Melodifestivalen odds 2014 -

Melodifestivalen odds 2014

Här hittar ni speltips och analyser av Melodifestivalen 2014

Melodifestivalen 2014 är sedan länge avslutad och letar ni ny och färsk information om årets Melodifestival så hittar ni det i vår huvudsida för Melodifestivalen Odds.

Melodifestivalen 2014 tredje deltävlingen

Här kommer veckans speltips inför den tredje omgången i årets Melodifestival. Först kommer en kort presentation av deltagarna och oddsen på dessa och längst ned kommer veckans speltips tillsammans med lite tankar och reflektioner. Om ni väljer att följa dessa speltips så läs igenom hur resonemanget gått denna vecka då det är ett svårt startfält.

Dr Alban och Jessica Folcker – Around the world Odds 3.6 på Betsafe
Från smygtitten att döma var det här inte mycket att hurra för. Den har säkert bättre chans än oddsen visar då Ace Wilder verkade ännu sämre och hon ligger på 4.40. Jessica Folcker levererar en klar och fin stämma men Dr Alban levererar inte fullt ut den här gången. Det är svårt att tro att den här låten tar sig till final.

Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’ – Odds 9.75 på Betsafe
I repititionen som man kunde se en minut av på SVT.se så var det flera ställen under den korta minute där hon inte sjön rent och låten I sig verkade inget vidare. Ingen final för Ace Wilder om jag får gissa.

CajsaStina Åkerström – En enkel sång Odds 5.0 på Betsafe
Ytterligare en ballad. Vi har redan två ballader i finalen. Innebär det att det räcker eller att det är ballader som gäller i år? Svårt att veta men den här har ingen riktig glöd. Denna har svårt att ta sig vidare.

State of Drama – All We Are Odds 3.20 på Betsafe
Förra året kunde jag aldrig gissa att State of Drama skulle ta sig vidare. Att de tog sig till finalen förra året talar till deras fördel men den här låten var inget vidare heller. Refrängen var väl i bästa fall hyffsad. Det kanske kan räcka hela vägen för state of drama, men då har gruppen en överjävlig tur.

Shirley Clamp – Burning Alive Odds 12.0 på Betsafe
Shirley är popular I schlagersammanhang. Personligen har jag fått nog av henne efter den genomirriterande viktväktarreklamen som i tid och otid dyker upp i TV-rutan. Av allt att döma är dieten inte speciellt effektiv heller men det lämnar vi därhän och försöker att fokusera på musiken. Låten är faktiskt rätt okej. Shirley har en ren stämma och det är inga falska toner här inte. Låten saknar riktig fart och fläkt men med en ganska behaglig rytm i bakgrunden kombinerat med Shirleys röst gör att den kan bli farlig. I synnerhet med tanke på att alla andra bidrag hittils har varit ytterst medemåttiga.

Oscar Zia – Yes We Can Odds 1.37 på Betsafe
Oscar Zia blev popular när han stormade in i alla unga flickhjärtan under X-factor 2012. Efter sitt deltagande där tog han resten av Sverige med storm när han slutade på andra plats, efter Markolio, i Let’s Dance. Oscar Zias låt kan ta sig vidare. Det är absolut inget garanterat och oddsen är ganska dåliga men han har en stor andel följare och han presterar så pass bra att han mycket väl kan, och förtjänar, att ta sig till final.

Eko – Red Odds 35.0 på Betsafe
här har vi låten som är rankad sämst enligt Betsafes odds. Det håller vi inte med om. Har den en chans? Tveksamt men gillar man högoddsare där man har en edge är det är helt klart ett hett tips.

Outtrigger – Echo Odds 1.75 på Betsafe
Här är den tippade vinnaren. En ganska rocklig låt med en growlare eller vad det heter. Påminner lite om gruppen Dead by April i det avseendet. Dessa hade ju hyffade framgångar i Melodifestivalen och det är möjligt att Outtrigger kan gå vidare också även om de, enligt mig, inte är lika vassa som Dead by April.

