Paralympics 2014 - Tippat.se

Paralympics 2014

Paralympics är bara några dagar bort och för er som inte har koll, så är Paralympics de olympiska spelen för handikappidrottare. Precis som vinterspelen så avgörs de i Sotji och SVT sänder hela spektaklet.

– Jag ska inte sitta här och säga att jag har stenkoll på handikappidrott eller hur bra de olika nationerna är, men om det är idrott så är det ett legitimt alternativ till excelrapporter och power point-presentationer. Speciellt om man kan spela det. Jag har kollat runt bland spelbolagen och jag hittar tyvärr inga spelmöjligheter än. Jag ser dock att det erbjöds spel på sommarspelen som gick i London 2012. Hittar jag några spel som ser intressanta ut så hitta ni dem under sektionen för speltips senare under veckan.

Sverige skickar 19 aktiva till Paralympics i Sotji. Av dessa så verkar det som att kälkhockeylaget och Helen Ripa har bäst chans på medalj. Kälkhockeylaget själva har sagt att de siktar på medalj och Ripa har fått vara med i en av ICA:s reklamfilmer och det tyder ju på någon slags stjärnstatus. Största chansen för henne är i 15 km klassiskt om jag förstår det hela rätt. Det loppet går den 10e mars.

Under OS som gick förra månaden så tog Sverige medalj i båda curlingtävlingarna. Hur bra det paralympiska laget är vet jag inte, men de har nog OS starkaste namn. I Sveriges rullstolscurlingslag återfinns både Jalle Jungnell och Glen Ikonen. Jalle och Ikonen, det låter som en duo från någon tidigt killinggängssketch. – Nya favoriter.

Skandaler

Bortsett från Niklas Bäckström så var det inte speciellt mycket snack om doping under OS i Sotji och vi får hoppas att Paralympics skonas från dopingsnack. Det finns dock ett par kända exempel på bisarrt fuskande från spelen. Bortsett från tyngdlyftare som knaprat mer piller än Ivan Drago så är det mest kända fuskarna Spaniens basketlag. Spanien vann guldet i rullstolsbasket, men blev fråntagna medaljerna innan de rullat av podiet. Spanien hade nämligen ställt upp med ett gäng som inte var handikappade. Om jag förstår det hela rätt så var det endast personer med ett IQ under 70 som fick ställa upp i turneringen. Spanien lät dock en ganska partiskt läkare göra testerna och skickade i väg ett lag utan större funktionshinder. Det sägs att det spanska organet för handikappidrott gjorde det för att vinna medaljer, som kunde leda till mer sponsring och det är en av de största kontroverserna någonsin inom idrottsvärlden.

Sådär. Nu har ni lite bättre koll på Paralympics och vad vi kan hoppas på. Tävlingarna sänds som sagt av SVT där ni också hittar ni tv-tiderna.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.