Melodifestivalen Odds 2017 -

Melodifestivalen Odds 2017

Allt om Melodifestivalen 2017.

Melodifestivalen 2017 odds

Här hittar ni allt från Melodifestivalen 2017. Alla deltävlingar, andra chansen och finalen. Odds och speltips för respektive deltävling.

Melodifestivalen – Final

Nu är det dags för finalen i Melodifestivalen. Har ni inte redan lagt den finaste skumpan på kylning och vispat klart dippen så är det dags att göra det nu. 28 deltagare har nu blivit 12. Man kan lätt tro att det skulle vara lätt att förutspå utgången av finalen eftersom man redan hört alla låtar flera gånger och på så sätt kan få en uppfattning om hur utgången kommer att bli. Men jag måste erkänna att jag inte blir klok på det här. Den tippade favoriten verkar vara Wiktoria och hur hon kan ha blivit favorit förstår jag inte men så är det i alla fall.

Wiktoria ligger tvåa på sverigelistan på spotify. På youtube har hennes låt 477 000 visningar och oddsen på Betsafe ger bara 2.25 gånger pengarna på henne. Några platser under Wiktoria hittar vi Robin Bengtsson i sverigelistan på spotify. På youtube har däremot Robin Bengtsson 610 000 visningar och leder över Wiktoria. Oddsen på Betsafe ger 11.50 gånger pengarna på honom. Även Nano hittar vi på spotifylistan, fast en bit ner. På youtube har han bara fått 260 000 visningar och oddsen på Betsafe är 3.40. Sen kommer vi till Mariette som även hon finns med på spotifylistan men en bra bit nedanför Robin och Wiktoria. Hennes låt A Million years har 264 000 visningar på youtube och oddsen på Betsafe är 14.50. Har jag förresten sagt att jag tycker att Mariette är otroligt lik Charles Vane från TV-serien Black Sails?

Så vem kommer att vinna? Någon av de nämnda ovan eller någon av de andra deltagarna? Ja ni, jag har nog aldrig varit så splittrad som förut. Jag ser ju att Wiktoria är favorit överlag men jag förstår inte varför. Hennes låt är inte i närheten av att vara bäst. Hennes nummer imponerar inte speciellt heller. Robin Bengtssons låt är både bättre och hans framträdande är ett av de bästa i årets final. Anton Hagman som slog ut Loreen från andra chansen har 45 gånger pengarna i odds. Loreen ligger förövrigt högt i sverigelistan på spotify och man kan absolut inte räkna bort ett bidrag som faktiskt slog ut henne.

Med allt detta i åtanke så börjar min lilla hjärna att koka och det pyser ut rök ur öronen. Jag brukar alltid att lägga mina speltips vid dels den låt jag tror kommer att vinna, men också den som gör spelet mest värt oddsmässigt. Att satsa på en låt med 1.05 i odds tycker jag känns i stort sett meningslöst. Ska man riskera 100 kronor för att ha en chans att vinna 5 kronor, som oddsen var för Loreen i fjärde deltävlingen? Nej, så jobbar inte jag. Med så dåliga odds avstår jag hellre från att satsa. Nu inför finalen så är det däremot lite intressant. För här är oddsen faktiskt ganska höga på många artister. Det är bara 3 artister vars odds är under 10 gånger pengarna och dessa är Wiktoria, Nano och Jon Henrik Fjällgren. Alla andra har över 10 gånger pengarna och med tanke på att jag inte ens tror att någon av dessa tre kommer att vinna så blir det extremt intressant att få betta på den här tävlingen.

Robin Bengtsson var med för ett år sedan med låten constellation prize. Den har spelats enormt mycket på radio och gjort stora framsteg. Robin har en står skara fans. Att hans låt i år är helt okej kombinerat med ett bra nummer gör honom till en vass deltagare.

Mariette har ett lite lugnare alternativ. Hennes stillsamma skönhet och vackra röst kombinerat med att låten faktiskt är bäst i år gör henne till min absoluta favorit. Oddsen på Robin Bengtsson är 11.50 och på Mariette 14.50.

