Melodifestivalen odds 2015 -

Melodifestivalen odds 2015

Speltips och analyser inför hela Melodifestivalen 2015.

Melodifestivalen 2015 är sedan länge slut och letar ni efter information om årets tävling så hittar ni det på vår huvudsida om Melodifestivalen Odds.

Melodifestivalen 2015 Grand Finale

Nu drar det ihop sig och imorgon är det åter igen dags för den årliga finalen av Melodifestivalen. Förra veckans bett gick helt okej. Ett fel och tre rätt är jag ganska nöjd med. Nu är det dock dags att titta lite på veckans artister och vem som blir den stora vinnaren.
Nedan har vi deltagarna och oddsen på var och en av dem.

Artister Betsafe Unibet Nordicbet
Måns Zelmerlöw 1.30 1.25 1.30
Jon Henrik Fjällgren 5.00 4.75 5.00
Mariette 10.00 12.0 10.00
Eric Saade 10.50 15.0 10.50
Isa 24.00 25.0 24.00
Hasse Andersson 24.00 35.0 24.00
JTR 40.00 75.0 40.00
Jessica Andersson 50.00 65.0 50.00
Magnus Carlsson 50.00 80.0 50.00
Dinah Nah 50.00 75.0 50.00
Linus Svenning 50.00 75.0 50.00
Samir och Viktor 100.00 75.0 100.00

Som ni ser så förväntas Måns Zelmerlöw att göra en promenadseger och vinna. Det kommer sannolikt att bli så. Men innan vi hyllar denna före detta allsångs-ledare och hans låtskrivare allt för högt så ska vi lyssna lite på en låt av David Guetta som heter Lovers On The Sun.


Efter att ha lyssnat på denna så tar vi och spelar upp Måns låt Heroes.


Hör ni någon likhet? Det räknas inte som ett plagiat men det känns ganska uppenbart att de har tagit Guettaslåt och gjort om några toner, ändrat texten och kör på den. Hur kan det inte göra succé? Vi har alltså en låt av en av världens mest populära DJs som man gjort en liten ändring på och sätter sitt namn på den. Jag brukar försöka att hålla mig hyffsat neutral i den här typen av frågor men det där tycker jag är lite halvdassigt. Nästan lite pinsamt om Sverige representeras av en uppenbar kopia. Dessutom så har antagligen alla som lyssnat på vanlig kommersiell radio senaste veckan noterat hur mycket reklam som gjorts för Måns och hans låt. Den spelas stup i kvarten och hyllas av programledarna. En annan youtubeanvändare har också noterat likheten och jämförlåtarna. Den jämförelsen har ni nedan.

Det uppenbara plagiatet tillsammans med propaganda vi blivit matade med i radio för Måns gör mig ovillig att rekommendera honom som vinnare. Som en liten solstråle i den annars så gråa melodifestivalshimlen kan jag dock berätta att Måns bidrag inte är det mest pinsamma i årets tävling. Vi har den skånska solstrålen Hasse Andersson också vars låt får mig att vilja lägga in en sån där facepalm-emoji. Låten guld och gröna skogar som han ställer upp med har redan gjorts, fast i japan. Det är också han som är upphovsrättshavare vilket gör att han inte bryter mot några lagar. I stort sett det enda han gjort är att ha bytt ut den japanska texten till en svensk text om guld och gröna skogar. Tror ni mig inte? Lyssna här.

Det borde inte undgå någon att det banne mig är exakt samma låt. Vilket är lite dystert då hans låt annars faktiskt var en ganska frisk fläkt. Nu ska jag lugna mig lite med kritiken för en stund och säga att de två alternativ jag hoppas vinner är antingen Mariette som har en fin låt eller Dinah Nah vars låt passar bra i tiden och faktiskt är lite fartfyll. Även Jon Henrik Fjällgren får gärna vinna för min del då jag tror att hans låt är den som skulle bli bäst bemött ute i europa. Däremot så kommer sannolikt Måns att vinna ändå.

Dels så är han tippad favorit om vi tittar på spelbolagens odds. Om vi tittar på röstningen på SVTs hemsida så ledar han med ca 38% av rösterna. Låten i sig är det inget fel på och uppträdandet är helt okej även det. Det ska mycket till om Måns inte ska vinna på Lördag.

Speltips: Måns Zelmerlöw – Heroes 1.30 gånger pengarna på Betsafe

Jag tänker även slänga in ett bett på Dinah Nah på 50 kronor eftersom det ger 75 gånger pengarna på unibet. Jag inkulderar dock inte det i speltipset eftersom det egentligen är ett dåligt bett. Men med 75 gånger pengarna så unnar jag mig att damma in en 50-lapp på den ändå.


