Oddset - spela på Oddset och Lången från Svenska Spel

Oddset

Oddset är samlingsnamnet för Svenska Spels oddsbaserade sportspel. Svenska Spel erbjuder sex olika typer av spel med namnet oddset. Dessa spel är Lången, Oddset Live, Matchen, Bomben, Oddset direkt och Powerplay. Spelen är några av de mest klassiska och populära som du kan hitta på svenskaspel.se eller i din spelbutik.

 

Ska vi vara helt ärliga gillar vi Mobilbet bättre än Svenska Spel. Mobilbet bjuder på hundra spänn gratis att spela för och bättre odds än hos Svenska Spel. Hämta pengarna och lägg dina spel hos mobilbet.com.

För att du ska få en bättre bild av hur de olika spelen fungerar har vi gjort en sammanställningen över spelen. Förhoppningsvis kommer du hitta svar på alla dina frågor i texten nedan, men om du skulle undra något som rör Oddset hos Svenska Spel så är det bara att höra av dig till oss. Vi har även information och tips på odds hos andra spelbolag.

Oddset Lången
Oddset Lången är kanske det mest klassiska av alla spel som Svenska Spel erbjuder. Lången är klassisk 1X2-betting, där du ska lista ut vinnaren av ett specifikt sportevenemang. På oddset kan du spela allt från singlar till 10 matcher på samma kupong. För att få fram slutoddset på kuponger där du har fler än en match så multipliceras oddsen med varandra. Vi tar ett exempel för att illustrera:

Match 1: 2.00 (odds)
Match 2: 2.00 (odds)
Match 3: 2.00 (odds)

Slutodds = 2x2x2 = 8

Enkelt, eller hur?

Den här speltypen ger dig som spelare möjligheten att skapa väldigt höga odds och på så sätt vinna väldigt mycket pengar med en relativt liten insats. Listan över matcher som kan användas på dina långenkuponger är ofta oändlig. Och du kan utan problem kombinera olika sporter på samma kupong.

Lången kan, som sagt, resultera i väldigt höga vinster. Det är faktiskt så att du kan vinna upp till 300 000 kronor per kupong! Insatsgränserna (online) för Lången ser ut så här:

Singlar: 1000 kronor/dag och spel
Dubblar: 2000 kronor/dag och spel

Flermatchskuponger: 10 000 kronor per dag.

Här hittar du din långenkupong

Oddset Live
Som du kanske misstänker så är Oddset Live namnet på Svenska Spels live betting. Vi har skrivit en lite längre förklaring om hur Live Betting fungerar här. Oddset Live har en av marknadens bästa klienter för live betting. Den är tydlig och lättnavigerad. Den är även fullproppat med information om var du kan se de olika matcherna som Svenska Spel erbjuder livespel på.

Du kan endast spela singlar på Oddset Live och den högsta insatsen för varje spel är 1000 kronor. Det är dock värt att notera att så fort oddsen ändras så betraktas spelet som en ny marknad, och du kan spela ytterligare 1000 kronor på samma match som du tidigare spelat på.

Genom Oddset Live kan du dessutom följa vissa idrottsevenemang direkt via svenskaspel.se. De streamar bland annat matcher från både Superettan och högsta innebandyligan.

Här kan du lämna in dina livespel:

Oddset Matchen
Oddset Matchen är resultatbetting i sin enklaste form. Vi har skrivit om resultatbetting här, men om du inte orkar läsa den artikeln kommer här en förenklad guide till hur resultatbetting fungerar:

1: Välj vilken match du vill spela på
2: Lista ut slutresultatet i matchen
3: Välj din insats
4: Lämna in kupongen
5: Håll tummarna

Svenska Spel har ett stort utbud av matcher och sporter som du kan spela på.

Precis som på Lången så kan du göra riktiga storvinster genom att spela Oddset Matchen hos Svenska Spel. Oddsen på specifika resultat är ofta väldigt höga och vid större skrällar är det inte ovanligt att du kan få tillbaka mer än 100 gånger så mycket som du satsade.

Oddset Matchen erbjuder dig även möjligheten att spela flera rader. Att spela flera rader betyder att du garderar genom att säga att Lag A kanske gör 1 eller 2 mål samtidigt som Lag B gör 3 eller 4.

Lämnar du in en kupong enligt resultatet ovan så betyder det att du vinner om Lag B vinner 3-1, 3-2, 4-1 eller 4-2. Du får alltså fyra potentiella vinnarspel. Du kan spela för allt mellan 10 och 500 kronor per kupong.