Jag tror fortfarande att det tyvärr blir Wiktoria som vinner just för att allting talar för det. Oddsen talar för henne, spotifylistan talar för henne, youtube talar för henne alternativt Robin Bengtsson och dessa faktorer har varit en stark indikation tidigare år på vilket bidrag som kommer vinna men vi får ändå inte glömma. Melodifestivalen är verkligen tävlingen där allting kan hända. Även om det inte är lika stor sannolikhet att Mariette och Robin vinner som att Wiktoria gör det, så motiverar hennes, förhållandevis, låga odds inte ett bett på henne medan Mariette och Robin med deras oförtjänt höga odds blir ett givet bett för mig.

Speltips: Robin Bengtsson på 11.50 gånger pengarna och Mariette på 14.50 gånger pengarna på Betsafe. Eftersom oddsen är så höga så slänger jag in två bett här på 100 kronor styck.

Alla odds i tabellen kommer från Betsafe

Artist Odds
Nano 3.40
Wiktoria 2.25
Jon Henrik Fjällgren feat. Aninia 3.70
Robin Bengtsson 11.50
Mariette 14.50
Benjamin Ingrosso 25.00
Ace Wilder 25.00
Owe Thörnqvist 45.00
FO&O 45.00
Lisa Ajax 55.00
Anton Hagman 45.00
Boris Rene 100.00

Odds inför Andra Chansen och Finalen

Lördag 4 mars är det andra chansen i Melodifestivalen. Det är alltså de bidrag som kommit på tredje och fjärde plats i de första fyra deltävlingarna. Dessa får nu en ny chans att ta sig till final. Andra chansen har ett annorlunda upplägg där två bidrag tävlar mot varandra i en duell. Nedan hittar ni en tabell med de olika bidragen i respektive duell och oddsen på dessa.

Alla odds i tabellen kommer från Betsafe

Artist Odds Artist Odds
FO&O 1.50 De Vet Du 2.40
Axel Schylström 2.40 Lisa Ajax 1.50
Boris Rene 1.65 Dismissed 2.10
Anton Hagman 3.60 Loreen 1.24

Av tradition vet jag att det är väldigt svårt att betta i andra chansen men i vanlig ordning tänker jag ge det ett försök. I den första duellen möter alltså FO&O De Vet Du och även om oddsen är hyffsat jämna skulle jag säga att FO&O tar den enkelt.

I den andra duellen står Axel Schylström mot Lisa Ajax. Min magkänsla säger Lisa Ajax och det verkar även oddsen hålla med om då det bara är 1.45 gånger pengarna på henne.

I den tredje duellen möts Boris Rene och Dismissed. Här pekar oddsen på Boris Rene som favorit men jag tror att Dismissed tar den även om deras låt inte var någon superhit direkt.

Anton Hagman möter Loreen vilket måste vara mardrömmen. Här sätter jag mina pengar på Loreen.

I finalen återgår tävlingen till sitt ursprungliga upplägg där alla låtar framförs och sedan tävlar mot varandra. I finalen har vi också en internationell jury som poängsätter låtarna vilket står för 50 % av poängen och folkets röst står för 50 %. Oddsen till finalen innefattar alla artister som gått direkt till final samt de som tagit sig till andra chansen. Så här ser oddsen ut inför finalen.

Melodifestivalen 2017 – Fjärde deltävlingen

Betsafe har ett specialerbjudande där du får 200 kronor i riskfritt spel och en månads tillgång till Viaplay Sport. Passa på att lägga ditt riskfria spel på De Vet Du med 3.00 i odds och få Viaplay Sport Gratis i en månad med ett värde av 399 kronor.

Nu är det dags för den fjärde och sista deltävlingen i melodifestivalen. Den här gången sänds det från Skellefteå men innan vi dyker in i veckans analys så ska vi backa bandet några dagar och titta på förra veckan som blev väldigt intressant. Förra veckan var nämligen en riktig skräll, i alla fall om vi tittar oddsmässigt. Faktum är att det var en lika stor skräll som när Louise Hoffsten gick vidare till final med sin Only the deadfish follow the stream. Även den låten var utdömd på förhand med 20 gånger pengarna i odds på Betsafe. Även den gången såg vi potentialen, precis som denna vecka. Jag hoppas innerligt att ni, liksom jag, faktiskt la ett bett på Owe Thörnqvist förra veckan och fick en vinst på 20 gånger insatsen. Det här är också det som gör att jag älskar Melodifestivalen. Att då och då hitta ett guldkorn som ingen annan ännu verkar ha sett, få betta på det och kamma hem en ordentlig vinst. Det är riktigt härligt.