Melodifestivalen 2015 – Andra Chansen

Först tittar vi tillbaka på förra veckans tävling. Ett av bettsen satt men det har överlag inte gåt något vidare hittills i min melodifestivals-tippning måste jag erkänna. Har satt ett bett per vecka men det räcker inte för att jag ska vara nöjd. Vidare till final gick Måns Zelmerlöw och JTR. Jag satsade på Måns, Hans och en riskis på Caroline. Så här i efterhand kan jag se själv att det var dumt. Självklart skulle jag ha satsat på det dåliga pojkbandet. Det är lätt att vara efterklok men hade jag tänkt efter lite mer så hade jag nog kunnat gissa att de faktiskt skulle gå vidare. Däremot så kan jag väl hävda att jag har min stolthet kvar då jag inte satsat på dåliga pojkband men what the hell, det är ingen ära i att missa bets på grund av principer. Att Måns skulle gå vidare var inte så svårt att gissa, dels var hans låt bäst och sen är det Måns Zelmerlöw som alla, av någon anledning, verkar älska.

Nog ältat om förra veckan, nu blickar vi framåt igen. Vi har nu fått se alla bidrag till årets uttagningar och nu har det blivit dags att sålla bland de som hittills gått vidare. På lördag är det andra chansen vilket alltså är de artister som kommit på 3 och 4 i de första fyra deltävlingarna. I andra chansen ser det lite annorlunda ut. I andra chansen har vi fyra dueller och vinnaren av varje duell går vidare till final.

Duell 1

 1. Andreas Weise – Bring Out the Fire
 2. Linus Svenning – Forever Starts Today

Duell 2

 1. Hasse Andersson – Guld och gröna skogar
 2. Kristin Amparo – I See You

Duell 3

 1. Dolly Style – Hello Hi
 2. Dinah Nah – Make Me

Duell 4

 1. Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för
 2. Samir & Viktor – Groupie

 

*Uppdatering*

Nu börjar vi närma oss och här ska vi titta lite närmare på oddsen inför morgondagens tävling samt att försöka komma med ett riktigt giftigt speltips. Så här ser oddsen ut i skrivande stund för de olika duellerna och i vanlig ordning har vi tagit fram oddsen från tre av de största spelbolagen.

 

Duell 1 Betsafe Nordicbet Unibet
Andreas Weise 2.10 2.10 2.10
Linus Svenning 1.65 1.65 1.65
Duell 2
Hasse Andersson 2.95 2.95 3.00
Kristin Amparo 1.35 1.35 1.33
Duell 3
Dinah Nah 1.55 1.55 1.62
Dolly Style 2.30 2.30 2.20
Duell 4
Behrang Miri 3.20 3.20 3.50
Samir och Viktor 1.30 1.30 1.27

Här kommer speltipset inför helgens tävling.

Duell 1
I första duellen möts Andreas Weise och Linus Svenning. Jag tror att det kan bli tight men att Andreas Weise går vidare. Linus Svenning är favorit men Weises låt och nummer var faktiskt strået vassare enligt mig. Här går vi mot oddsen och satsar på Weise med 2.10 gånger pengarna på Betsafe.

Duell 2
I andra duellen möts Hasse Andersson och Kristin Amparo. Oddsen gör Amparo till favorit men jag tror att Hasse har en större skara följare än Kristin. Hennes nummer är dock bättre men jag tror att han kommer att ta hem det här på grund av sin stora skara fans. Även här går vi mot oddsen och satsar på Hasse med 3.0 gånger pengarna på Unibet.

Duell 3
Dinah Nah möter Dolly Style i den tredje duellen och här tror vi stenhårt på Dinah Nah. Hennes nummer var bra. Låten bra och medryckande. Här håller vi med oddsen och satsar på Dinah Nah med 1.62 gånger pengarna på Unibet.

Duell 4
I den fjärde duellen möts Behrang Miri och Samir & Viktor. Även här går vi med oddsen. Att Behrang tog sig vidare till andra chansen är ett mysterium i sig och att han skulle ta sig vidare härifrån, där han inte har något att göra från första början, känns orimligt. Här blir bettet på Samir och Viktor med 1.30 gånger pengarna på Betsafe.