Okej, det där var alltså veckans artister och deras låtar tillsammans med oddsen. Hur man ska spela nu vette sjutton egentligen. Det här var det svåraste startfältet hittils och med tanke på hur dåligt det gick första veckan så känns det som att speltipset inför denna omgång är ännu mer osäkert men det bjuds dock på rätt okej odds på vissa artister så det kan nog vara värt att lägga en slant ändå. Vilka som går vidare är svårt att avgöra eftersom de flesta låtar är slätstrukna och tråkiga. Det är några artister med vars popularitet eventuellt kan gynna dem trots deras bristande musik, Dr Alban jag tittar på dig. Sitter det några halvfulla 70- och 80-talister och tittar så kanske nostalgin tar dem tillbaka och manar dem att slänga iväg några sms-röster på Alban och Folcker.

De två låtar som enligt mig står sig bäst är Shirly Clamp och Outriggers men det är enormt osäkert. Däremot så är nu oddsen 12 gånger pengarna på Shirly Clamp och det manar för en slant på henne. Outrigger är också en av favoriterna men med tanke på hur osäkert det är och att oddsen på dem nu endast är 1.75 så är det inte värt att lägga något där. Shirly Clamp är det enda bettet jag med gott samvete kan rekommendera denna vecka. Tänker dock meddela att jag även lägger ett bett på Eko just för att oddsen är 35 gånger pengarna och med tanke på hur dassiga bidragen känns det som att vad som helst kan hända och 50 kronor på 35 gånger pengarna gör att speldjävulen i mig förbjuder mig från att inte lägga ett litet bett.

Speltips:
Shirly Clamp Odds på Betsafe 12.00


Melodifestivalens andra deltävling 2014

Det är nu dags för andra deltävlingen i Melodifestivalen och nedan kommer en kort genomgång av alla artister och ett speltips. Efter förra veckans misslyckade speltips är revanschsuget stort. Veckans tävling är svår att tippa men vi hoppas på större lycka denna gång.

J.E.M Odds Betsafe 5.0 Nordicbet 4.50
Deltagarna i J.E.M sökte som separata deltagare till X-factor 2012. Ingen av dem kom vidare ensam men juryn i programmet satte ihop dessa till en grupp och de tog sig långt i tävlingen. Deras låt Love Trigger är inte det bästa vi hört men den är hyffsad. Den kan ta sig till andra chansen men direkt till final är nog att hoppas lite för mycket.

The Refreshments Odds Betsafe 2.50 Nordicbet 3.25
Låten Hallelujah ligger som andrafavorit hos betsafe med 2.50 i odds och tredje favorit hos Nordicbet med 3.25 i odds. Efter att ha tjuvlyssnat på en minut av bidraget kan jag inte förstå hur den här kan ligga så högt. Att den här skulle kunna gå vidare ser jag nästan som en omöjlighet, men å andra sidan trodde jag inte att Benediktson skulle ta sig vidare förra veckan heller så jag vågar inte vara allt för självsäker i min sågning, men det är inget bett jag tänker ta, eller rekommendera. Om alla raggare i Dalarna tittar och röstar så kanske låten har en bra möjlighet, men undrar om inte de har bättre saker för sig än att titta på Melodifestivalen.

Manda Odds Betsafe 19.50 Nordicbet 22.00
Av oddsen att döma bjuder Manda på ett av de sämsta bidragen. Det stämmer inte men bidragets chanser att ta sig till final är ändå väldigt låga. Även om jag brukar gilla att slänga en slant på hyffsade bidrag som har höga odds så får Manda tyvärr leva utan. Andra chansen kanske, men direkt till final blir nog svårt.

Panteoz Odds Betsafe 5.0 Nordicbet 4.75
Panetoz har en ganska fartfylld låt och gruppen i sig har antaligen ett stort stöd av tittarna. Efter deras succélåt dansa pausa så ligger de bra tid redan där. Även om den här låten inte är lika fartfylld och välgjord som dansa pausa så är den lite liknande och därför förtjänar Panetoz 50 kronor med oddsen 5 gånger pengarna.

