Blogg | NHL 2015/16 Odds, tips och spekulationer!

NHL 2015/16

Vi har en ny NHL-säsong för dörren och det är hög tid att vi går igenom några av de viktigaste frågorna inför säsongsstarten.

Som sig bör kommer vi att lista en hel del odds och spelförslag och merparten av de odds som vi listar nedan kommer från Betsafe!

Spela på NHL hos Betsafe med en bonus värd 1000 kronor här!

Vilka vinner Stanley Cup?

NHL är en väldigt jämn liga och det är svårt att spekulera i vilka som får lyfta bucklan kommande sommar. Men trots detta är det förbannat kul. Enligt mig finns det sex seriösa kandidater till bucklan.Screen Shot 2015-10-07 at 14.24.30

Personligen har jag Pittsburgh Penguins som favoriter. Vi får elva gånger pengarna på Pittsburgh och de förstärkningar (Kessel, Bonino och Plotnikov) som har anslutit kommer att bredda truppen på ett behövligt sätt. Penguins problem de senaste säsongerna är att all produktion har kommit genom Crosby och Malkin. De har inte haft den bredden som krävs för att gå långt och som jag ser det har de åtgärdat problemet.

De främsta utmanare kommer i form av Anaheim Ducks (10.00 ggr), Tampa Bay (11.00 ggr), New York Rangers (11.00 ggr), Montreal Canadiens (11.00 ggr) och Los Angeles Kings (17.00 ggr). Jag tror att det finns visst värde i alla de ovan nämnda oddsen och det är svårt att plocka ut en specifik utmanare. Jag säger Penguins mot Kings i finalen och då vinner Penguins spets.

Deg regerande mästarna Chicago Blackhawks då, frågar du nu! De är favoriter hos spelbolagen men jag tror inte att de lyckas försvara titeln med tanke på de spelare som de har tappat. Dessutom är situationen kring våldtäktsmisstänkte Patrick Kane ytterst osäker. Blackhawks betalar nio gånger pengarna och det lockar inte.

Sidney Crosby är världens bästa hockeyspelare. Jag tror han får lyfta bucklan.

Vem gör flest mål?

ricknash

Alexander Ovetjkin (3.50 ggr pengarna) har vunnit Rocket Richard Trophy, som ligans bästa målskytt, tre säsonger i rad och fem gånger totalt. Jag är dock tveksam till att han tar en sjätte titel. Capitals har förstärkt anfallet med T.J Oshie som kommer ta en del av målproduktionen från den ryske raketen. Det ska också bli oerhört intressant att se vad Alexander Burakovsky kan göra den här säsongen. Han fick målsinnet vid födseln och jag tror han kan närma sig tjugo mål den här säsongen.

Bakom Ovetjkin hittar vi Steven Stamkos och John Tavares. Stamkos betalar sex gånger pengarna och Tavares ger 10 gånger pengarna. Båda har potential nog för 50 mål men jag vill höja fingret för Rick Nash som betalar 19.00 gånger pengarna. Nash är en utpräglad målskytt som gjorde 42 mål förra säsongen och det är han som ska göra det framåt för Rangers. Nash skjuter 52 mål och vi cashar in!

Kan den här killen verkligen göra flest mål i NHL? Till 19.00 gånger flisen är det värt en liten slant.

Vem vinner Norris Trophy?

Norris Trophy är alltid intressant när man tittar med svenska ögon. Erik Karlsson fick utmärkelsen förra säsongen och både Victor Hedman och Oliver Ekman-Larsson är legitima utmanare. Inför den här säsongen får vi 4.50 gånger pengarna på Karlsson, 10.00 ggr på Hedman och OEL betalar 30.00 ggr. Både Hedman och Ekman-Larsson är bra spel men jag tror att Kris Letang, Pittsburgh, vinner. Letang betalar 9.00 gånger pengarna och om han håller sig skadefri är han en av ligans bästa backar. Pittsburgh kommer att ha en bra säsong och Letang är en nyckelspelare. Nio gånger är ett kanonodds.

letang

McDavid eller Eichel?

Rookieracet står mellan två spelare. Connor McJesus eller jack eichel. Båda ses som frälsare för två organisationer som legat i spillror de senaste säsongerna. Båda har visat att de är fullt redo för spel på den högsta nivån och även om Connor McDavid är en bättre spelare så kan mycket hända som gör Eichel till ett bättre spel. Vi får 4 gånger pengarna på Eichel och om McDaivd skulle gå sönder ligger vägen öppen för amerikanen. Om vi ska bry oss om någon annan rookie den här säsongen är det Daniel Sprong. Sprong är född i Amsterdam och valdes först i andrarundan av Pittsburgh Penguins. Han har dock allt det som krävs för att bli en elitspelare. Han har bra skridskoåkning, näsa för målet med fantastisk puckbehandling. Får han spela jämte Crosby skulle jag inte bli förvånad om han hänger dit 25 påsar den här säsongen. Jag hittar inga odds på att han blir “årets rookie” men hos Paddy Power kan du begära ett odds på honom. Om de betalar mer än 25 gånger pengarna är det ett kul spel.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.