Odds till Melodifestivalens fjärde deltävling

Som vanligt tar vi först en liten blick tillbaka till förra veckan. Det påstods att förra veckans startfält skulle vara det bästa i årets upplaga av Melodifestivalen. De första två veckornas bidrag var alla riktigt usla och den tredje veckan bjöd faktiskt på lite bättre kvalitet. Fortfarande långt ifrån bra men ändå helt okej. Mitt speltips förra veckan var på Jon Henrik Fjällgren och Ellen Benediktson. Det var också med en liten brasklapp i speltipset med att det även går bra att byta ut valfri av ovanstående med att betta på Isa. Följde man mitt speltips så fick man med andra ord minst ett rätt och var man riktigt listig och bytte ut Ellen mot Isa så blev det full pott. Får hoppas att många gjorde det.
Nu börjar laddningen för den sista riktiga deltävlingen av årets melodifestival. Efter den här veckan så är det bara andra chansen och sedan den stora finalen kvar.

Den fjärde deltävlingen som går den 28 februari i Örebro bjuder på följande artister:
1. Midnight boy – Don’t Say No
2. Caroline Wennergren – Black Swan
3. JTR – Building It Up
4. Hasse Andersson – Guld och gröna skogar
5. Dinah Nah – Make Me (La La La)
6. Annika Herlitz – Ett andetag
7. Måns Zelmerlöw – Heroes

Jag har ännu inte hört eller läst något om veckans bidrag men vågar på förhand ändå säga att ett säkert bett är att satsa på Måns Zelmerlöw.

Odds till Melodifestivalens fjärde deltävling.

Artist/Grupp Odds
Betsafe Unibet Nordicbet
Måns Zelmerlöw 1.07 1.07 1.07
JTR 1.95 2.00 1.95
Caroline Wennergren 2.95 3.25 2.95
Hasse Andersson 3.20 3.75 3.20
Dinah Nah 4.00 4.25 4.00
Annika Herlitz 6.50 7.50 6.50
Midnight Boy 7.00 7.50 7.00

Oddsen kommer sannolikt att ändras mycket allt eftersom tävlingen närmar sig, i synnerhet på torsdag kväll efter att man kan se på 30 sekunder av varje bidrag på SVTs webbsida. Måns Zelmerlöw är, föga förvånande, storfavorit. Ska bli spännande att se om det ändras efter att man fått kika lite på bidragen. Uppdatering med nya odds och speltips kommer på fredag efter att det går att smygtitta på 30 sekunder av varje bidrag till Melodifestivalen.

Uppdatering

Nu är det fredag igen och vi har sju nya smygtittar att ta oss igenom och oddsen har ändrats lite sedan förra inlägget. Så här ser oddsen ut i dagsläget.

Artist/Grupp Odds
Betsafe Unibet Nordicbet
Måns Zelmerlöw 1.10 1.10 1.10
JTR 4.00 3.75 4.00
Caroline Wennergren 4.00 4.00 4.00
Hasse Andersson 2.10 2.25 2.10
Dinah Nah 3.00 3.00 3.00
Annika Herlitz 2.85 3.00 2.85
Midnight Boy 15.00 10.00 15.00

 

Midnight Boy var inte så övertygande. Melodin var inte helt dålig även om det kändes som vi togs direkt tillbaka till 80-talet. Det som talar för låten är att den verkar vara HBTQ-certifierad vilket säkert kan locka till sig röster. Med 15 gånger pengarna på Betsafe och Nordicbet så kan locka den som gillar longshots.

Caroline Wennergren hade hittat en låt som passade hennes lite raspiga röst rätt bra. Det var ingen toppenlåt men den var absolut inte dålig heller. Den kan säkert göra sig bra på radio framöver.

JTR var en ganska skränig låt med lite smör-rockskänsla blandat med något gammalt pojkband. Oddsen ligger på 4 gånger pengarna på gruppen och med tanke på hur alldaglig låten känns så är det osannolikt att den går vidare. Det är helt enkelt inte värt att rösta på den med dessa odds.

Hasse Andersson verkar ha satt havregrynsgröten i halsen. Låten känns lite dansbandsinspirerad och när jag tittade första gången tänkte jag ungefär ”hur fan kan den här ha så låga odds” Men efter att ha lyssnat två gånger till så växte den och även om jag tror att 2.25 gånger pengarna som Unibet erbjuder är lite i lägsta laget så är det inte omöjligt att den här faktiskt tar sig vidare.

Dinah Nah har en fartfylld låt med lite eurodisco-feeling över sig. Det var inte någon superlåt men lite helt tokig var den inte. Min gissning är att den tar sig till andra chansen men 3 gånger pengarna gör det här till ett ganska skapligt bett ändå.

Annika Herlitz har en ballad med ganska fin melodi och hon har en helt okej röst. Hon ligger också på runt 3 gånger pengarna som Dinah Nah och vilken av dessa som kommer att komma bäst är jättesvårt att gissa.