I lördagens tävling är det inte riktigt lika spännande. De med högst odds är Sara Varga och Juha Mulari med 8 gånger pengarna, vilket är en blek jämförelse med Owes odds, i synnerhet eftersom jag bedömer att det var större chans att Owe skulle ta sig vidare än att dessa två ska göra det.

Nu går vi vidare och tittar på veckans deltagare.

Jon Henrik Fjällgren – 4.50 gånger pengarna på Betsafe
Jon Henrik är en duktig artist och med sin jojk uppmärksammar han svensk urhistoria och samernas kultur. Det är inte förvånande att han flög in i allas hjärtan första gången han ställde upp. Nu känns hans bidrag lite repetitivt och bidrar egentligen inte med något nytt. Låten är bra och den har absolut en bra chans att ta sig vidare, men antagligen till andra chansen snarare än final.

Alice – 4.00 gånger pengarna på Betsafe
Det här är låten som imponerar störst på mig. Det var för mig helt otippat att Alice skulle komma med en så bra låt. Tyvärr så har hon ett väldigt tufft startfält mot sig och därför blir min gissning andra chansen. Däremot tror jag att hon kommer att ta sig till final från andra chansen så vi kommer få se henne i finalen, även om det blir en lång resa dit.

Les Gordons – 7.00 gånger pengarna på Betsafe
Den här gruppen låter i mina öron som ett gäng med någon form av Håkan Hellström-komplex och även om han är enormt omtyckt i Sverige så har undertecknad inte lyckats så skönheten i hans låtar, ej heller i Les Gordons. Jag har svårt att se hur den här ska ta sig vidare.

Wiktoria – 1.15 gånger pengarna
Wiktoria är en av storfavoriterna. Hennes låt är bra och Wiktoria är en väldigt talangfull artist. Den här låten har, precis som oddsen vittnar om, väldigt bra chans att ta sig till final. Det är en av favoriterna.

Axel Schylström – 2.25 gånger pengarna på Betsafe
Den här låten är lite svängig och skulle säkert kunna ta sig till final, i en annan deltävling. Inte när den möter Loreen, Wiktoria och Alice.

Sara Varga och Juha Mulari – 8.00 gånger pengarna på Betsafe
Den här duetten må vara fin men det är inget som kommer gå hem i melodifestivalen. Min gissning är att den här kommer åka ut ganska omedelbart.

Loreen – 1.05 gånger pengarna på Betsafe
Här är veckans absoluta favorit. 1.05 gånger pengarna innebär alltså att satsar man 100 kronor så har man möjlighet att vinna 5 kronor. Även om jag tror att Loreen kommer att gå raka vägen till final så förstår jag inte riktigt varför. Av det man får höra i tjuvlyssningen så är det en bra låt, absolut, men det är inte en självklar vinnare rent låtmässigt. Sen att Loreen fortfarande lever på sina meriter då hon totalkrossade i Eurovision och vann åt Sverige gör att hon är ett starkt kort.

Analys: Min gissning är att Loreen och Wiktoria kommer att gå vidare men med 1.05 och 1.15 gånger pengarna så blir dessa två kandidater rätt ointressanta att spela på. Det är helt enkelt inte värt att riskera 100 kronor för att ha möjlighet att vinna 5 eller 15 kronor. I synnerhet inte när inget av bidragen verkar vara så där extremt överlägset rent musikmässigt. I alla fall inte av repetitionerna att döma. Därför vänder vi blicken mot Alice. Hennes låt lät som en av de starkaste och hennes odds är 4.00 gånger pengarna på Betsafe. Hennes låt verkar bra, minst lika bra som Wiktoria och kanske lika bra som Loreen.

Speltips: Att dessa två lever på gamla meriter ger dem en klar fördel men eftersom oddsen är för låga så chansar jag den här veckan och hoppas att Alice kniper ena finalplatsen.


Melodifestivalen 2017 – Tredje deltävlingen

Den här gången tar sig festen till Växjö där 7 nya artister ska slåss om sin plats i den prestigefyllda finalen. Den här veckan har vi bland andra Robin Bengtsson och Owe Thörnqvist med i tävlingen. I vanlig ordning börjar vi med att presentera bidragen.

Robin Bengtsson – Odds 1.10 på Betsafe
Det här är den absolut största favoriten på listan. Robin Bengtsson är en känd radioröst och har spelats på radion väldigt mycket senaste året. Han har en stor skara följare och även om hans låt inte verkar så otroligt imponerande så är det sannolikt att den går direkt till final.