Pink Pistols Odds Betsafe 19.5 Nordicbet 15.0
Höga odds på en medelmåttig låt. Gillar man att chansa är det här ett bra bett. De kommer antagligen inte gå vidare men med 19.5 gånger pengarna så kan det vara ett roligt bett ändå.

Sanna Nielsen Odds Betsafe 1.1 Nordicbet 1.15
Hur den här låten fått så låga odds vet jag inte. Det är inget fel på den men av oddsen att döma är den ”garanterad” att ta sig vidare till final och det är lite väl magstarkt. Med så usla odds är det knappt värt att lägga bettet även om det varit historiens bästa låt. Gillar man säkra pengar är det här det närmaste man kommer. Sannas låt mycket väl det som krävs för att ta sig direkt till final och hon är storfavorit så chanserna ser ljusa ut.

Little Great Things Odds Betsafe 8.5 Nordicbet 11.0
Ingen höjdarlåt det här heller. Jag får lite State of Drama vibbar från förra året som faktiskt tog sig direkt till finalen. Att Little Great Things ska ha samma tur har jag svårt att tro. Även om oddsen är hyffsade så vågar i alla fall inte jag sätta några pengar på denna.

Martin Stenmarck Odds Betsafe 2.70 Nordicbet 2.60
Låga odds och en ganska dassig låt. Vet inte hur han kan ha så låga odds då den här låten inte känns speciellt intressant alls. Med så låga odds och en så, enligt mig, intetsägande låt så blir det inget speltips på Stemarck den här gången.

 

Speltips:
Panetoz Odds på Betsafe 5.0

Sanna Nielsen Odds på Betsafe 1.1

Som nämndes tidigare i texten så kommer antaligen Sanna Nielsen att gå vidare. Oddsen på henne är dock så låga att det är tveksamt om det är värt att satsa på henne men eftersom hon antaligen är en av de två som tar sig vidare till final så får hon plats bland speltipsen ändå. Panetoz är inte på något sätt självklara men de har ett stort stöd då det är en populär grupp och oddsen 5.0 är väldigt bra med tanke på hur startfältet ser ut. Därför blir dagens andra bett på Panetoz. Vill man köra en riktig högriskare kan en liten slant på Manda vara värt då det är 22 gånger pengarna, men hennes chanser är väldigt låga.


Melodifestivalen andra deltävlingen 2014

I lördags var det första deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen. Åtta bidrag slogs om sin chans att ta sig till final och vidare gick Yohio och Ellen Benediktson. För våra speltips blev det platt fall. Vi valde att inte spela på Yohio eftersom hans låt inte var speciellt bra och att oddsen var så dåliga. Att däremot Ellen Benediktson skulle ta sig vidare hade jag inte kunnat ana. I och med hennes framgångar i tävlingen tappade jag mina 150 kronor i insats och har nu jobbat upp ett rejält missnöje och ett kraftigt växande revanschbegär.

Nästa deltävling är den 8 Feburari i Linköping. Startfältet den här veckan håller några kända och några lite mindre kända artister. Vi får bland annat se den föredetta Melodifestivalvinnaren Martin Stenmarck göra comeback och vi får även se Manda Nilsénius som varit med i bland annat Idol, Talang och nu senast i X Factor 2012. Även J.E.M som var med i X Factor 2012 kommer att uppträda. Hela startfältet för lördagens tävling hittar ni i slutet av detta inlägg.

Speltipsen inför tävlingen kommer i vanlig ordning på torsdag eller fredag efter att vi fått se en minut av bidragen Melodifestivalens hemsida. Det är svårt att gissa hur tävlingen kommer att gå och utan att ha fått se en minut från repititionerna så är det helt omöjligt att ge ett kompetent speltips och därför dröjer det tills dessa finns tillgängliga online. Vi kan även passa på att nämna att alla som tänker spela på Melodifestivalen med fördel bör lyssna på låtarna själva innan man lägger några betts. Även om vi tror och hoppas att vi kommer att sätta vinnarna så kan man, med en ganska liten ansträngning själv titta på bidragen och där bilda sig en egen uppfattning.