Måns Zelmerlöw hade rätt okej låt. Den här har 1.1 gånger pengarna på samtliga spelbolag jag jämfört och även om låten i sig kanske inte är en självklar vinnare så tror jag att Måns Zelmerlöws stöd bland folket är så stort så att han blir en given vinnare och tar sig vidare.

Måns Zelmerlöw kommer med största sannolikhet att gå vidare. Och ett litet bett på honom är aldrig fel. 1.1 gånger pengarna låter dock inte så lockande men med tanke på att han hade en hyffsad låt och att han är så populär så känns det som ett säkert vad.

Det andra bidraget som går vidare är svårare. Jag skulle säga att det står mellan Hasse Andersson, Dinah Nah och Annika Herlitz. Vem av dem som tar platsen blir, som bäst, en vild gissning. Min magkänsla säger att Hasse går vidare. Att han på något mirakulöst sätt har en stor fanbase i Sverige som röstar fram honom som vinnare. Mitt förnuft säger att Annika Herlitz antaligen går vidare och mitt hjärta säger att Dina Nah är den som kniper andra finalplatsen. Ja som ni ser så var det svårt men jag tänker ändå spela och bjuda på ett speltips för morgondagens melodifestival.

Speltips 1: Måns Zelmerlöv med odds 1.1 och spelet läggs på Unibet

Speltips 2: Hasse Andersson med odds 2.25 på Unibet

Speltips 3: Caroline Wennergren med odds 4.00 på Unibet

Avslutningsvis måste jag säga att det här var helt klart den svåraste deltävlingen att avgöra. Caroline Wennergren och JTR kan också ta sig vidare. Caroline Wennergren hade som sagt en låt som passade hennes röst väl och var helt okej. Vill man inte statsa på Måns Zelmerlöw med så dåliga odds så är Caroline Wennergren ett utomordentligt bett. 4 gånger pengarna får man på henne på samtliga spelbolag och hade hon varit med i någon av de andra deltävlingarna så hade hon varit ett givet val. På grund av det så hamnade hon med på det tredje speltipset. Dels för att oddsen på henne var lite bättre än på de andra utmanarna och sen så kan det bli veckans skräll. Vi får se vad som händer imorgon men det här är dagens tips.


Melodifestivalen 2015 deltävling 3

Nu börjar det närma sig igen. Förra veckan gick okej. Vidare till final tog sig Magnus Carlsson och Mariette. Ett av mina speltips satt och det var på Magnus Carlsson. Så här i efterhand är jag lite sur att jag inte tippade på Mariette men från den 30 sekunders smygtitt så var den inte så speciell men efter att ha hört och sett bidraget förra lördagen var jag säker på att hon skulle ta sig vidare. Nu är gäller det att ladda om och satsa ännu bättre till den här veckans tävling.

Vissa menar att veckans startfält är det bästa och att totalsegraren sannolikt kan finnas i veckans tävling. Artisterna som tävlar den här veckan är:

 1. Ellen Benediktson – Insomnia
 2. Kalle Johansson – För din skull
 3. Andreas Weise – Bring Out The Fire
 4. Andreas Johnson – Living to Die
 5. Isa – Don’t Stop
 6. Kristin Amparo – I See You
 7. John Henrik Fjällgren – Jag är fri

Odds och speltips för tävlingen kommer under morgondagen (fredag). Håll till godo så länge!

*Uppdatering*

Nu har vi lyssnat på 30 sekunder av alla veckans bidrag och nedan har ni en tabell med oddsen för de olika bidragen samt en kort analys av varje låt.

Artist/grupp Odds
Betsafe Unibet
Jon Henrik Fjällgren 1.50 1.45
Kristin Amparo 1.55 1.65
Isa 2.40 2.50
Andreas Johnson 3.10 3.25
Ellen Benediktson 3.20 3.00
Andreas Weise 5.50 5.50
Kalle Johansson 10.00 8.50

Ovan ser ni oddsen för respektive bidrag. Nedan kommer en liten kort kommentar om låtarna och slutligen dagens speltips för den tredje deltävlingen i årets Melodifestival.

Ellen Benediktsons låt Insomnia är betydligt livligare än hennes bidrag förra året. Det var inte någon superlåt men det lät helt okej ändå. Med 3.20 gånger pengarna kan den vara en helt okej satsning.

Kalle Johanssons låt lät lite som någon halvdassig kopia av Vi kan gung-gung-gunga för er som minns Jimmy Janssons låt. Den här tror jag inte på för fem öre och tittar vi på oddsen så är det här låten så är det inte bara jag som tror att chanserna är låga för Kalle.

Andreas Weise hade inte någon superlåt han heller. Den lät ganska ”grå” och intetsägande. Tror inte den här har några direkta chanser att ta sig vidare.

