Radamel Falcao till United | Louis van Gaal uppges ha värvat

Radamel Falcao till United

Edit 2 september: Både Manchester United och AS Monaco har bekräftat lånet. Efter att ha blivit välkomnad sa Falcao,

Thank you very much. I am very happy to be part of this big club. I’ve waited for this moment during a lot of the year. Now I am a player of Manchester United.

radamelfalcao

Det skriver i alla fall BBC om AS Monacos guldklimp Radamel Falcao. Det handlar om ett lån som sträcker sig över säsongen. Enligt BBC ska Falcao bara klara en medicinsk undersökning innan han ansluter till Louis van Gaals redan framtunga trupp. Dealen om Falcao uppges vara värd £6 miljoner. Man ska även ha bakat in en option i priset som ger United möjligheten att köpa Falcao för £43.5 miljoner efter lånets slut.

Falcao var en av världens hetaste anfallare innan sin korsbandsskada i januari i år. Han gjorde sig ett namn på riktigt när han kom till Porto och gjorde 41 mål på 51 matcher. Sergio Agüero som var stjärnan i Atlético Madrid köptes av Manchester City 2011 gav Madrid-klubben pengar att ta in Falcao från Porto för massiva 40 miljoner euro. I Atlético Madrid gjorde Falcao under Diego Simeone fullständig succé och nätade 52 gånger på 68 framträdanden i den randiga tröjan. Hans tid i Atlético Madrid fick hela Europas allra största klubbar att dra i honom. Men han hamnade i AS Monaco av alla ställen. Varför? Jo en viss supermiljardär vid namn Dmitry Rybolovlev kunder erbjuda en dagslön på 40 000 euro och verkade ha stora planer för klubben. Sedan kom skadan i januari 2014 som även fick honom att missa VM i Brasilien. Falcao hann göra 11 mål på 20 matcher för Monaco.

Varför drar (om vi utgår från att det är klart) Radamel Falcao från AS Monaco?
En förklaring kan vara att Dmitry Rybolovlev inte längre verkar vara lika intresserad av att verkligen storsatsa på sitt fotbollslag. Är han på väg att sälja klubben? Många verkar tro det. Man har inte visat sig på transfermarknaden eller visat överhuvudtaget att man vill vara med och konkurrera i Europa.

Varför tar Manchester United in Falcao? 
Robin van Persie ska opereras. Mannen är gjord av glas och kommer aldrig hålla en säsong. Rooney är trött, Welbeck är allt annat än en målmaskin och Chicharito ska lånas ut till Real Madrid. Falcao har ett målsnitt på ett mål per 116:e minut sett över hans senaste säsonger i La Liga. Som jämförelse har Sergio Agüero ett målsnitt i Premier League på ett mål var 115:e minut. Robin van Persie har ett mål på var 120:e minut och Rooney ett mål på 132:a minut. Man har, sett utifrån dessa siffror, fått in en extremt giftig striker för en relativt billig peng.

Kan Radamel Falcao hjälpa till med att få ordning på Manchester United och sätta ett slut på kräftgången?

 

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.