Vi kommer också att fokusera lite på oddsjämförelser inför lördagens tävling. I första inlägget om årets tävling så sa vi att spelet på Melodifestivalen i förstahand skulle vara hos Betsafe men efter att Nordicbet bjöd på bättre odds för nästan alla bidrag förra veckan så kommer vi nu även att undersöka var man får bäst odds på repsektive artist i förhoppning om att maximera vinsterna.

Lördagens artister:
1. JEM – Love Trigger
Låtskrivare: Peter Boström, Julimar ”J-Son” Santos och Thomas G:son

2. The Refreshments – Hallelujah
Låtskrivare: Joakim Arnell

3. Manda – Glow

Låtskrivare: Charlie Mason, Joy Deb, Linnea Deb och Melanie Wehbe

4. Panetoz – Efter solsken
Låtskrivare :Daniel Nzinga, Pa Modou Badjie, Johan Hirvi, Njol Badjie och Nebeyu Baheru

5. Pink Pistols – I Am Somebody
Låtskrivare: Susie Päivärinta, Nestor Geli, Diztord, Joakim Törnqvist och Frost Per Hed

6. Sanna Nielsen – Undo
Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger och hamed ”K-One” Pirouzpanah

7. Little Great Things – Set Yourself Free
Låtskrivare: Charlie Grönvall, Cristoffer Wernqvist, Felix Grönvall och Adam Dahlström

8. Martin Stenmarck – När änglarna går hem
Låtskrivare: Martin Stenmarck, Alexander Bard, Andreas Öhrn och Peter Boström.


Melodifestivalen första deltävlingen 2014

Nu börjar det närma sig. Imorgon är det dags för den första deltävlingen i årets upplaga av Melodifestivalen. Det är i vanlig ordning åtta startande bidrag. Två går vidare direkt till final och två tar sig vidare till andra chansen. För den nyfikna så kan man smygtitta på klipp från alla bidrag på svt.se/melodifestivalen. Där finns det filmsnuttar på en minut från gårdagens repititioner. Oddsen kommer från Betsafe där vi väljer att spela veckans spel. Vi har gjort en 200 kronors insättning på Betsafe och målet är att förhoppningsvis klara hela omgången med dessa pengar. Skulle det vara så att bettsen inte sitter så får vi sätta in mer men till en början hoppas vi att dessa 200 ska räcka gott och väl.

Här kommer en kort presentation av morgondagens artister.

 1. Yohio                              Odds: 1.27
  I motsats till förra året så har Yohio en mörk klädsel och ser ut att ha tagit en helt ny still jämfört med förra året. Personligen tror jag inte att det är något som fungerar till hans fördel och Yohio som tidigare var ett självklart bett är nu inte lika solklart längre.
 2. Linus Svenning          Odds: 1.70
  Med luvtröja, rakat huvud och en såna där örhängen som förstorar örsnibbarna gör han sitt uppträdande i repititionen. Kör han samma stil imorgon? Rösten är helt okej, lite raspig vilket ger en bra touch till låten och stilen. Tveksamt om han tar sig direkt till final dock, men absolut inte omöjligt.
 3. Helena Paparizou      Odds: 3.10
  I repititionen så verkar hon inte ha kläderna som ska vara med i framträdandet. Kläderna kan spela roll så det blir lite svårt att avgöra numrets totala kraft. Men låten håller rätt bra klass och det skulle förvåna om den inte tar sig vidare direkt till fina, i synnerhet med tanke på hur ytterst medelmåttiga många av de andra bidragen är.
 4. Ellen Benediktson     Odds: 6.50
  Ellen bjuder oss på tävlingens första ballad. Låten i sig är det inget fel på men det är en sån där låt som inte sätter sig på hjärnan direkt och den är inte så trallvänlig. Den kan säkert sälja bra framöver, men så många röster bör den inte få.
 5. Elisa Lindström           Odds: 7.50
  Här har vi en schlager som heter duga. Den har rätt tempo och är, inte helt otippat, dansbandsinspirerad. Om det räcker hela vägen är svårt att säga men det är en ganska fartfylld låt och för er som är insatta så vet ni att Elisa vann körslaget i höstas och det programmet är, precis som melodifestivalen, beroende på tittarröster. Hon får alltså folk att rösta på henne och det är ett gott tecken. Vi kan inte räkna bort henne.
 6. Alvaro Estrella            Odds: 9.00
  En rätt okej låt. Alvaro sjunger stundvis i falsett vilket undertecknad har lite svårt för men det är inte min personliga åsikt som spelar roll utan hur röstningen kommer att se ut. Han har goda chanser. Låten svänger rätt bra och är lite fartfylld vilket historiskt sett är det som ger poäng i Melodifestivalen.
 7. Sylvester Schleger    Odds: 11.00
  Den här låten bör inte gå vidare. Som bekant kan allting hända i Melodifestivalen men att den här skulle ta sig till direkt till final känns inte så troligt. Andra chansen möjligtvis men inte direkt till final.
 8. Mahan Moin                Odds: 11.00
  En ganska fartfyllt låt. Den verkar inte jättebra men den har ändå en ganska okej fart och den flirtar lite med musik från mellanöstern. Med tanke på att oddsen ger 11 gånger pengarna så kan det här bli en stark kandidat för ett litet bett.