Krista Siegfried – Odds 6.00 på Betsafe
Hennes låt är ganska intetsägande. Den är inte dålig men den känns väldigt alldaglig och inte unik. Är framträdandet väldigt bra så kanske den här kan gå hem men det är ingen homerun direkt.

Anton Hagman – Odds 4.50 på Betsafe
Låten är inte dålig men på genrepet så sjöng han inte helt rent. Den här är också väldigt svår att gissa hur den kommer att gå. Den är absolut inte dålig, men den är heller inte så pass bra att den borde gå raka vägen till final.

Jasmine Kara – Odds 5.00 på Betsafe
Den här låten var en av de bättre tycker jag. Den hade ett bra beat och Jasmine sjunger fint. Om det räcker hela vägen är svårt att säga men den här kommer som sämst gå till andra chansen skulle jag gissa på.

Owe Thörnqvist – Odds 20.0 på Betsafe
Ja jag vet inte riktigt vad man ska säga. Det här låter som någon gammal 50-tals rocklåt som man i teorin skulle kunna höra spelas från någon gammal amerikanarbil som glider förbi långsamt genom staden med 4 hormonstinna herrar sittandes i med en varsin starköl i handen och brylkrämen glänser på deras vattenkammade huvuden. Rent spontant skulle jag säga att den här låten inte har en chans. Men, man ska inte underskatta de äldre generationens damer, och den yngre generationen ”troll” som kanske får för sig att det här vore en rolig låt att rösta fram.

Bella & Filippa – Odds 2.75 på Betsafe
Den här låten är farlig. Låten har bra text och melodi och tjejerna sjunger fint. Det här känns också som en låt som sämst går till andra chansen.

The Fooo Conspiracy – Odds 1.25 på Betsafe
En typisk pojkbandslåt som säkert går hem. Kan ta sig till final, helt klart men som vanligt i melodifestivalen kan allt hända.

Vi har nu lyssnat och tittat på alla bidrag och skrivit ett väldigt kort referat om dess chanser. Nu ska vi börja fundera ordentligt här. Tidigare veckor har jag följd oddsen och låtarna i mina speltips och det har gått väldigt bra. Hittills har inte Melodifestivalen bjudit på några direkta överraskningar utan de bästa låtarna har gått vidare helt enkelt. Men nu är vi inne på tredje deltävlingen. Det är historiskt sett den deltävling då det händer konstiga saker. Om jag inte minns helt fel så var det i tredje deltävlingen 2013 som Ravaillacz gick vidare till final, till allas stora förvåning.

Även State of Drama gick till final och dessa två slog ut Janet Leon och skickdae Caroline af Ugglas, och Martin Rolinski till andra chansen. Så vill man chansa lite är det tredje deltävlingen som är bästa alternativet.

Vi har två låtar som jag är extra intresserad av. Den första är Bella & Filippa med 2.75 gånger pengarna på Betsafe. Det här var, enligt mig, ett av de starkaste bidragen. Att de tävlar mot Robin Bengtsson och pojkbandet fooo conspiracy är till deras nackdel naturligtvis men med lite tur så kan dessa två sno röster från varandra och därmed ge tjejerna en bättre chans.
Den andra låten är Owe Thörnqvist med 20 gånger pengarna. Hans låt är inte jättebra men han är den äldsta deltagaren någonsin. Han har varit känd i många år och har en skara supporters. Utöver det så tror jag också att det jag kallar the internet effect kan påverka resultatet här. Precis som med Ravaillacz så tror jag att folk kan rösta på honom ”for the lulz” och med hela 20 gånger pengarna så är det ett bett jag inte tänker missa. Så speltipset för den här veckan blir Owe Thörnqvist för den som vill gambla ordentligt. Vill man inte chansa lika vilt så är det Bella & Filippa med 2.75 gånger pengarna på Betsafe. Robin Bengtsson och The Fooo Conspiracy har helt enkelt för dåliga odds för att vi ska satsa på dem den här veckan.


Melodifestivalen 2017 – Andra deltävlingen

Nu har Christer Björkman fått upp farten lite. Den andra deltävlingen kan bli en riktig nagelbitare. Det är, som bekant, två bidrag som går vidare till final men det är tre utmanare som alla är riktigt riktigt vassa. Dessa tre är Benjamin Ingrosso, Mariette Hansson och Lisa Ajax. Mer om respektiva deltagare nedan.