Oddset Bomben
Oddset Bomben är ett intressant spel som går ut på att du ska hitta rätt slutresultat i flera olika matcher. Spelet är unikt för Svenska Spel och resulterar ofta i extremt höga odds.

Svenska Spel väljer ut X antal matcher som finns med kupongen. Vanligtvis är det mellan 3 och 5 matcher. Du gissar sedan på slutresultet i de här matcherna och om du träffar rätt på alla matcher får du det sammanlagda oddset för alla slutresultat.

Visst, det kan låta svårt att pricka rätt slutresultat i upp till fem olika matcher. Tjusningen med Oddset Bomben är att du kan gardera upp dig ganska friskt. Du bestämmer nämligen själv ditt radpris. Ett lägre radpris betyder därmed att du har råd med fler garderingar. Radpriserna sträcker sig från 1kr till 500kr.

Radpriset påverkar även hur mycket du vinner, då utdelningen bestäms genom formeln radpris X slutodds.

Titta på bilden nedan för att få ett exempel på hur en bombenkupong kan se ut. Klicka på den för att lämna in din egen bomb.

I exemplet ovan har vi med 432 rader (3x4x2x3x2x3). Vi har valt att varje rad ska kosta 1 krona. Hade vi valt två kronor som radpris hade spelet kostat 864 kronor. Eftersom vi valde 1 krona som radpris kommer utdelningen bli densamma som slutoddset. Hade vi valt att betala två kronor per rad hade vi fått slutoddset * 2.

Oddset direkt
Oddset direkt är en färdig påse fylld med spel. Spelet fungerar som så att du väljer favoritlag eller sport och sedan väljer du insats. När du har gjort det väljer Svenska Spel ut spelen åt dig. Insatsen fördelas över X antal olika spel och det enda du behöver göra är att kika igenom dem och godkänna spelen.

Du kan välja mellan att spela för 50, 100, 200 eller 500 kronor. För pengarna får du vanligtvis ett spel på Oddset Lången, ett på slutresultat och några rader på Oddset Bomben.

Oddset direkt är ett väldigt simpelt spel som är perfekt för dig som vet att du ska titta på en match och vill ha lite extra spänning men inte har hunnit läsa på inför matchen.

Välj din påse här:

Oddset Powerplay
För att lätt beskriva Oddset Powerplay så kan man säga att det är Stryktipset fast med hockeymatcher istället för fotbollsmatcher. Den enda skillnaden mellan Powerplay och Stryktipset är egentligen antalet matcher och att utdelningen på Stryktipset bestäms av omsättningen och hur många som ska dela på vinstsumman.

Utdelningen fungerar på samma sätt som för Oddset Bomben. När du har lämnat matcherna har spelats färdigt så räknar man ihop totaloddset och multiplicerar det med ditt radpris.

Totaloddset får Svenska Spel fram genom att multiplicera de vinnande lagens odds med varandra.

Powerplay avgörs på torsdagar och det är åtta matcher på kupongen. Radinsatserna varierar från 1 – 10 kronor.

Vill du spela en enkelrad så väljer du helt enkelt ett tecken (1 X 2) per match. Sedan väljer du om du vill att spelet ska kosta 1, 2, 5 eller 10 kronor per rad. Efter det är det bara att lämna in din kupong.

Väljer du istället att spela ett M-system (matematiskt system) så kan du välja så mycket som 7 helgarderingar och 1 halvgardering. För varje helgardering får du multiplicera raden med 3 för att få fram den nya kostnaden. För varje halvgardering multiplicerar du med 2.

Exempel:
En Powerplay-kupong med 8 enkelstreck och 1 krona som radpris kostar 1 krona.

Lägger du till en helgardering kostar lappen 3 kronor

Lägger du till en hel- och en halvgardering så kostar lappen 6 kronor.

Utdelningen fungerar på samma sätt som för Oddset Bomben. När du har lämnat matcherna har spelats färdigt så räknar man ihop totaloddset och multiplicerar det med ditt radpris.

Totaloddset får Svenska Spel fram genom att multiplicera de vinnande lagens odds med varandra.

Förhoppningsvis har den här guiden till Oddset hos Svenska Spel varit tillräckligt matnyttig för att besvara de funderingar du har haft. Skulle du fortfarande fundera över något så har vi två förslag:

1: Besök svenskaspel.se, registrera ett konto och börja klicka runt på sajten. Svenska Spel har en väldigt informativ webbplats och du kommer snabbt förstå hur de olika spelen fungerar.
2: Ställ en fråga på vår Anslagstavla. Svenska Spelare kryllar av personer som spelar hos Svenska Spel till vardags. Någon kommer säkerligen kunna hjälpa dig.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.