Att försöka förutspå de som går till final från första deltävlingen är svårt. Rent spontant så känns det som att det står mellan Yohio, Helena Paparizou, Elisa Lindström, Alvaro Estrella och Mahan Moin. Yohio har blivit väldigt populär sedan förra årets tävling och även om låten inte riktigt håller måttet i år så kan han gott leva på gamla meriter. Han är också favorit med 1.27 gånger pengarna. Det gör att det helt enkelt inte är värt att betta på honom den här gången.

Helena Paparizou förtjänar ett bett. På henne sätter vi 50 kronor och hoppas att det räcker hela vägen. Odssen är inte jättebra men med 3.1 gånger pengarna och en så pass stark låt så kan vi inte låta bli att betta på henne. Samma gäller för Elisa Lindström. Med 7.50 gånger pengarna så blir det ett bett på 50 kronor på henne också. Avslutningsvis lägger vi också två lite mindre betts. Det blir 25 kronor var på Alvaro Estrella och Mahan Moin. Alvaro har odds på 9 gånger pengarna och Mahan Moin på 11.

Av gammal vana så har jag valt att betta hos Betsafe. Däremot ska det nämnas att oddsen är något bättre på Nordicbet. Letar man lite extra edge är det ett bra förslag att lägga betten hos Nordicbet istället. Vi fick även in ett tips om att Upsala Nya Tidning utlyst en tävling där man ska gissa vilka bidrag som går vidare.

Med dessa 150 kronor lagda innebär det alltså att om ett av våra 4 bets sitter så går vi som sämst jämnt upp. Om Helena Paparizou tar hem det så får vi en vinst på 155 kronor och alltså en vinst på 5 kronor. Om någon av de andra artisterna går vidare så blir vinsten bättre och om vi skulle träffa båda som går direkt till final blir det en rätt okej vinst. Det var en ganska svår omgång att bedöma men vi har här gjort vad vi kan med den information som finns tillgänglig. Så dagens bett blev alltså

Helena Paparizou – 50 kronor
Elisa Lindström – 50 kronor
Alvaro Estrella – 25 kronor
Mahan Moin – 25 kronor


Inför Melodifestivalen 2014

På lördag 1 februari börjar årets Melodifestival. Melodifestivalen är för undertecknad en ganska intressant företeelse. De flesta jag hört tala om och diskutera Melodifestivalen är antingen stora anhängare av spektaklet eller kraftiga motståndare. Det verkar vara ett program som river upp känslor. Det är få som verkar vara likgilitigt inställa till det hela. Kan det beror på att inte nog med att det är ett TV-program som visas på bästa sändningstid utan att det också är så att mycket av musiken som presenteras där spelas på radio under en lång tid. Uppskattar man inte musikstilarna som representeras och får höra dessa på radio under flera månader så kanske det väcker en irritation som gör att man börjar avsky programmet. Det räcker inte med att strunta i att kolla på det, man utsätts för det ändå. Av precis samma anledning kanske det är så många som gillar det hela. Man får höra sina favoritlåtar gång på gång efter att programmet är slut. Vad vet jag. Ett laddat program är det oavsett.