Andreas Johnsons låt var ganska mäktig och det såg ut som att scenspelet med laser var lite häftigt också. Det var ingen toppenlåt enligt mig men han känns rutinerad och låten var hyffsat men någon finalplats blir det nog svårt för honom att ta.

Isa hade en ganska poppig låt och hon ser rätt häftig ut på scenen. Det är antagligen ingen vinnare men andra chansen bör den här låten ta sig till i alla fall.

Kristin Amparo bjuder på en maffig låt. Än en gång inget mästerverk men den var ändå helt okej. Och jämför man med de tidigare deltävlingarna så var den väldigt bra. Däremot så verkar det här startfältet faktiskt vara bäst hittils så nu kan låtar som ändå är helt okej få svårare att klara sig.

Jon Henrik Fjällgren är samen som vann Idol eller vad det var med sin saminspirerade sång. Låten lät ganska bra och den lite annorlunda stilen kanske går hem. Dessutom så sticker den här ut lite vilket faktiskt kan vara något som ger en helt okej chans i Eurovision om den tar sig vidare. Den här håller jag på.

 

Mitt första bett blir på Jon Henrik Fjällgren med 1.50 gånger pengarna på Betsafe. Den andra finalisten är svårare. Min gissning är att det står mellan Kristin Amparo, Isa och Ellen Benediktson. Jag vet inte vad det är med Kristin Amparo som gör att hon har så mycket lägre odds än Ellen och Isa. Det är omöjligt att veta och jag måste chansa och jag chansar här på Ellen. Anledningen är helt enkelt att jag tycker att låten känns rätt okej samt att om man tittar på SVTs hemsida så har de själva en omröstning med vilken låt man gillar bäst. Där leder Ellen Benediktsson med 49% och tvåan är Jon Henrik Fjällgren med 25%. Det verkar med andra ord som att Ellens låt är ganska populär. ISA och Kristin Amparo delar tredjeplatsen med 13% var. Värt att nämna är så klart också att vi inte vet hur många som röstat och eftersom de andra bidragen har 0% så kan man misstänka att det är ganska få som faktiskt varit inne och röstat på deras webisda. Med det sagt så blir speltipsen för veckans tävling så här.

Speltipset:

 1. 50 kronor på Jon Henrik Fjällgren med 1.50 gånger pengarna på Betsafe
 2. 50 kronor på Ellen Benediktson med 3.20 gånger pengarna på Betsafe

Värt att nämna är också att jag inte alls är säker på Isa. Ellen Benediktsons låt satte sig lite på hjärnan och anledningen att Kristin Amparo är med här är att hon hade så låga odds. Hade hennes odds varit sämre hade jag nog inte ens övervägt henne. Ett alternativt bett kan vara att byta ut valfri av ovanstående artister och sätta 50 kronor på Isa med 2.50 gånger pengarna på Unibet.

 


Melodifestivalen 2015 Deltävling 2

Då var den första deltävlingen avklarad och vi har nu startat nedräkningen för den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2015. Förra veckan gick Eric Saade och Jessica Andersson vidare till final vilket satte en del käppar i hjulen för mitt speltips och mina egna spel. Att Eric Saade gick vidare var ingen överraskning men ni som läste det föra speltipset hörde mig säga att oddsen var så dåliga så det ändå inte var värt att spela på. Att Jessica Andersson skulle ta sig vidare borde jag egentligen ha tippat på då hon är en veteran inom Melodifestivalen. Som jag skrev i förra speltipset så hade man kunnat byta ut vilket som av mina vad mot Jessica och jag hoppas att ni läsare gjorde det. Trots det ganska misslyckade speltipset känner jag mig ändå vid rätt gott mod. Det var svårt att gissa och låtarna förra veckan var verkligen riktigt dåliga. Jag fattar heller inte hur Dolly och Miri kunde gå vidare till andra chansen. Men men, det är också det som är lite av tjusningen med betting av det här slaget. Man kan inte veta utan får göra en så bra gissning som möjligt. Nu börjar det dock bli dags att lägga förra veckan bakom sig och blicka framåt mot nästa veckas tävling.

Den här veckan har vi sju nya deltagare som ska slåss om två platser till finalen. Den här veckans artister är:

 1. Linus Svennig – Forever Starts Today
 2. Emelie Irewald – Där och då med dig
 3. Samir & Viktor – Groupie
 4. Neverstore – If I was God For One Day
 5. Marie Bergman & Susanna Salomonsen – Nonetheless
 6. Magnus Carlsson – Möt mig I Gamla Stan
 7. Mariette – Don’t Stop Believing

Jag har jämfört oddsen från tre spelbolag den här veckan och det är Betsafe, Unibet och Nordicbet. Oddsen för respektive artist och site hittar ni i tabellen nedan.