Mariette – Million Years – Odds 1.40 på Betsafe – 38 % på SVT
Bra melodi, bra sång och Mariette är otroligt talangfull. Den här låten kommer som sämst att ta sig till andra chansen. Sannolikt raka vägen till final. Det kan också vara det hittills bästa bidraget i tävlingen.

Roger Pontare – Himmel och hav – Odds 8.00 på Betsafe – 8 % på SVT
Till skillnad från Mariette som sämst kommer att komma till andra chansen så kommer den här som bäst att komma till andra chansen, sannolikt kommer den inte komma ens dit. Tyvärr Roger Pontare, det är egentligen inget fel på din musik, men jag tror inte att just Melodifestivalen är riktigt rätt forum för dig. Det är kul att se dig framträda så det är ändå roligt att du är med.

Etzia – Up – Odds 4.20 på Betsafe – 3 % på SVT
Om den här tävlingen bjuder på någon överraskning så är det den här låten. Min gissning är andra chansen som bäst.

Allyawan – Vart har du varit – Odds 11.50 på Betsafe – 2 % på SVT
Den här låten kommer sannolikt inte heller att ta sig vidare. Det är lite förortsstuk över låten och tror inte att just Melodifestivalen är riktigt rätt forum för den här typen av musik heller. Det kan bli andra chansen men sannolikt så får den här låten tacka för sig redan idag.

Dismissed – Hearts Alighn – Odds 4.00 på Betsafe – 7 % på SVT
Låten är inte dålig men den är inte heller jättebra. Det här är också trolig andra chansen-låt. Kommer det hända något otippat så är det antagligen den här låten som kommer bjuda på det. Men det känns inte så troligt. Det här är andra chansen som bäst tippar jag.

Lisa Ajax – I don’t Give a – Odds 1.75 på Betsafe – 19 % på SVT
Final eller andra chansen är min gissning. Låten är bra men den är inte riktigt finalmaterial. Låten är lite för mainstream och kommersiell för att riktigt sticka ut men den är kraftfull och Lisa Ajax är fenomenal, som vanligt.

Benjamin Ingrosso – Good Lovin’ – Odds 1.35 på Betsafe – 23 % på SVT
Att den här låten är favorittippad kan enbart bero på att Benjamin har vunnit alla unga flickhjärtan för låten är verkligen inte så bra. Den är absolut inte dålig, men det är inte något mästerverk heller direkt. Men med tanke på att han är populär bland Melodifestivalens huvudsakliga målgrupp så går det inte att förbise hans chanser.

Dagens tävling kommer nog inte bjuda på så mycket överraskningar faktiskt. Dagens speltips blir Benjamin Ingrosso och Mariette Hansson till final och sen har vi Lisa Ajax och Dismissed eller Etzia som går till andra chansen.


Melodifestivalen Första deltävlingen

Lördag 4 februari 20:00 sätter vi igång med den första deltävlingen av Melodifestivalen 2017 där sju artister slåss om platsen till finalen. Eftersom de stora spelbolaget erbjuder odds ger det oss en möjlighet att spela på Melodifestivalen. Det här är en av de största tv-händelserna i Sverige varje år och intresset för Melodifestivalen betting är enormt. Att spela på Melodifestivalen är nästan lika populärt som tävlingen i sig. Så häng med oss och spela på Melodifestivalen 2017.

På SVTs hemsida kan man nu smyglyssna på 30 sekunder av varje bidrag och bilda sig en uppfattning. Vi har naturligtvis lyssnat på alla bidrag flera gånger analyserat dessa och dessutom lagt örat mot marken och försökt att snappa upp trender och se vad andra tycker och på så sätt få en så bra uppfattning om vilka som har chans att vinna. Vi använder oss också av oddsen från Betsafe och röstningen på SVTs hemsida. Där får man rösta på vilket bidrag man har som favorit och resultatet visas i en procentsats där man ser hur många procent av alla som röstat som valt det här bidraget som favorit.

Kom ihåg att det här är oddsen som gällde när inlägget skrev, oddsen kan komma att ändras i efterhand. Dubbelkolla alltid hos siten innan du lägger ditt spel att oddsen stämmer.

Boris Rene – Her Kiss: Odds 4.20 på Betsafe – 11 % på SVT.se
Boris Renes bidrag var halvsvängigt och lät rätt okej. Det var absolut inte dåligt men det var långt ifrån bra också. Det här bidraget kommer antagligen att ta sig till andra chansen men jag har svårt att se att den kan ta sig direkt till final.

