Sverige i playoff

Playoff-spelet för Sverige

Mitt spel gick in igår, vilket alltså betyder att jag har ett track record på 100 %. Jag ska passa på att högljutt skryta om att alla mina tips går in tills det spricker. Det har jag all rätt till och folk som misstycker får stå ut.

Sverige igår då. Det blev som jag trodde att det skulle bli bakåt, dvs. en hel del kassar för Wiland att hämta i egen bur. Samtidigt gör vi en massa mål på Tyskland. Och det utan Ibrahimovic. Det var oväntat och välkommet. Det vi tar med oss från 3-5-resultatet igår kväll är att

A) tyskarna vinner om de tar i. Ska vi vinna över dem så ska det mycket till.
B) Sveriges försvarsspel är jobbigt att titta på. Hamrén måste ta fram magilådan för att få ordning.

Vilka får vi möta i Playoffet?
I lottningen kan vi få möta Grekland, Ukraina, Portugal eller Kroatien.

Grekland: Grekerna finns fortfarande kvar i folks minnen efter deras fantastiska 2004. Men mycket har hänt sedan dess både med deras landslag och deras land i stort. Ingen skulle väl idag säga att organisation är grekernas starka sida, men ironiskt nog är det organisation som är navet i grekernas landslag. De spelar strukturerat och disciplinerat. Svagheten ligger i att de sitter i knät på sin målvakt och att de har svårt att göra någonting framåt. Deras spets är Konstantinos Mitroglou som spelar för Olympiakos. Grekland är landet som de flesta förmodligen vill att vi ska få möta i playoffet.

Ukraina: Ukraina gjorde 29 mål i kvalet. Men 17 av dem var mot San Marino. Vi kan slå Ukraina, men det är två tuffa matcher som väntar om vi lottas mot dem.

Portugal: Cristiano Ronaldo. Jag känner att jag måste inleda avsnittet om mördrömsmotståndaren med hans namn. Den där mannen har en tendens att vara skillnaden mellan vinst och förlust ganska ofta. De släppte in 9 mål på 10 matcher i kvalet och gjorde 20 framåt. Portugal är det starkaste laget vi kan möta i playoffet.

Kroatien: Fem vunna, två oavgjorda, tre förlorade i kvalet. Det imponerar inte extremt mycket, men Kroatien är ingen bra lottning för oss. De har många bra spelare och jag ser ogärna att vi får Kroatien i playoff.

Vilka datum och tider ska man ha koll på för Playoffet?
Playoffet lottas på måndag 21 oktober 14:00. Matcherna kommer att spelas 15 respektive 19 november.

 

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.