Det fina med melodifestivalen är att det finns flera bettingsidor som ger odds på resultat i tävlingen. Och det mina damer och herrar, är något vi gillar! Förra året delade vi ut speltips inför varje delomgång av Melodifestivalen och resultatet var ganska bra också. Det bästa bettet förra året var när vi slängde in en slant på Louise Hoofstens bidrag Only the dead fish follow the stream. Hon gick vidare till final och det gav 50 gånger pengarna.

Här har vi något för alla som av olika anledningar kan tycka att det är värt att betta på Melodifestivalen. Att jag började betta på Melodifestivalen från början var för att ha en anledning att titta på programmet. Jag var inget stort fan av det hela men varje vecka så insisterade nära och kära på att titta på programmet så jag tänkte då, med lite pengar satsade så kanske det kan bli intressant. Och intressant blev det. Bästa av allt var att de jag tittade på programmet med var insatta i alla artister och kunde hjälpa mig med vad jag borde betta på. Helt plötsligt blev det intressant på en helt ny nivå. Inte nog med att jag fick ta fram speldjävulen i mig och satsa pengar på olika artister, jag fick expertråd av inför varje omgång vilket gjorde melodifestivalen till ett ganska lukrativt nöje.

Vi kommer i första hand att använda odds från Betsafe när vi satsar på Melodifestivalen om det inte är så att någon annan site bjuder på mycket bättre odds. Förra året visade våra oddsjämförelser att Betsafe överlag låg i framkant där och det fanns ingen anledning att spela på någon annan site när vi redan gjort en insättning på Betsafe. Betsafe har för närvarande en insättningsbonus på 100% upp till 1000 kronor för alla nya spelar på deras sportsbetting. Hämta din Betsafe Bonus.

Målet är att toppa förra årets tips inför de olika deltävlingarna. Hur det går återstår att se. Själva tipsen för varje omgång kommer att komma i slutet av veckan men för den intresserade så kan ni se de olika deltävlingarna och vilka artister som ställer upp i respektive deltävling.

Deltävling 1: Malmö (Malmö Arena) 1 februari
1. ”To the End” – Yohio
2. ”Aleo” – Mahan Moin
3. ”Bröder” – Linus Svenning
4. ”Casanova” – Elisa Lindström
5. ”Bedroom” – Alvaro Estrella
6. ”Songbird” – Ellen Benediktson
7. ”Bygdens son” – Sylvester Schlegel
8. ”Survivor” – Helena Paparizou

Deltävling 2: Linköping (Cloetta Center) 8 februari
1. ”Love Trigger” – JEM
2. ”Hallelujah” – The Refreshments
3. ”Glow” – Manda
4. ”Efter solsken” – Panetoz
5. ”I Am Somebody” – Pink Pistols
6. ”Undo” – Sanna Nielsen
7. ”Set Yourself Free” – Little Great Things
8. ”När änglarna går hem” – Martin Stenmarck

Deltävling 3: Göteborg (Scandinavium) 15 februari
1. ”Echo” – Outtrigger
2. ”Red” – EKO
3. ”Yes We Can” – Oscar Zia
4. ”Burning Alive” – Shirley Clamp
5. ”All We Are” – State of Drama
6. ”En enkel sång” – CajsaStina Åkerström
7. ”Busy Doin’ Nothin’” – Ace Wilder
8. ”Around the World” – dr. alban & Jessica Folcker

Deltävling 4: Örnsköldsvik (Fjällräven Center) 22 februari
1. ”Blame It On The Disco” – Alcazar
2. ”Fight Me If You Dare” – I.D.A
3. ”Hollow” – Janet Leon
4. ”Raise Your Hands” – Ammotrack
5. ”Hela natten” – Josef Johansson
6. ”Ta mig” – Linda Bengtzing
7. ”En himmelsk sång” – Ellinore Holmer
8. ”Natural” – Anton Ewald


Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.