Playoff round 2 -

Playoff round 2

Tjena, Stellan här. Landskamper var ju i helgen och de är ju i vanlig ordning svårtippade. Jag körde ett gäng tripplar med i olika kombinationer och hade en long shot-spik: 0-0 i Island – Kroatien. Kroatien kan spela boll men jag hade en övertygelse om 0-0. Det är kallt på Island och Lagerbäck gillar ju att hålla tätt. Den satt som en smäck. Tripplarna satt dock inte. Spelade bara med småpengar så det lever jag med.

Sverige åkte på stryk, men man behövde inte skämskudde. Plus till Antonsson som var bra i defensiven, minus till Zlatan som fick det tungt mot Bruno Alves och Pepe. De försvarade riktigt bra mot honom. Returmötet imorgon. Jag avhöll mig från att spela några större pengar på första mötet och kommer nog göra likadant vid andra. Vi får se hur formen sitter. Ett mer omfattande blogginlägg dedikerat Sverige – Portugal är att vänta imorgon.

De andra matcherna då? Frankrike åkte ju också på stryk. Och den här matchen ska vi kolla närmare på. Inget lag har någonsin i playoff vänt efter att ha åkt på 2-0 i första mötet. Ukraina kan inte annat än att vara supertända att hålla tätt i returen i Paris. De har försvarat riktigt bra med bara fyra insläppta mål på 10 kvalmatcher. Nu har de marginal att spela riktigt defensivt i 90 minuter vilket förmodligen kommer vara så de kommer att göra. Kan de hålla 0-0 till paus så kommer nerverna och det kan bli grisigt i förvaret för att vakta buren. Den som har en extra skärm borde rigga upp för att kolla Frankrike – Ukraina som kan bli en riktig kämparmatch. Samtidigt kan det bli precis tvärtom ifall fransmännen väljer att visa upp den sidan som de visat upp flertalet gånger de senaste åren, dvs. tjursidan. Det är inte första gången som fransmännen egentligen bara skitit i allt och visat noll intresse av att överhuvudtaget spela landslags-fotboll. De gjorde det i VM-slutspelet 2010, så det vore väl inte helt otänkbart att det skulle kunna göra detsamma i ett VM-kval. Förhoppningsvis kan det bli bra anfallsfotboll från Frankrike. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps efter matchen:

– Det är uppenbarligen ett väldigt dåligt resultat. Vi måste ha tro [att vi kan gå vidare] men Ukraina har bäst utgångsläge att kvalificera sig. Vi har fortfarande 90 minuter hemma. 

Island kan bli det minsta laget någonsin, sett till antalet invånare (320 000), att kvalificera sig för VM. Det vore en alldeles fantastiskt av Lagerbäck att klara av det. Jag är bra sugen på att spela på 0-0. Jag tycker inte att det låter helt otroligt även fast man knappt får stålarna tillbaka på Kroatien-vinst. Jag hoppas på att Lagebäck tar Island till VM och hans chans är att hålla tätt och göra ett turmål fram alternativt vinna i ett nervigt straffdrama.

Grekland har ett öga på Brasilien efter att ha besegrat Rumänien med 3-1 hemma. At grekerna kan försvara vet vi redan. Så det kan bli en mycket tight tillställning i returen dessa lag emellan.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.