Populära spel för vinnare av Premier League 2016/17

Populära spel för vinnare av Premier League 2016/17

Om man studerar de stora spelbolagen och deras odds för vinnare av Premier League den här säsongen så ser man att de är överens om att Manchester City troligen tar hem det. Kanske något överraskande ligger just nu Liverpool som nästfavorit att få lyfta bucklan. Unibet till exempel som är Sveriges största spelbolag erbjuder 2.4 gånger pengarna på Manchester City och 4.5 gånger pengarna på Liverpool.

Oddsmässigt har det rört sig dramatiskt för två stycken lag sedan starten av säsongen: Liverpool och Manchester United. Det gäller oavsett vilket spelbolag eller vilka spelbolag som man spelar på.

Liverpool började säsongen med att stå i omkring nio gånger pengarna att vinna PL, ett odds som nu har halverats. Manchester United stod å sin sida i omkring fem gånger pengarna men kan nu spelas till 17 gånger pengarna hos exempelvis Bethard. Nedanstående tabell visar oddsen för vinnare av Premier League 2016/17 innan första omgången jämfört med dagens odds som kan spelas hos Bethard:

Pre season* Bethard odds
Man City 2.25 2.35
Liverpool 9 4.5
Arsenal 6 6.5
Chelsea 6.5 7
Tottenham 8 12
Man Utd 5 17
Everton 200 161
Leicester 28 357.25
Southampton 150 601
Crystal Palace 1000 675.75
Middlesbrough 1500 751
West Ham 100 1251
Stoke City 750 1251
Bournemouth 1500 1251
Watford 1500 1251
West Brom 1750 1501
Swansea 1250 1501
Burnley 1500 2001
Sunderland 1500 2501

*snittodds bland ledande spelbolag för PL-vinnare (pre season)

Nuvarande betting-trend

Manchester City tog tre pinnar i alla sex inledande omgångar mot lag som samtliga underpresterade. City spelade visserligen bra, men faktum kvarstår att moståndet inte hade sina bästa dagar. Nu har också Manchester City fem raka tävlingsmatcher varav två PL-matcher utan vinst. Med det i åtanke har förtroendet för de blå dalat en aning även fast de fortfarande är stadiga favoriter att ta hem guldet. Det är värre med förtroendet för grannen i Manchester. United har en löjligt stor fanbase som ofta spelar på sitt eget lag, men det är allt färre som tror på United just nu. Desto fler har börjat tro på Liverpool, Arsenal och Chelsea. Så här ser ett tårtdiagram ut om man summerar antalet lagda spel lag för lag på vinnare av Premier League:

stats-pl-betting

Kloppeffekten tar fart

Det finns inget snack om att Jürgen Klopp har lyckats forma om Liverpool till att bli ett snabbt spelande lag med mycket offensiva intentioner. Intensiteten som Klopp själv bidrar med från sidlinjen är värt att se bara den. Liverpool som fotbollsklubb verkar ganska välmående just nu. Fansen är glada över vad de ser, Klopps arbetsmetoder har gett avkastning och Liverpools högstanivå är helt klart väldigt hög. Man har dock blandat drömfotboll med mindre bra spel. Hur som helst så ser betting-communityt Liverpool som ett bra spel som PL-mästare just nu. Oddsen för att Liverpool vinner har som man ser i tabellen ovan sjunkit markant samtidigt som antalet spel på Liverpool naturligtvis ökat.

Mourinho har mer att jobba på

United-fansen fick mycket luft i lungorna efter tre nya stora signaturer: Zlatan, Pogba och Mkhitaryan. Zlatan och Pogba har glänst till i sina stunder men inte fått ut så mycket som man önskat de senaste matcherna. Mkhitaryan har inte fått många rätt de få gånger som han varit på planen. Just nu väntar han på att hitta matchformen efter skada. Den bästa värvningen så här långt av Mourinho är helt klart det minsta namnet av alla nytillkomna, nämligen Eric Bailly. Mourinho har förtroende för sitt lag men det krävs väldigt mycket mer av United om man ska kunna utmana om titeln.

Conte och Wenger levererar

Conte har gjort det som man har kunnat förvänta sig av honom. Det har varit några bottennapp och en och annan kanonmatch. En serie sena mål av Costa har räddat Chelsea. Som ny coach får Conte så klart mer än godkänt och det ska inte förvåna någon om Chelsea hittar momentum och börjar avancera i tabellen under vintern.

Ett lag som annars har rejält med momentum är Arsenal som ser mer lovande ut nu än på väldigt många år. Walcott spelar sitt livs fotboll och tillsammans med Özil, Sanches och Iwobi producerar man väldigt mycket framåt.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.