Artist/Grupp Odds
Betsafe Unibet Nordicbet
Linus Svenning 2.60 2.50 2.70
Emelie Irewald 10.00 5.25 10.00
Samir & Viktor 2.25 2.50 1.85
Neverstore 2.50 2.40 2.65?
Marie Bergman & Sanne Salomonsen 5.50 2.50 5.50?
Magnus Carlsson 1.50 2.30 1.55
Mariette 3.0 2.35 2.40

*Dessa odds är från i början av veckan. Aktuella odds längre ned på sidan.

Det är frågetecken efter Neverstore och Marie Bergman & Sanne Salomonsen i kolumnen för Nordicbets odds av den enkla anledningen att det verkade vara något fel på sidan och namnen inte var utskrivna för två artister. Jag chansade vilka odds som till hörde vilken artist så dessa kan vara felaktiga. Den här tabellen kommer också att uppdateras på fredag inför tävlingen när själva speltipset kommer.

Anledningen till att själva speltipset inte kommer förrän på fredag är att det är först då alla låtar finns tillgängliga på SVTs hemsida för en smygtitt. Att tippa på låtar innan vi fått höra 30 sekunder av låten verkar onödigt när möjligheten att lyssna finns. Så fram till fredag får ni tyvärr hålla till godo med det här.

*Uppdatering*

Nu finns 30 sekunder av låtarna att höra på SVTs hemsida och det är nu dags att göra en liten analys av låtarna och försöka få fram ett bra speltips till lördag kvällens tävling som är den andra deltävlingen i Melodifestivalen 2015.

Linus Svennings låt hade lite liknande sound med förra årets även om den här var lite gladare. Det är inte någon toppenlåt men den är samtidigt inte kass heller.

Emelie Irewald sjunger en ballad som inte lät så jätteimponerande. Hon har dock en ganska fin röst men jag tror inte att det räcker hela vägen för henne.

Samir & Viktors låt var faktiskt lite svängig. Samir är även ”känd” sedan han var med i Paradise hotell vilket antagligen kan göra att han har lite fans från tittarna till det programmet. Den här kan nog bli ett av kvällens starkaste kort.

Neverstore ger oss en rockballad som inte imponerade på mig. Men å andra sidan tog sig ju State of Drama direkt till finalen för två år sedan. Det är möjligt att det finns många gamla hårdrockare där ute som tittar på melodifestivalen som faktiskt röstar på den här typen av bidrag.

Marie Bergman & Sanne Salomonsen sjunger en countryballad som varken var svängig eller speciellt bra. Den här tror jag har svårt att ta sig vidare.

Magnus Carlsson är den enda som verkar ha en riktig schlager. Både melodin och texten är ganska dassig men det är å andra sidan en riktig schlager och Magnus Carlsson är populär och det får han bonuspoäng för. Han kan nog också ta sig vidare.

Mariette har en ballad även hon. Den här verkade bättre än Emelie Irewald och tar sig en ballad vidare ligger den här högre i min lista.

Vill du själv titta på de olika bidragen så kan du göra det på SVTs hemsida.

Det där var lite kort om de olika bidragen. Nu är det dags att titta på oddsen och därifrån försöka lista ut vilka betts som är bäst för den här veckan.

Oddsen har ändrats ganska mycket från i början av veckan och så här ser oddsen ut nu på fredag förmiddag.

Artist/Grupp Odds
Betsafe Unibet Nordicbet
Linus Svenning 3.00 3.50 1.45
Emelie Irewald 15.00 15.00 15.00
Samir & Viktor 1.45 1.30 1.45
Neverstore 4.40 4.25 4.40
Marie Bergman & Sanne Salomonsen 3.60 5.00 3.60
Magnus Carlsson 1.90 1.75 1.90
Mariette 1.90 1.90 1.90

 

Nu är Samir & Viktor tillsammans med Magnus Carlsson favoriter med 1.45 gånger pengarna på Samir & Viktor och 1.90 gånger pengarna på Magnus Carlsson. Som vanligt så brukar jag vilja satsa på artister med lite högre odds eftersom Melodifestivalen är så oförutsägbar som den är så är bär det mig lite emot att satsa på bidrag med så låga odds.

Efter förra veckans nederlag i speltipsen så blir det säkrare kort den här gången. Mina betts den här veckan kommer att landa på 50 kr på Samir & Viktor och 50 kronor på Magnus Carlsson. Båda dessa bets lägger jag på Betsafe av vana. Nordicbet har samma odds på dessa så man kan lika gärna lägga bettet där.


