Artikel | Mayweather mot Pacquiao | Boxning

Mayweather vs Pacquiao

Årets största kampsportshändelse är bara en dryg månad bort när det här skrivs. Och nej, det handlar varken om Alexander Gustafsson, Ronda Rousey eller Jon Jones. Årets match är utan tvekan Floyd “Money” Mayweather Jr mot Manny “PacMan” Pacquiao. Bob Arum (promotor) räknar med att det kommer säljas fler än fyra miljoner Pay Per Views och att Mayweather (60%) och Pacquiao (40%) kommer att få dela på ungefär $250 miljoner.  Matchen mellan Jon Jones och Daniel Cormier (UFC 182) sålde ungefär 800 000 Pay per Views, om ni vill sätta den stundande uppgörelsen i ett perspektiv.

Tittar vi på oddsen inför matchen så är Floyd Mayweather favorit. Vi får 1.53 gånger insatsen om han vinner. Pacquiao betalar 2.85 och skulle det bli oavgjort får vi tillbaka 20 gånger insatsen av betsson.com. Att Mayweather är favorit är inte speciellt förvånande. Amerikanen har vunnit alla sina 47 proffsmatcher (26 på KO) och det är mycket möjligt att han är den bästa boxaren som någonsin klivit in i ringen. De flesta tror att Mayweather kommer att vinna matchen via domarbeslut efter tolv ronder. Mayweathers styrka är taktiken och hans förmåga att dominera matcher totalt med ett fotarbete i världsklass. Det här är en liten kontrast gentemot Pacquiao som slår lika hårt som en häst sparkar. Manny slår snabbt, hårt och väldigt ofta och en knockout är hans klart bästa vinstchans.

Jag är lite inne på att “Pacman” skräller rejält här, men tyvärr så tycker jag att oddsen är lite för låga på båda sidor för att lägga ett vinnarspel. Att det skulle bli oavgjort är långt ifrån otroligt och det kan mycket väl vara det mest spelvärda oddset. Jag är dessutom ganska konspiratoriskt lagd och är ganska övertygad om att Manny, Floyd och hela boxningsvärlden skulle tycka att ett oavgjort resultat skulle kunna sätta upp en bra returmatch. Nu säger jag inte att boxningsvärlden är korrupt (det är precis det jag gör). Jag säger bara att en returmatch antagligen skulle betyda en hel del extra dollar för alla inblandade.

Personligen hoppas jag att Manny spöar skiten ur Floyd. Floyd är inget annat än en snorunge och det är dags att någon plockar ner honom på jorden.

Biljettpriser
Matchen kommer att avgöras den 2a maj på MGM Grand Garden Arena i Las Vegas och de räknar med att biljetterna kommer att släppas veckan efter påsk. Trots att biljetterna inte har sålts än så finns det möjligheter att köpa biljetter redan nu. Huruvida biljetterna är giltiga eller om det är någon som försöker sig på en blåsning är fortfarande oklart, men enligt uppgifter till TMZ så kan du köpa biljetter på den sjätte raden för $87 000 styck. När biljettförsäljningen öppnar så kommer priserna ligga mellan  $1500 – $ 10 000. Priset för att köpa matchen via PPV i USA beräknas vara ungefär $100.

Vi använder oss av cookies. Acceptera gärna vår integritetspolicy. Läs mer om cookies här.