Adrijana – Amare: Odds 8.00 på Betsafe – 6 %
Nu blev det svårt. Av det lilla man fick höra på SVTs hemsida så var låten inte så jätteimponerande, men den hade en tyngd och det fanns något i bakgrunden som ändå gjorde att den här kan bli farlig. Med endast 6 % på SVTs sida och 8 gånger pengarna på Betsafe så låter det här som en osannolik vinnare men jag skulle inte räkna bort den här helt.

Dina Nah – One More Night: Odds 3.50 på Betsafe – 14 %
Dina Nah är svårtippad även hon. Låten är lite svängig och hon är en bra artist men det är inte en solklar finallåt för det. Det här är också en låt jag hade tippat på andra chansen men med oddsen 3.50 och 14 % från SVTs hemsida så är den här mer åt favorithållet men gissningsvis blir det andra chansen för Dina Nah.

De Vet Du – Road Trip: Odds 3.00 på Betsafe – 7 %
Undertecknad ville inte ens lyssna klart på de 30 sekunderna man fick höra av den här låten vilket är ett tecken på att den har goda chanser att ta sig långt. 3 gånger pengarna i odds men bara 7 % som har den som favorit på SVTs webbsida. Det är alltså lägre odds på Betsafe jämfört med Dina Nah men dubblet så många på SVTs hemsida föredrar henne. Det här är säkert en låt som kan segla rakt in i de unga tonårsflickornas hjärtan, och det är en målgrupp som man absolut inte får underskatta när det kommer till Melodifstivalen. Det här kan vara en giftig utmanare.

Charlotte Perrelli – Mitt Liv: Odds 12.00 på Betsafe – 6 %
Charlotte är nästan Melodifestivalen personifierad men här kommer hon med raka motsatsen till en schlagerdänga, hon spelar gitarr och sjunger ballad. Det är nog inte vad publiken önskar tyvärr. 12 gånger pengarna på hennes bidrag och bara 6 % som röstat på den som favorit. Det räcker nog inte hela vägen tyvärr.

Ace Wilder – Wild Child: Odds 1.50 på Betsafe – 29 %
Ace är den med högst procent hos SVT och den ligger som andrafavorit hos Betsafe med 1.50 gånger pengarna. Bidraget lät inte speciellt imponerande men jag har haft fel om Ace Wilder förut. Så här bedömde jag hennes Busy doing nothing som hon tävlade med 2014 ” I repititionen som man kunde se en minut av på SVT.se så var det flera ställen under den korta minuten där hon inte sjön rent och låten I sig verkade inget vidare. Ingen final för Ace Wilder om jag får gissa.” Hon flög raka vägen till final vann där juryrösterna och förlorade med bara två poäng mot Sanna Nielsen efter att folkets röster räknats.

Nano – Hold On: 1.30 på Betsafe – 28 %
Favoriten enligt Betsafe och på andra platsen hos SVT med bara en procent mindre än Ace wilder. Låten lät helt okej och även om Nano är okänd för mig så får jag känslan av att det är en ganska rutinerad artist. Scenvanan såg bra ut och rösten fin. Det här är en farlig utmanare.

Ska man gå på oddsen så är det ju Nano och Ace Wilder som går till final, utan tvekan. För min del så känns Ace Wilder lite som ett wildcard ändå. Nanos bidrag låter bra och han sjunger bra. Ace Wilder har inte lika ren stämma och låten är helt enkelt inte så lockande. Den låter ganska likt hennes två tidigare bidrag och kommer inte med något nytt direkt. Och rent spontant så kan Dina Nah, De Vet Du eller Adrijana knipa hennes plats till finalen.

Min gissning är att de två bidrag som går direkt till final blir Nano och De Vet Du. Nano helt enkelt för att hans bidrag verkar vara det som håller högst kvalitet och De Vet Du för att det har visat sig tidigare att bidrag som man knappt tror är seriösa går hem otroligt bra hos publiken så dagens speltips på Melodifestivalens första deltävling blir Nano och De Vet Du.