Melodifestivalen 2015 första deltävlingen

Då var det dags igen! På lördag börjar den första deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen. Det är lite nyheter från förra året vilket inte är så förvånande då tävlingen naturligtvis behöver förnya sig för att fortsätta att dra publik. Det är 28 bidrag i år istället för 32 som det var förra året. Den kanske största nyheten är dock att man kan rösta via en app i sin smartphone.

Som det verkar så ska man kunna ladda hem appen gratis från play-store eller itunes och installera i sin mobil. Det är också gratis att rösta i appen. Hur de tänkt nu vet jag inte då det verkar som att melodifestivalen tidigare dragit in enorma summor på just telefon- och smsröstningen. Får man rösta gratis kanske till och med jag ska drista mig till att slänga in en röst på mitt favoritbidrag. Kul med lite nytänkande och hoppas att det kommer att fungera bra med röstningen. Tidigare år har det ju varit diskussioner kring röstningen då det går att rösta fler gånger på samma bidrag och att det sålts robotröster som alltså är ett dataprogram som ringer och röstar tusentals gånger på det bidrag man önskar. Det bör ha kostat en slant att köpa röster men vad gör man inte för att förlänga sin tid i rampljuset. Nåväl nog om röstningen för den här gången.

På lördag är det alltså första deltävlingen med 7 artister. Artisterna som ställer upp är, i ordning:

 1. Molly Pettersson – I’ll Be Fine
 2. Daniel Gildenlöw – Pappa
 3. Elize Ryd & Rickard Söderberg – One By One
 4. Dolly Style – Hello Hi
 5. Behrang Miri feat. Victor Crone – Det rår vi inte för
 6. Jessica Andersson – Can’t Hurt Me Now
 7. Eric Saade – Sting

Oddsen skiljer lite mellan olika siter och här ser ni oddsen från Betsafe och Unibet.

Artist Betsafe Unibet
Eric Saade 1.11 1.15
Molly Pettersson Hammar 4.40 2.15
Jessica Andersson 2.50 2.50
Elize Ryd – Rickard Söderberg 2.80 2.75
Dolly Style 7.00 4.00
Behrang Miri feat. Victor Crone 2.70 2.75
Daniel Gildenlöw 8.50 7.50

 

Eric Saade är storfavorit och honom tippar jag också på. Vill man betta på honom så tjänar man lite på att göra det på Unibet jämfört med på Betsafe.

Molly Hammar var okej men inte någon superlåt direkt. Unibet tror på den medan betsafe ger den högre odds. Det är inte ett dåligt bett om man bettar på Betsafe. Med 2.15 gånger pengarna som man får på Unibet hade jag aldrig bettat på den låten.

Elize och Rickard Söderbergs låt verkar okej. Den ganska tjocka mannen med ögonskugga och piratmustasch kanske inte fångar så många hjärtan men hans röst är det inget fel på. Med 2.8 gånger pengarna på Betsafe så är det en inte ett självklart val även om låtens chanser känns ganska stora så är det tveksamt om oddsen är tillräckligt höga.

Dolly Style ser ut som om Yohio hade klonat sig. Det är alltså tre tjejer i någon form av hubbabubba-klänningar och färgglada peruker. Av smygtitten 30 sekunder så är den medelmåttig som bäst. 7 gånger pengarna på Betsafe är dock rätt okej. Dock tveksamt om det räcker för att gå till final. En final plats har antaligen redan bokats av Eric Saade så det är bara en plats kvar. Den har dessa damer nog svårt att knipa.

Daniel Gildenlöw låter som att han klämt pungen och av de 30 sekunder vi får lyssna på i förväg så kan det här vara årets första riktigt dåliga låt. Precis när klippet bryts däremot så verkar han få tillbaka sin lite mer manliga röst och det kanske kan hända något där. 30 sekunder är kort tid för att göra en ordentlig bedömning men av det vi sett av låten hittills så är det enormt osannolikt att den tar sig vidare.

Behrang Miri och Victor Crone bjuder inte heller på någon superlåt direkt. Duon känns ganska talanglös. Musiken lät lite svängig men deras krystade och otillräckliga rap gjorde inte det här bidraget till någon superhit direkt, snarare motsatsen.

Jessica Andersson har en ballad och personligen så brukar jag rata dessa så jag inte tycker att de riktigt hör tävlingen till. Låten lät ganska fin och Jessica Anderson är en riktig melodifestivalsräv och hon kan mycket väl knipa andraplatsen. 2.50 gånger pengarna visar att hon är tippad bland favoriterna.

