När får David Moyes sparken? - Tippat.se

När får David Moyes sparken?

moyes_bye
David Moyes är en pressad herre. Efter praktfiaskot den här säsongen är det många United-fans som vill att Sir Alex efterträdare ska dra. Men i och med att Manchester United är en konservativ klubb som vill ha en ledning präglad av tålamod har de också visat ett enormt sådant. Men självklart kan alla bägare som finns rinna över. Frågan är bara när.

Enligt Betsafe är risken ganska stor att David Moyes får dra. Moyes som tillträdde posten som manager i United den 1:a juli 2013 har nu varit i klubben i ca 8 månader. Betsafe ger oddsen 1.95 på att Moyes tar sitt pick och pack och drar inom fyra månader. Du får bara 2.40 gånger pengarna på att Moyes stannar mellan 1 och 2 år samtidigt som du får 7.25 gånger pengarna på att han är United-manager i över 2 år.

Nordic Bet erbjuder inte samma typ av spel som Betsafe men likväl ett spel om David Moyes framtid. Nordic Bet kör med näste manager i Premier League att lämna sitt uppdrag. Där är Moyes lågoddsaren av lågoddsarna. David Moyes står i 2.50 hos Nordic Bet att bli näste PL-tränare på tur att få foten/avgå.

Brittiska jättebolaget William Hill håller inte Moyes som mest sannolika avgångskandidat. Det är Pepe Mel i West Bromwich som anses ligga mest pyrt till. Du får 2.63 gånger pengarna på att Mel ryker först. Motsvarande spel på David Moyes står i 2.75.

Hur illa har Moyes stökat till det?

Sir Alex Ferguson handplockade sin egen efterträdare. Han såg något i Moyes. Kanske var det hans skotska påbrå. Kanske var det hans sätt att styra ett Everton trots relativt sett ganska små ekonomiska medel. Kanske var det ett solitt hårfäste trots sina 50 bast som ingav förtroende. Förmodligen var det en kombination av flera saker.

Det började helt okej. Eller i alla fall vann Moyes FA Community Shield i augusti efter 2-0 mot Wigan Athletic. Ingen större bedrift, men en trygg planenlig seger. Det följdes upp med en vinst i premiärmatchen i ligan mot Swansea med 4-1. Men sedan kom det. Kollapsen. Manchester United sämsta ligastart i Premier League någonsin var snart ett faktum efter flera plumpar och en allt svettigare skotsk panna.

moyesheaderTre olika Moyes-uttryck

Ligatiteln är borta. Så mycket kan man med all säkerhet konstatera. Chelsea leder med 15 poäng för United. Och även om Chelsea skulle gå på århundradets sämsta streak och förlora alla sina matcher framöver lär i alla fall inte Arsenal, Manchester City, Liverpool och Tottenham göra samma sak.

Att ligatiteln sedan länge varit förlorad har även den mest enögde United-supporten insett. Men hur är det med den sista kvalplatsen i Champions League? Moyes har elva poäng upp till Liverpool med elva matcher kvar att spela. Liverpool måste alltså förlora fyra av sina elva kvarvarande matcher samtidigt som att United tar full pott. Troligt? Knappast. Det innebär att Manchester United måste vinna Champions League för att överhuvudtaget få spela turneringen nästa år. Men med 0-2 i bagaget borta mot Olympiakos i första åttondelsfinalen så kan det bli ännu ett fiasko för Moyes att tillskriva sig.

FA-cupen är man ute ur efter stryk mot Swansea i januari. Ligacupen är man inte heller kvar i efter man torskade mot Sunderland på straffar. Det är jobbigt för Moyes och det är jobbigt för alla United-supporters.

Den omtalade storstädningen

Det är bara att glömma säsongen 2013/14 för United och blicka framåt. Frågan är om Moyes får stanna över nästkommande säsong och om han får medel att göra fler köp samt göra sig av med spelare som inte håller. Han har redogjort att han, utöver Juan Mata, behöver fem eller sex nya spelare till. Framför allt vill Moyes ta in en vänsterback och en central mittfältare. Men oavsett om ägarna Glazer lösgör en miljard kronor för managern att spendera på spelarköp i sommar återstår frågan om David Moyes är rätt man att spendera dem.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.