Middlesbrough FC - Läs om klubben på Tippat.se

Middlesbrough FC

Middlesbrough FC skapades 1876 av en samling cricketspelare från staden Middlesbrough. De startade som en amatörklubb men 1889 blev de professionella. 1892 återgick de till att vara en amatörklubb och de vann FAs amatörcup två gånger. 1899 blev klubben återigen professionell och blev invalda i The Football League. Totalt har laget endast två stora titlar sedan grundadet och det är från att de van Anglo-skotska cupen 1975 och Carling Cup 2004. 2006 kom de till final i UEFA-cupen men förlorade med 0-4 mot Sevilla.

Klubben var med och skapade Premier League 1992 och de har sedna 1995 spelat på Riverside Stadium. Riverside är klubbens tredje hemmaarena sen de blev en professionell klubb 1889. Innan Riverside spelade de på Ayresome Park som de hade som hemmaarena i hela 92 år. Deras bästa ligaplacering hittils är 1913-1914 då de slutae på tredje plats och totalt sett har klubben bara tillbringat två säsonger utanför The Football Leagues två högsta divisioner. Som många andra fotbollsklubbar har även Middlesbrough haft stora ekonomiska problem och 1986 var klubben nära att gå under på grund av dessa men klarade sig. Säsongen efter steg laget upp till division två och säsongen efter det upp i division ett.

 

Arenan

När klubben grundades 1876 spelade de sina första två år på Albert Park i Middlesbrough. Efter att arenans ägare såg vilken skada klubbens spelare och supportrar gjorde på arenan så beslutade de att låta klubben spela sina matcher på annat håll. De flyttade då till Breckon Hill efter en överenskommelse med ägaren. Två år senare bestämde sig ägaren för att höja hyran och laget bestämde sig för att leta vidare. De flyttade då till Linthorpe Road Ground 1882 som då var hemarena för Middlesbrough Cricket Club.  1903 när klubben växte och blev professionella och därmed fick fler följare tvingdaes de att flytta till en större arena och de hamnade då på Ayresome Park som de stannade kvar på fram till 1995. Därefter flyttade de till Riverside Stadium där de än idag spelar. Riverside Stadium har en kapacitet på 35 100 åskådare.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.