Eric Saades 30 sekunder var också skit. Dålig musik och skränig sång. Inget vidare. Han kommer sannolikt att ta sig till final ändå.

Det var svårt den här veckan. En massa skitlåtar och att sortera och rangordna skit är inte lätt. För oss vanliga människor så är skit som skit och det är väldigt svårt att hitta olika grader av eländet.

De jag tror kommer att gå vidare på ett eller annat sätt är Saade, Molly Hammar, Jessica Andersson och Piraten Söderberg och Elize. Jag får nästan lägga in Daniel Gildenlöw som bubblar där också. Dels eftersom låtarna som går vidare vanligtvis är det jag tycker är sämst, men också för att den, efter att ha lyssnat några gånger, faktiskt verkar växa där i slutet precis när smygtitten bryts.

Mitt bett på veckans tävling kommer se ut så här: 50 kr på Rickard Söderberg och Elize, 50 kronor på Molly Hammar och 25 kr på Daniel Gildenlöw. Egentligen har jag inte så jättestora förhoppningar på dessa men Oddsen gör att jag måste sätta betten där. Jag hade lika gärna kunnat stoppa in Jessica Andersson istället för vilken som av dessa. Gildenlöw får ett litet bett mest för att jag gillar dom där högoddsarna. Att Eric Saade inte får något bett är helt enkelt för att 1.11 gånger pengarna inte intresserar mig något vidare. Dessutom så går det emot mina principer att rösta på honom.

Det där var veckans speltips inför helgens melodifestival. Jag ska fundera vidare på detta och återkommer med en uppdatering om någon ny information framkommer eller liknande.


Inga spel på melodifestivalen

Efter att det uppdagats att någon eller några personer programmerat sin dator att kunna rösta i melodifestivalen så drar Svenska spel in alla spel på tävlingen. P4 Sjuhärad  avslöjade i går att det har ”fuskats” med röstningen i melodifestivalen. Att ordet fuskats hamnar inom cituationstecken är att undertecknad här inte kan förstå hur det anses som fusk. Reglerna har varit tydliga, rösta hur många gånger du vill på ditt bidrag. Att få in pengar till program genom telefon- och sms-röstning är inget nytt. Att tillåta tittarna att rösta hur många gånger de vill är ett sätt att locka folk att rösta många gånger på sin favorit och därmed öka chanserna för vinst och intäkterna till programmet.

Att någon då utnyttjade detta system och gjorde ett program som låter datorn rösta flera hundra gånger per minut borde inte vara att fuska. Möjligtvis omoraliskt men att man talar om fusk känns lite överdrivet. Nu är vi dock inte här för att bråka om ifall det är fusk eller ej utan det är helt enkelt så att på grund av detta avslöjande så har Svenska spel valt att dra in alla spel på Melodifestivalen tills vidare. Vi hittar heller inga spel på Nordicbet och Betsafe vilket fungerar som indikation på att även dessa siter har valt att ta bort sina spel på tävlingen i väntan på att SVT ändrar reglerna kring röstningen så att det förhoppningsvis blir en riktig tävling och inte fråga om vilka som får flest robotröster. Det i sig ska bli väldigt spännande att se. Vad väger tyngst hos SVT- och melodifestivalledningen? Extrapengarna kring röstningen eller att faktiskt få en hyfsad tävling?

Att det handlar om pengar känns tämligen självklart. Här kan man läsa att det i Eurovision song contest är reglerat till att varje hushåll max kan rösta 20 gånger. Om det inte handlade om pengar borde 1 gång per hushåll vara tillräckligt. Vi har inte lyckats hitta någon information om att det skulle finnas någon maxgräns för hur många gånger man får rösta i svenska Melodifestivalen vilket ytterligare indikerar att det handlar om pengar. Så om det inte finns någon maxgräns, och dessa robotröster faktiskt betalar för rösterna, precis som alla andra, så är det inte tal om fusk utan snarare att någon tagit fördel av ett bristande system. Att klantskallarna SVT med bihang, utan självkritik, målar upp detta som någon form av skandal är löjligt.

Christer Björkman säger att det är  ”nästan omöjligt att stoppa röstningsrobotar”. Ja det vore väl oerhört avancerat att begränsa röstningen till en röst per telefonnummer eller att på annat sätt begränsa så att man inte kan rösta hur många gånger som helst per person/hushåll/telefonnummer. Oavsett hur klantigt det här än är, och hur tramsigt det är att blåsa upp detta som någon form av skandal kring melodifestivalen så har Svenska spel valt att, tills vidare, ställa in alla spel i melodifestivalen och det verkar som att andra spelbolag följer deras exempel, tyvärr.


Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.