Inför Melodifestivalen 2017

Den fjärde februari börjar Melodifestivalen för i år. Precis som föregående år är det först fyra deltävlingar som sedan följs av andra chansen och slutligen så är det den stora finalen där vinnaren utses och denne får sedan representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Helt otippat säger också Christer Björkman att det är det starkaste startfältet någonsin. Det var ju väldigt roligt att höra och är inte alls en uttjatad klyscha som vi fått höra varje år de senaste 20 åren. Inte alls, bra jobbat där Björkman. Det ska inte bara vara namnen på deltagarna i årets melodifestival som ska imponera utan även bidragen som skickats in ska vara de starkaste någonsin. Med risk att låta bitter så väljer i alla fall jag att avvakta med hyllningarna till efter deltävlingarna då det faktiskt i ganska många år imponerat mig hur så många tusentals artister skickar in sina bidrag och att det trots det är max 2 eller 3 bidrag per deltävling som faktiskt är bra låtar. Det fina är att vi inte är här för att diskutera de dåliga låtarna, nej vi ska hitta de bra låtarna och betta på vilka som kommer att ta sig till finalen.

Programledarna

I år kommer Melodifestivalen ledas av Clara Henry, David Lindgren och Hasse Andersson. Alla dessa tre programledare har tidigare kopplingar till Melodifestivalen. David Lindgren och Hasse Andersson har tidigare kopplingar som deltagare i tävlingen.

Clara Henry har tidigare varit ansvarig för Melodifestivalens eftersnack och svt.se/melodifestivalen. Hon var också medverkande i humorinslagen 2014 då programmet leddes av Anders Jansson och Nour El Refai. Clara Henry har också en youtubekanal med drygt 400 000 prenumeranter.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson var med i Melodifestivalen 2015 med sitt bidrag Guld och Gröna skogar som väckte viss diskussion när en i stort sett identisk med hans bidrag förutom att texten var på japanska istället. Det fanns någon regel som sa att det var okej eftersom den låten aldrig varit släppt i Europa eller liknande och fick därför vara med.

Varför han kallas Kvinnaböske är lite oklart men enligt vissa på nätet så har det att göra med att han kommer från och är uppvuxen i en liten ort som heter just Kvinnaböske.

Måns Zelmerlöw skojar i en mellanakt om hur man skapar det perfekta eurovision-bidraget och påstår där att Kvinnaböske är ett traditionellt svenskt instrument. Efter ett par långa nätter sökandes på internets allra mörkaste hörn kan jag dementera detta och med stor säkerhet säga att kvinnaböske alldeles säkert inte är ett instrument.

Däremot så verkar det troligt att det faktiskt handlar om just hans uppväxtort och eventuellt också att han hade ett litet band, eller en kompgrupp som kallades Kvinnaböske Band som bildades i slutet av 1970-talet.

David Lindgren har varit med i Melodifestivalen två gånger som tävlare men har nu flyttat från scenen och in i programledningen istället. Det ska bli ganska intressant att se vad den här Trion kan åstadkomma faktiskt. Rent spontant så ställer jag mig lite tveksam till dessa programledare men hur de presterar återstår att se. Kan ju erkänna att jag var lite tveksam till Gina Dirawi och Danny Saucedo 2013 men den duon var jättebra. Faktum är att Gina Dirawi och Danny Saucedo antagligen var de bästa programledarna sedan 2010 då Dolph Lundgren flög in i våra hjärtan, så vad som helst kan hända med årets trio.

Artisterna

Det påstås alltså vara det starkaste startfältet hittills. Både när man tittar till vilka namn som ställer upp men också om man lyssnar på de bidrag som skickats in, i alla fall om vi ska lyssna på Christer Björkman. Jag tänkte att vi som hastigast skulle titta på några av artisterna som ställer upp. Det ska ju tydligen vara gott om stora kända svenska artister så vi kanske kan nämna några av dem här i alla fall.

Alla odds kommer från Betsafe. Klicka här för att öppna ditt konto!

Charlotte Perrelli – Vinnarodds: 24.00
Här har vi en schlagerdrottning som heter duga. Charlotte Perrelli har tidigare vunnit Melodifestivalen och även om hennes tid kanske är förbi så tror jag att vi kan vara säkra på en sak, och det är att vi kommer få en schlagerdänga som heter duga av hennes bidrag. Det kan bli spännande att se!

Dinah Nah – Vinnarodds: 20.00
Som en av frontfigurerna från det gamla bandet Karamell har Dinah Nah tagit sig tillbaka till rampljuset. Hon var med i Melodifestivalen 2015 med ganska stor framgång. Hon är nu här för att ta revansch. Den evigt aktuelle Dr Alban har varit med och skrivit hennes bidrag, både för i år och bidraget som var med 2015.

