har samtliga gemensamt att de har eller har haft stora marknadsföringssamarbeten med Rafael Nadal.

Det är här de riktigt stora pengarna finns för idrottsstjärnor som Nadal. Kan man landa ett grymt sponsorkontrakt blir det ett saftigt tillskott på lönen och de eventuella prispengarna. Sponsorengagemang kan också bli riktigt förtjänstfulla i framtiden. Se på Björn Borg som lyckades göra ett starkt varumärke av sitt namn. Nadal har alla möjligheter i världen att i 50- eller 60-årsåldern fortfarande dra in massor med pengar från marknadsföringsrelaterade projekt.

Leksaker och divalater
En superstjärna som Rafael Nadal har som redan avhandlat en ganska tung lön, minst sagt. Med den kan han köpa både det ena och det andra utan att för den delen märka någon skillnad på bankkontot. Men Nadal och andra idrottsstjärnor med honom behöver ofta inte pynta något överhuvudtaget för sina grejer. Bolagen som producerar lyxartiklar, vad det än må vara, är mer än överlyckliga om en ikon som Nadal syns på paparazzi-bilder med just deras produkt. Därför kan man ana att Rafael Nadal ständigt överöses med coola prylar som ”gåvor”.

Rafael Nadals klockaRichard Mille modell RM 27-01 är klockan som är framtagen för Rafael Nadal.

Har du noterat klockan som Nadal spelar med när han lirar tennis? Det är en klocka från Richard Mille som han bär och det är naturligtvis helt uppåt väggarna att en av historiens bästa tennisspelare lirar med en klocka på sig. Men grejen med Richard Milles klockor är att de väger extremt lite och inte minst är löjligt coola. Nu hör till saken att Rafael Nadal har ett samarbete med Richard Mille, men hur som helst är klocktillverkaren kanske bolaget som fått ut mest av Nadal genom att klistra en produkt på honom. Nadals modell väger endast 3.5 gram exklusive armbandet. 50 stycken klockor gjordes och samtliga är sålda. Den som inte hann lägga ett bud kan säkert hitta andra roliga grejer att spendera 4,2 miljoner kronor som modellen går lös på. Om du är förkrossad att du inte hann lägga vantarna på modellen så kan du trösta dig åt att Richard Mille tog fram en skugg-variant av Nadals klocka som går under beteckningen RM 035. Den är riktad till den som har en ansenlig, men inte groteskt stor plånbok. RM 035 är din för ca 700 000 kronor.

Nadal har setts bränna omkring i en rad olika coola bilar. Allra flitigast använd är nog hans Aston Martin DBS. I övrigt verkar Rafael Nadal ha ett gott öga till sin röda Mercedes Benz SL55. Nadal verkar tycka om bilar som går undan.

Nadal gillar också att bo fint. Spanjoren har ett antal olika luxuösa residens i flera olika delar av världen. Han har flera boenden i Spanien varav ett på Mallorca där han huvudsakligen bor. Sedan har han också ett riktigt schysst palats på Dominikanska Republiken.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.