Ace Wilder – Vinnarodds: 7.00
Med sin låt Busy doin’ Nothin’ slog Ace Wilder igenom 2015 och slutade på en andraplats totalt. Hon ställde även upp 2016 med sin låt Don’t Worry. Nu är hon med för tredje året i rad med låten Wild Child.

Benjamin Ingrosso – Vinnarodds: 16.50
Här är den yngsta (?) medlemman i Philipssonfamiljen. Han vann let’s dance för något år sedan och jag måste erkänna att jag inte riktigt vet vad han är känd för, utöver att han är en Philipsson men vi får väl se i andra deltävlingen där han är med.

Lisa Ajax – Vinnarodds: 11.50
Lisa vann idol för ett par år sedan och var med i Melodifestivalen 2016 och ställer upp även i år. Hon är fortfarande väldigt ung och har många år på sig att få fäste på den svenska scenen. Hennes talang går det knappast att förneka och har hon en bra låt i ryggen kan hon bli riktigt farlig.

Mariette – Vinnarodds: 4.00
Hon ställde upp första gången 2015 med låten Don’t Stop Believing. Det var ett av de absolut bästa bidragen det året och hon kunde lika gärna ha vunnit om det inte vore för att Måns Zelmerlöw och Jon Henrik Fjällgren hamnade före henne.

Owe Thörnqvist – Vinnarodds: 70.00
Här är årets antagligen äldsta deltagare. Owe Törnqvist är en ikon i svensk musikhistoria och även om jag har svårt att se att han kan komma med något som faller den unga publiken som Melodifestivalen trots allt verkar rikta sig mot i smaken så ska det bli kul att se honom på scen.

Robin Bengtsson – Vinnarodds: 11.50
2016 slog han igenom med sitt bidrag Constellation Prize och även om han inte vann Melodifestivalen så har hans låt spelats oändligt många gånger på radion det senaste året och han kommer tillbaka nu 2017 för att göra revansch.

Loreen – Vinnarodds: 2.85
Loreen blir den sista artisten vi nämner här men det finns ett par andra stora svenska artister med som kan förtjänas att nämnas här men egentligen så tänkte vi bara titta på några av de stora namnen som är med för att bilda oss en uppfattning om ifall tävlingen är bättre i år än någonsin tidigare. Än så länge är jag inte helt övertygad. Visst är det ett par stora namn men namnen säger ju egentligen ingenting utan det är deras bidrag som är intressant. Ska jag gissa på en vinnare redan nu utan att ha någon som helst förhandsinformation så faller min gissning på Loreen. Hon har varit med i Melodifestivalen två gånger tidigare. Först 2011 med låten My Heart is refusing me som var ett av de bästa bidragen de året. Men Loreen var förhållandevis okänd och det gick inte allt för bra för henne de året i tävlingen. Låten spelades dock friskt på radio och nattklubbar runt om i Sverige och hon hade nu blivit ett namn som fler kände igen. Så när hon ställde upp 2012 med låten Euphoria så var vi mogna för henne och hon totalkrossade motståndet och om jag inte minns fel så vann hon stort och den enda som haft fler poäng än henne var Alexander Rybak ett par år tidigare med Fairytale. Med en helt osedd hand är Loreen det absolut giftigaste kortet i årets tävling.

Odds

Melodifestivalen är en perfekt tävling att betta på för den som är intresserad av betting. Anledningen till det är att spelbolagen i många fall gissar vilka de tror har en chans men missat att man på torsdag kväll/fredag morgon kan tjuvlyssna på 30 sekunder av varje bidrag direkt på SVTs hemsida. Det är inte alltid siterna hinner justera sina odds efter den informationen som man får där. Det bästa exemplet är för några år sedan när Louise Hoffsten var satt på 20 gånger pengarna. När vi fick tjuvlyssna på hennes bidrag insåg vi direkt att det där var ett bidrag som skulle ta sig vidare till final. Mycket riktigt satsade vi på Louise Hoffsten och tog hem en ordentlig vinst. Uppdaterade odds och speltips inför första deltävlingen av Melodifestivalen kommer fredag 3 februari när vi tjuvlyssnat på låtarna och bildat oss en uppfattning om vilka som kommer gå vinnande ifrån den första deltävlingen.


Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.